Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

;:138 ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No to zakupy- co, już pisałam, teraz zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Host nawet nie fotografowałam - właściwie nie ma czego :;230 ledwo widać kiełek. Pozostaje ufać sprzedającemu... Co myślicie o tym clematisie botanicznym i tym ostatnim zdjęciu fiołka? Nie znalazłam go w necie.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka wszystko widziałam co chciałam...więcej kupować już taki tak nie mogłam,bo by mnie M ;:5 :;230 (żartuję oczywiście-jest bardzo wyrozumiały,ale mój ogród ...nie :lol: )ale na jedną ostróżkę błękitną jeszcze się skusiłam .. :heja
Miałam przygotowany aparat...ale sklerozis mnie opętał...Ale nadrobimy ,gdy przyjedziesz do nas na wielkie otwarcie kapiasowe...;:177
Żałuję bardzo ,że nie udało się spotkać z pozostałymi dziewczynami ;:110
Widziałam w siateczce tylko dwa clematisy i fiołki na ,które M zareagował ekstazą... :;230 ,a tu widzę caluśką listę i to dłuuugą...będzie kopanie przynajmniej przez pół dzionka ... :wink: ;:177
I dołączam się do radości Izki chatte ;:138
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fajni8e, że się spotkałyście. Zakupy fajowe, szczególnie clematis Veronica. Ale na drugi raz macie się poprawić z tymi aparatami.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś - nie obiecam, bo ja trochę roztrzepana jestem...
Ale M się zdziwił, jak się okazało, że to moje zakupy :;230 Bo my zrobiliśmy już rano... myślał, że to koniec :;230 i pojechał do pracy zostawiając mnie na targach... Kupione maluchy już rosną. Zostały clematisy. Już wiem, czemu moje takie mało okazałe. Sadziłam zgodnie z jakąś czytaną mądrością w dołeczek trzykrotnie większy od doniczki, a tu u Marczyńskiego na ulotce wyczytałam, że dół 60x60x60. Wracając jeszcze trzeba było stanąć po ziemię i torf odkwaszony. I jeszcze, ale tylko za dwa złote krwawnik czerwony z żółtym oczkiem wpadł do koszyka. I malutki ambrowiec mi się do rąk przykleił :oops: ( mam nadzieję, że nie przemarznie i wyrośnie na piękne drzewo) To tak na wszelki wypadek, gdyby te świerki trzeba było ciąć...

Jak wróciłam do domu, to okazało się, że ogródek nie próżnował :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czyż ten narcyz nie przywodzi myśli o jajecznicy z dobrze ściętym żółteczkiem? Ale pachnie zupełnie, ale to zupełnie nie jajecznicowo.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fotosik nawet działa, to coś jeszcze...

Dwa pierwsze to rabata wzdłuż podjazdu - zniknęły wrzosy i wrzośce, rozszalały się tulipany i żonkile. Do ataku szykują się niezapominajki :D Niebawem będzie niebiesko...

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Powyżej lekcja poglądowa efektów segregowania tulipanów po wyglądzie cebuli :;230 I dygresja o tym, że zwykłe, czerwone tulipany są naj, naj, naj :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację :;230

U Ciebie już rh ruszają :shock:
A z tym roztrzepaniem to mam tak samo. Jak byłam u Bożenki to też ani jednej fotki nie zrobiłam Także jesteś usprawiedliwiona.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Clematisy cudne! Obydwa! Pierwszy, bo taki pełny, a drugi bo taki błękitny :D
Fiołek wcale na fiołka nie wygląda :?

Izuś, jaka jajecznica? Prędzej jogurt z kawałkami brzoskwini ;)
A co to na ostatnim zdjęciu?

Gdybym nie zobaczyła tych pomarańczowo-czerwonych tulip0anów na pierwszym zdjęciu, to skłonna byłabym się zgodzić z Toba, że czerwone są naj, naj. Ale zobaczyłam ... ;)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś- dzięki za usprawiedliwienie. Bardzo mnie zdziwił ten RH, bo wczoraj wieczorem TAK nie wyglądał :tan

Czarodziejko - ale on na innym egzemplarzu kwitł. Ma maleńkie kwiaty o wyglądzie wypisz wymaluj fiołka. No i od spodu sposób prowadzenia korzonków też wypisz wymaluj fiołek. Wygląda, że trzeba go będzie plewić... I nadal widzę jajecznicę i optuję za czerwonymi :;230 . Uroczo to zabrzmiało, prawda? Na ostatnim zdjęciu pieris kwitnący ( byłby większy gdyby nie wszechobecny czynnik - wiadomo jaki :wink: )

Nikt nie widzi, to jeszcze studium sasanki :wink: Białe nieładnie przekwitają, nie bardzo lubię jak płatki tracą swoją czystość... Jak dla mnie mocna wada u wszystkich białych kwiatów.

Obrazek Obrazek

Więc czemu na fioletowej sasance pojawił się biały kwiat? Czy ona się wyradza i będzie biała...

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to każda z nas zostanie przy swoim zdaniu :D
(Przecież wiosną pomarańczowy jest najpiękniejszy! ;) )
Domyślałam się, ze to pieris, ale nie chciałam ryzykować wpadki, gdybym się jednak pomyliła :lol:
A sasanka? Cóż, jak mawia nasza Hania z gór, pewnie się dużo seksowała i cos jej zostało z białej przyniesione :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale łany cudowne ;:138 Piękny widok. Muszę pomyśleć o takim u siebie.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Piękne zakupy. Intryguje mnie ten fiołek- niespotykane liście!
Oj nie próżnuje Twój ogród. Fantastycznie wygląda ten szpaler tulipanów i narcyzów ;:138
Skojarzenie z jajecznicą prawidłowe- też to widzę :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Widziałam Rabatę Różaną :shock: Fiu, fiu...dobrze, że zdecydowałaś się na obwódki bukszpanowe. Ładnie porządkują całość.
W zdumienie wprawił mnie również fakt, że posiadasz spalarnię dla chorych liści róż! Zrobię sobie taką samą :lol:
Zakupy wspaniałe. Różanecznik natomiast bardzo wyrywny :;230
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piknie.....jak w ogrodzie różanym....
a i Tulipanki niczego sobie....moim zdaniem czerwone naj...dopóki...nie rozkwitły moje fieletowe :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Izo jak ja zazdroszczę kwitnacego pierisa! Na moim przemarzły kwiaty do linii śniegu, czyli nisko - o dziwo u nas śniegu wcale dużo nie było.
Tulipany przepięękne. czerwone są naj i tu się z tobą zgadzam. Wszystkie piękne, ale te mają w sobie to coś. Ja jeszcze uwielbiam takie kremowe.
Narcyz super, miałam gdzieś takiego, ale jeszcze nie kwitnie, albo go coś wszamało.
Zakupy targowe bardzo mi się podobają. Fiołek niespotykany, ciekawe jak zakwitnie. Z powojników będziesz zadowolona. Na błękitnym później robią się takie fajne, puchate pompony a Veronica -cóż ja jestem w nim zakochana od kilku lat. Mój w tamtym roku pokazałał na co go stać. Wszyscy się nim zachwycali. Jedyne co moge powiedzieć to, że mój nie ma tak różowych kwiatów jak na twojej zawieszce. Są bardziej biało-liliowe niż biało-różowe.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”