Wiolu na rabatkach wiele chwastów, może ich tak nie widać, ale dzisiaj z największej rabatki wyniosłam dwa wiadra na komost. Wybieram też kamienie których dalej mam w nadmiarze, chyba ich się nigdy nie pozbędę

każde ruszenie kopaczką powoduje ich wyjście na wierzch.
Tulipany widze ,że zaczęły się zapylać , mam coraz mniej żółtych, na niektórych są takie wybarwienia, ja głupia cieszyłam sie ,że są orginalne, a w majowym działkowcu przeczytałam, że to ich choroba.
aloj42 witam Ciebie bardzo serdecznie
Sieję dużo nasionek, na razie wysiałam kwiaty dwuletnie, jutro zajmę się jednorocznym aksamitkami -mam ich kilka odmian, posieję maki, przypołudniki, w tym momencie nie pamiętam jakie jeszcze mam nasionka.
Ja też w zeszłym roku miałam porażkę z żółtą cesarską koroną, ale się nie poddałam i jesienią zeszłego roku spróbowałam jeszcze raz. Ty również się nie zrażaj, tak to jest w ogrodnictwie nie wszystko nam wychodzi

Roślinki nawożę azofoską wymieszaną z suchym nawozem kurzym, robię to raz na początku sezonu, sypię im taka małą garsteczkę.
Obiecuję ,że z miłą chęcią zaglądnę do Twojego ogródka, jak będę mogła coś doradzić podpowiem.
rispetto wiosna jest dla mnie najpiękniejszą porą roku, czekam z utęsknieniem na maj dla mnie to najpięknieszy miesiąc.
Andrzeju ja zawsze mam każdą roślinkę podpisaną w ogrodniczych proszę o napisanie nazwy, ale w domu po posadzeniu gdzieś schowam i nie pamiętam

Także nie tylko Ciebie przypadość zapominania dotyczy.