Odrobine w ogrodzie - Beata T
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Ale ja ci zazdroszczę tego miejsca
U mnie to w jeden sezon byłby full. Już kończę nasadzenia tzn. miejsce się kończy
a tu jeszcze tyle do wsadzenia. Nie potrafie przejść obojętnie obok liliowca czy lili jakiej nie mam. Nie mówiąc o funkiach i żurawkach itd...itd...

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Jestem
Piękny masz trawniczek Beatko...
a skalniaczek widzę fajnie się rozrasta
co tam rabatka.. powoli powoli .. i będziemy się dziwić zę tak szybko wszystko zarosło ..
zobaczysz
Piękny masz trawniczek Beatko...
a skalniaczek widzę fajnie się rozrasta
co tam rabatka.. powoli powoli .. i będziemy się dziwić zę tak szybko wszystko zarosło ..
zobaczysz
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
agnieszka72 hihi jak u mnie te kamyki leżały na kupce to myślałam gdzie je zużyć a jak zaczęłam obwódki to i braki się pojawiły ....Agnieszko cieplej będzie to musisz się zapuszczać na spacerki i za każdym razem z jednym wracać do domu
Kochana jesteś ale ten śniadek najwidoczniej u mnie kępek nie chce robić ja nadwyżki zawsze mile przyjmę ale już jestem prawie na wylocie i wszelkie ogrodowe przyjemności muszę sobie na razie wybijać
Lady-r Ojej to jaka szkoda że nie mam takiej sąsiadki ja Ty furteczkę bym wstawiła i szlej moja droga do woli
to już nie będę pokazywać tych moich niezagospodarowanych pałaci
liska jak dobrze że jesteś to chyba już przyzwyczajenie że zawsze jesteś w swoim wątku
Jaki tam trawniczek wprawdzie tam gdzie był sypnięty dolomit pięknie się zazieleniło a teraz za żółciło bo oprysk od dwuliściennych mi deszczyk załatwił ....powinnam więc pozbierać kwiatki i wianki pleść lub winko nastawić tylko tak na czworaka po całej działce doginać
Powinnam i ja mały przeglądzik zrobić był oprysk (dwuliściennych i randap za szybko deszczyk spadł ) dolistnie też wybrańcy dostali a po rabatkach bydlaczek w granulkach sypnięty, na chodniku na mech też jakiś preparat rozprowadziłam . Pierwsze koszenie już też było nasionka wysiane tylko czekać na efekty ...

Kochana jesteś ale ten śniadek najwidoczniej u mnie kępek nie chce robić ja nadwyżki zawsze mile przyjmę ale już jestem prawie na wylocie i wszelkie ogrodowe przyjemności muszę sobie na razie wybijać
Lady-r Ojej to jaka szkoda że nie mam takiej sąsiadki ja Ty furteczkę bym wstawiła i szlej moja droga do woli
liska jak dobrze że jesteś to chyba już przyzwyczajenie że zawsze jesteś w swoim wątku
Jaki tam trawniczek wprawdzie tam gdzie był sypnięty dolomit pięknie się zazieleniło a teraz za żółciło bo oprysk od dwuliściennych mi deszczyk załatwił ....powinnam więc pozbierać kwiatki i wianki pleść lub winko nastawić tylko tak na czworaka po całej działce doginać
Powinnam i ja mały przeglądzik zrobić był oprysk (dwuliściennych i randap za szybko deszczyk spadł ) dolistnie też wybrańcy dostali a po rabatkach bydlaczek w granulkach sypnięty, na chodniku na mech też jakiś preparat rozprowadziłam . Pierwsze koszenie już też było nasionka wysiane tylko czekać na efekty ...

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko skalniak prezentuje się wspaniale, strasznie podobają mi się te kamyczki, którymi masz wyłożony skalniak i rabaty, cudnie to wygląda, i mnóstwo pięknych kwiatów Ci kwitnie 
Takie kamiole to chętnie bym miała jak zagospodarować
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale roboty ogrodowe pędzą
I wszystko wysprzątane, wygłaskane. Beatko, litości... kompleksy rosną
Ja to jakaś postrzelona jestem, więc tu kopnę, tu grzebnę, tu skubnę. A na chodniku trawa dorodniejsza niż na trawniku
Ach te kamienie, tak pięknie współgrają z roślinami. Głazowe obwódki wytyczają trasy i prowadzą wzrok właśnie tam, gdzie paść powinien. Bardzo mądrze pomyślane. I wiosna wielce łaskawie się uśmiechnęła do Twojego ogrodu
Beatko, a psi ząb tak się sam z siebie rozrósł, czy sadziłaś kilka roślin. Mój biduś oberwał w tamtym roku łopatą. I zamiast ich być dwu to jest dalej jeden, ale marny. I tak się cieszę, że jest
Ściskam serdecznie i podglądam dalej, ścieżki powydeptuję na trawniczku
Ach te kamienie, tak pięknie współgrają z roślinami. Głazowe obwódki wytyczają trasy i prowadzą wzrok właśnie tam, gdzie paść powinien. Bardzo mądrze pomyślane. I wiosna wielce łaskawie się uśmiechnęła do Twojego ogrodu
Beatko, a psi ząb tak się sam z siebie rozrósł, czy sadziłaś kilka roślin. Mój biduś oberwał w tamtym roku łopatą. I zamiast ich być dwu to jest dalej jeden, ale marny. I tak się cieszę, że jest
Ściskam serdecznie i podglądam dalej, ścieżki powydeptuję na trawniczku
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Beatko, jestem zauroczona Twoimi kamieniami ... i tymi duzymi, i tymi drobnymi ...
Nic jednak tak nie podkresla urody roslin, jak kamienie, które zresztą same w sobie sa piękne
Masz w ogrodzie tak schludnie, tak porządnie, że jak sobie pomyślę o moim bałaganie, to czuję jak się czerwienię
Sliczny jest pierwiosnkowy "wężyk" i piękne narcyzy na rondzie! Beatko, a jakby do tych narcyzów dosadzić rząd szafirków? ... Byłby piękny dwukolor
I ten piękny trawniczek!
Buziaki
Nic jednak tak nie podkresla urody roslin, jak kamienie, które zresztą same w sobie sa piękne
Masz w ogrodzie tak schludnie, tak porządnie, że jak sobie pomyślę o moim bałaganie, to czuję jak się czerwienię
Sliczny jest pierwiosnkowy "wężyk" i piękne narcyzy na rondzie! Beatko, a jakby do tych narcyzów dosadzić rząd szafirków? ... Byłby piękny dwukolor
I ten piękny trawniczek!
Buziaki

AGNESS Skalniaczek zaczyna żyć wprawdzie ma znaczne ograniczenia rozrostu ale roślinki dadzą rade
onka37 hihi jak mi się kształt działki zmienił to i ja mam braki w kamieniach, oj przydało by się ich jeszcze troszeczkę
aleb-azi
no co ty jakie porządki- gdzie ...i u mnie pewnie trawka zacznie wychodzić tam gdzie nie trzeba bo wczoraj z lotu ptaka ją rozsiewałam
Mój psi ząb ma 3 lata i są to 3 szt
chatte Izo no co ty ja bym wolała mieć więcej swobody ogrodowej i mieć taki uroczy "bałaganik" kwitnących kwiatków :P
Hmmm ślicznie wyglądało by tak rondko ,myślę nad nim no i widać małe postępy w rządku narcyzów
Lalcia zieloniutko jak najbardziej chociaż ostatnio żółto
Dziewczyny no co wy z tym trawniczkiem aż się boje pokazać co teraz na nim kwitnie
muszę wytoczyć poważne armaty na żółtaczki ....a z drugiej strony żółciutki to taki uroczy kolorek ale nie na trawniku

onka37 hihi jak mi się kształt działki zmienił to i ja mam braki w kamieniach, oj przydało by się ich jeszcze troszeczkę
aleb-azi
Mój psi ząb ma 3 lata i są to 3 szt
chatte Izo no co ty ja bym wolała mieć więcej swobody ogrodowej i mieć taki uroczy "bałaganik" kwitnących kwiatków :P
Hmmm ślicznie wyglądało by tak rondko ,myślę nad nim no i widać małe postępy w rządku narcyzów
Lalcia zieloniutko jak najbardziej chociaż ostatnio żółto
Dziewczyny no co wy z tym trawniczkiem aż się boje pokazać co teraz na nim kwitnie

- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Na trawniku to najłatwiej
oprysk i po sprawie. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Jestem jestem.. przecież
Ostatnio krócej bo pobyt na forum jest odwrotnie proporcjonalny do długości dnia ...
dolomit mówisz na trawnik?
no to spróbuję.. kupię po drodze .
piękne te kępki botanicznych tulipanków.. ślicznie to wygląda..
nooo i rondo nareszcie ruszyło! są narcyzy!
Ostatnio krócej bo pobyt na forum jest odwrotnie proporcjonalny do długości dnia ...
dolomit mówisz na trawnik?
no to spróbuję.. kupię po drodze .
piękne te kępki botanicznych tulipanków.. ślicznie to wygląda..
nooo i rondo nareszcie ruszyło! są narcyzy!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Lady-r chyba tak trzeba będzie te moje hektary trawy potraktować
wczoraj spryskałam tylko przed domkiem
liska dolomit to na wiosnę albo na jesień bo on niby tak na mech ja go sypałam przed świętami teraz to już gotową mieszankę kup lub saletrzak po nim też dobrze trawa rośnie tylko trzeba uważać aby nie przeholować bo łatwo uzyskać odwrotny efekt - spalenia
liska dolomit to na wiosnę albo na jesień bo on niby tak na mech ja go sypałam przed świętami teraz to już gotową mieszankę kup lub saletrzak po nim też dobrze trawa rośnie tylko trzeba uważać aby nie przeholować bo łatwo uzyskać odwrotny efekt - spalenia
Bylam w namiocie Auchan ale nie mieli..
ale tawnik na razie ładny, więc może tak jak piszesz.. na jesień podsypię...
Jaką masz pogodę Beatko?
Popracowałaś wczoraj?
U mnie było upalnie..
ale tawnik na razie ładny, więc może tak jak piszesz.. na jesień podsypię...
Jaką masz pogodę Beatko?
Popracowałaś wczoraj?
U mnie było upalnie..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Beato piekny ogrod
Rondo bardzo mi sie podoba
Mam nadzieje ze zdrowko dopisuje ,sama z doswiadczenia wiem ze ogrod jest dobrym lekiem na wszelkie dolegliwosci zwlaszcza te duchowe,jak mam chandre to zakupy w ogrodniczym a potem sadzenie i wielka radosc .Nawet dzieci wpedzaja mnie w depreche ,a na widok tych wszystkich ogrodowych rozmitosci serce sie raduje.A ty masz naprawde piekny ogrod,wiec czerp z niego jak najwiecej radosci.
Rondo bardzo mi sie podoba
Mam nadzieje ze zdrowko dopisuje ,sama z doswiadczenia wiem ze ogrod jest dobrym lekiem na wszelkie dolegliwosci zwlaszcza te duchowe,jak mam chandre to zakupy w ogrodniczym a potem sadzenie i wielka radosc .Nawet dzieci wpedzaja mnie w depreche ,a na widok tych wszystkich ogrodowych rozmitosci serce sie raduje.A ty masz naprawde piekny ogrod,wiec czerp z niego jak najwiecej radosci.
liska Izo dokarmić trawniczek trzeba prawidłowo całym sezonem a wygląd i jakość trawy to też zależy od gatunków ja mam łączkę na tej dołożonej części mojej działki i na dodatek gdzieniegdzie mech istna zmora nie do wytępienia
Wczoraj padało dzisiaj pada - mokro wszędzie takie klimaciki nie dla mnie
wmx Witaj Sylwio oj tak trzeba mieć jakąś odskocznie by myśli gdzieś indziej powędrowały i były pozytywne
Rozmyślam o rondku -mam tam braki w ziemi i nie wiem co zrobić hmmm róże by były też trochę przysypane jakbym chciała po całości dosypać no ale to tylko takie rozważania i plany do odłożenia na później....
Moje straty : różyczka ta drobniutka nie odbija bardzo ubolewam bo to moja ulubienica była
i zmarzły drzewka cyprysiki hmmm widok wjazdowy niefajny coś trzeba będzie tam zrobić ....kany zmarzły , mieczyków połowę też wywaliłam a czy z reszty coś urośnie zobaczymy wsadziłam do donic umieszczonych w ziemi
Koszmarki krzaczkowe dostały siarczan magnezu i łączka och widok żółtego kolorku przepiękny

Obowiązkowy zakup bo się okazało że w tym sprzęcie są braki i teraz już panowie się nie wymigają ...czereśnia i taki mały mieszkaniec tuj

Wczoraj padało dzisiaj pada - mokro wszędzie takie klimaciki nie dla mnie
wmx Witaj Sylwio oj tak trzeba mieć jakąś odskocznie by myśli gdzieś indziej powędrowały i były pozytywne
Rozmyślam o rondku -mam tam braki w ziemi i nie wiem co zrobić hmmm róże by były też trochę przysypane jakbym chciała po całości dosypać no ale to tylko takie rozważania i plany do odłożenia na później....
Moje straty : różyczka ta drobniutka nie odbija bardzo ubolewam bo to moja ulubienica była
Koszmarki krzaczkowe dostały siarczan magnezu i łączka och widok żółtego kolorku przepiękny

Obowiązkowy zakup bo się okazało że w tym sprzęcie są braki i teraz już panowie się nie wymigają ...czereśnia i taki mały mieszkaniec tuj