Ogródek aleb-azi
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek aleb-azi
Izka wszystko widziałam co chciałam...więcej kupować już taki tak nie mogłam,bo by mnie M ;:5
(żartuję oczywiście-jest bardzo wyrozumiały,ale mój ogród ...nie
)ale na jedną ostróżkę błękitną jeszcze się skusiłam ..
Miałam przygotowany aparat...ale sklerozis mnie opętał...Ale nadrobimy ,gdy przyjedziesz do nas na wielkie otwarcie kapiasowe...
Żałuję bardzo ,że nie udało się spotkać z pozostałymi dziewczynami
Widziałam w siateczce tylko dwa clematisy i fiołki na ,które M zareagował ekstazą...
,a tu widzę caluśką listę i to dłuuugą...będzie kopanie przynajmniej przez pół dzionka ...

I dołączam się do radości Izki chatte
Miałam przygotowany aparat...ale sklerozis mnie opętał...Ale nadrobimy ,gdy przyjedziesz do nas na wielkie otwarcie kapiasowe...
Żałuję bardzo ,że nie udało się spotkać z pozostałymi dziewczynami
Widziałam w siateczce tylko dwa clematisy i fiołki na ,które M zareagował ekstazą...
I dołączam się do radości Izki chatte
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajni8e, że się spotkałyście. Zakupy fajowe, szczególnie clematis Veronica. Ale na drugi raz macie się poprawić z tymi aparatami.
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Goś - nie obiecam, bo ja trochę roztrzepana jestem...
Ale M się zdziwił, jak się okazało, że to moje zakupy
Bo my zrobiliśmy już rano... myślał, że to koniec
i pojechał do pracy zostawiając mnie na targach... Kupione maluchy już rosną. Zostały clematisy. Już wiem, czemu moje takie mało okazałe. Sadziłam zgodnie z jakąś czytaną mądrością w dołeczek trzykrotnie większy od doniczki, a tu u Marczyńskiego na ulotce wyczytałam, że dół 60x60x60. Wracając jeszcze trzeba było stanąć po ziemię i torf odkwaszony. I jeszcze, ale tylko za dwa złote krwawnik czerwony z żółtym oczkiem wpadł do koszyka. I malutki ambrowiec mi się do rąk przykleił
( mam nadzieję, że nie przemarznie i wyrośnie na piękne drzewo) To tak na wszelki wypadek, gdyby te świerki trzeba było ciąć...
Jak wróciłam do domu, to okazało się, że ogródek nie próżnował

Czyż ten narcyz nie przywodzi myśli o jajecznicy z dobrze ściętym żółteczkiem? Ale pachnie zupełnie, ale to zupełnie nie jajecznicowo.
Ale M się zdziwił, jak się okazało, że to moje zakupy
Jak wróciłam do domu, to okazało się, że ogródek nie próżnował

Czyż ten narcyz nie przywodzi myśli o jajecznicy z dobrze ściętym żółteczkiem? Ale pachnie zupełnie, ale to zupełnie nie jajecznicowo.
-
aleb-azi

- Kontakt:
Fotosik nawet działa, to coś jeszcze...
Dwa pierwsze to rabata wzdłuż podjazdu - zniknęły wrzosy i wrzośce, rozszalały się tulipany i żonkile. Do ataku szykują się niezapominajki
Niebawem będzie niebiesko...

Powyżej lekcja poglądowa efektów segregowania tulipanów po wyglądzie cebuli
I dygresja o tym, że zwykłe, czerwone tulipany są naj, naj, naj 
Dwa pierwsze to rabata wzdłuż podjazdu - zniknęły wrzosy i wrzośce, rozszalały się tulipany i żonkile. Do ataku szykują się niezapominajki

Powyżej lekcja poglądowa efektów segregowania tulipanów po wyglądzie cebuli
- Margo2

Masz rację
U Ciebie już rh ruszają
A z tym roztrzepaniem to mam tak samo. Jak byłam u Bożenki to też ani jednej fotki nie zrobiłam Także jesteś usprawiedliwiona.
U Ciebie już rh ruszają
A z tym roztrzepaniem to mam tak samo. Jak byłam u Bożenki to też ani jednej fotki nie zrobiłam Także jesteś usprawiedliwiona.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Clematisy cudne! Obydwa! Pierwszy, bo taki pełny, a drugi bo taki błękitny 
Fiołek wcale na fiołka nie wygląda
Izuś, jaka jajecznica? Prędzej jogurt z kawałkami brzoskwini ;)
A co to na ostatnim zdjęciu?
Gdybym nie zobaczyła tych pomarańczowo-czerwonych tulip0anów na pierwszym zdjęciu, to skłonna byłabym się zgodzić z Toba, że czerwone są naj, naj. Ale zobaczyłam ... ;)
Fiołek wcale na fiołka nie wygląda
Izuś, jaka jajecznica? Prędzej jogurt z kawałkami brzoskwini ;)
A co to na ostatnim zdjęciu?
Gdybym nie zobaczyła tych pomarańczowo-czerwonych tulip0anów na pierwszym zdjęciu, to skłonna byłabym się zgodzić z Toba, że czerwone są naj, naj. Ale zobaczyłam ... ;)
-
aleb-azi

- Kontakt:
Goś- dzięki za usprawiedliwienie. Bardzo mnie zdziwił ten RH, bo wczoraj wieczorem TAK nie wyglądał
Czarodziejko - ale on na innym egzemplarzu kwitł. Ma maleńkie kwiaty o wyglądzie wypisz wymaluj fiołka. No i od spodu sposób prowadzenia korzonków też wypisz wymaluj fiołek. Wygląda, że trzeba go będzie plewić... I nadal widzę jajecznicę i optuję za czerwonymi
. Uroczo to zabrzmiało, prawda? Na ostatnim zdjęciu pieris kwitnący ( byłby większy gdyby nie wszechobecny czynnik - wiadomo jaki
)
Nikt nie widzi, to jeszcze studium sasanki
Białe nieładnie przekwitają, nie bardzo lubię jak płatki tracą swoją czystość... Jak dla mnie mocna wada u wszystkich białych kwiatów.

Więc czemu na fioletowej sasance pojawił się biały kwiat? Czy ona się wyradza i będzie biała...

Czarodziejko - ale on na innym egzemplarzu kwitł. Ma maleńkie kwiaty o wyglądzie wypisz wymaluj fiołka. No i od spodu sposób prowadzenia korzonków też wypisz wymaluj fiołek. Wygląda, że trzeba go będzie plewić... I nadal widzę jajecznicę i optuję za czerwonymi
Nikt nie widzi, to jeszcze studium sasanki

Więc czemu na fioletowej sasance pojawił się biały kwiat? Czy ona się wyradza i będzie biała...

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to każda z nas zostanie przy swoim zdaniu
(Przecież wiosną pomarańczowy jest najpiękniejszy! ;) )
Domyślałam się, ze to pieris, ale nie chciałam ryzykować wpadki, gdybym się jednak pomyliła
A sasanka? Cóż, jak mawia nasza Hania z gór, pewnie się dużo seksowała i cos jej zostało z białej przyniesione
(Przecież wiosną pomarańczowy jest najpiękniejszy! ;) )
Domyślałam się, ze to pieris, ale nie chciałam ryzykować wpadki, gdybym się jednak pomyliła
A sasanka? Cóż, jak mawia nasza Hania z gór, pewnie się dużo seksowała i cos jej zostało z białej przyniesione
- Margo2

Ale łany cudowne
Piękny widok. Muszę pomyśleć o takim u siebie.
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Piękne zakupy. Intryguje mnie ten fiołek- niespotykane liście!
Oj nie próżnuje Twój ogród. Fantastycznie wygląda ten szpaler tulipanów i narcyzów
Skojarzenie z jajecznicą prawidłowe- też to widzę
Oj nie próżnuje Twój ogród. Fantastycznie wygląda ten szpaler tulipanów i narcyzów
Skojarzenie z jajecznicą prawidłowe- też to widzę
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Widziałam Rabatę Różaną
Fiu, fiu...dobrze, że zdecydowałaś się na obwódki bukszpanowe. Ładnie porządkują całość.
W zdumienie wprawił mnie również fakt, że posiadasz spalarnię dla chorych liści róż! Zrobię sobie taką samą
Zakupy wspaniałe. Różanecznik natomiast bardzo wyrywny
W zdumienie wprawił mnie również fakt, że posiadasz spalarnię dla chorych liści róż! Zrobię sobie taką samą
Zakupy wspaniałe. Różanecznik natomiast bardzo wyrywny
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Piknie.....jak w ogrodzie różanym....
a i Tulipanki niczego sobie....moim zdaniem czerwone naj...dopóki...nie rozkwitły moje fieletowe
a i Tulipanki niczego sobie....moim zdaniem czerwone naj...dopóki...nie rozkwitły moje fieletowe
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Izo jak ja zazdroszczę kwitnacego pierisa! Na moim przemarzły kwiaty do linii śniegu, czyli nisko - o dziwo u nas śniegu wcale dużo nie było.
Tulipany przepięękne. czerwone są naj i tu się z tobą zgadzam. Wszystkie piękne, ale te mają w sobie to coś. Ja jeszcze uwielbiam takie kremowe.
Narcyz super, miałam gdzieś takiego, ale jeszcze nie kwitnie, albo go coś wszamało.
Zakupy targowe bardzo mi się podobają. Fiołek niespotykany, ciekawe jak zakwitnie. Z powojników będziesz zadowolona. Na błękitnym później robią się takie fajne, puchate pompony a Veronica -cóż ja jestem w nim zakochana od kilku lat. Mój w tamtym roku pokazałał na co go stać. Wszyscy się nim zachwycali. Jedyne co moge powiedzieć to, że mój nie ma tak różowych kwiatów jak na twojej zawieszce. Są bardziej biało-liliowe niż biało-różowe.
Tulipany przepięękne. czerwone są naj i tu się z tobą zgadzam. Wszystkie piękne, ale te mają w sobie to coś. Ja jeszcze uwielbiam takie kremowe.
Narcyz super, miałam gdzieś takiego, ale jeszcze nie kwitnie, albo go coś wszamało.
Zakupy targowe bardzo mi się podobają. Fiołek niespotykany, ciekawe jak zakwitnie. Z powojników będziesz zadowolona. Na błękitnym później robią się takie fajne, puchate pompony a Veronica -cóż ja jestem w nim zakochana od kilku lat. Mój w tamtym roku pokazałał na co go stać. Wszyscy się nim zachwycali. Jedyne co moge powiedzieć to, że mój nie ma tak różowych kwiatów jak na twojej zawieszce. Są bardziej biało-liliowe niż biało-różowe.