Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

To moje clematisy :heja
PROTEUS(kupiony tej wiosny) Obrazek
NIOBE(kupiona zeszłej wiosny) Obrazek
THE PRESIDENT( kupiony trzy wiosny temu) [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/
3d6a208705e5ae4c.html]Obrazek[/URL]
MULTI BLUE(wczorajszy zakup) Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...i budzące sie do kwitnienia żonkilki ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanki jak malowane :wink: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moje kolejne kwitnące żonkile Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj igorku ;:196 Dziękuję za miłe słowa.
Clematisy już mają pączki i tylko czekać aż sie rozwiną.Deszczyk wiosenny właśnie u mnie pada i jest ciepło więc teraz tylko czekać.Zaskoczyła mnie NIOBE ,ma strasznie dużo przyrostów i pąków kwiatowych.Co do reszty to zobaczymy.Mam trzy nowe więc nie mogę się doczekać kwiatów.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Figa od Ani ;:138 Obrazek
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit Aldonko :!: Wreszcie znalazłem Twój wątek ogrodowy .
Masz w podpisie zaznaczony , ale nie można za jego pomocą przejść bezpośrednio , trzeba link wstawić .
Adonko mój ogród zachwalasz , a ja przytoczyłbym takie powiedzenie - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE
Ty dopiero umiesz wykorzystać każdy skrawek ogrodu , uprawiasz nawet warzywa , pięknie uformowane masz iglaki ,
Kmpozycje balkonowe - fachowo dobrane kwiaty . Zachwycił mnie czosnek olbrzymi - nigdy nie widziałem , aby czosnek miał
takie duże rozmiary .Fuksje i klonik urocze i jak obficie kwitnące :shock: i jeszcze zwierzątka hodujesz , zwłaszcza kicia mi się podoba .
Jestem pod dużym wrażeniem , prowadzenia i aranżacji Twojego kawałka ziemi . ;:138 ;:138
x-d-a

Post »

Pesteczko, Twoje piękne narcyzy dopiero zaczynają kwitnąć, a moje już przekwitają :(
Ale za to masz śliczne i wielkie klematisy - u mnie dopiero zaczynają wypuszczać zielone pędy...
Czy zamierzasz hodować figę w doniczce, czy wysadzisz ją do ziemi? Ona jest dosyć wrażliwa, ale w moich okolicach spotyka sie figi rosnące w gruncie, a nawet owocujące :P
Pozdrawiam wiosennie :wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adasiu :oops: :oops: :oops: dziękuję za tak miłe slowa.Aż mi głupio :wink:
Działka ma 600m w tym stoi dom,więc jest malutka,a chciejstw co rok to więcej.Staram się jak mogę zagospodarować wszystko co się da.
Jeśli chodzi o czosnki to faktycznie giganty.Szkoda ,ze nie miałam czym zrobić fotek w pełni kwitnienia.Jeśli byłbyś zainteresowany i chciałbyś się pobawić w wysiewn nasion,to przypomnij mi się.Bardzo chętnie sprezentuję Ci,bo jest ich masa :roll: ,a ja nie mam gdzie wysiewać nasionek.
A ranżacja balknowa to mój,,konik,,,ale w tym roku nie bedzie już tak okazały z racji wyjazdu do pracy.Nie mogę az tak obarczać innych moimi kwiatami.
Cieszę się ,że podoba Ci się kicia,ona też jest naszym oczkiem w głowie i po raz pierwszy i ostatni będzie mamą ślicznych persiąt ;:138 .Poza tym mam owczarka długowłsego,szynszyla,chomika,rybki,papugę,2-wie pary szpakow pod dachem i parę gołębi grzywaczy na daglezji hihihi.wielkie dzięki za pomoc w podpisach :wink:
Dalu z figą własnie się zastanawiam,ale raczej w donicy.To będzie piękny akcent na tarasie,no i mikroklimat zapewniony.Mam wyłożony taras kaflami wiec jest gorąco,a foga chyba tego potrzebuje.
Dostałam ją od Ani i z tego co wiem jest miniaturowa(chyba) i też chyba roslina mateczna rosła w donicy.Niby wlkp to ciepły rejon ,ale jak przymrozek już wleci to robi spustoszenie na ogrodzie.Trochę bym się bała wysadzić do ogrodu.No chyba ,ze urosnie do wielkich rozmiarów.
Widziałam we Francji w ogrodach figi.Drzewa obłędne,liście olbrzymie.Kurcze zebym ja wiedziała ,ze one tak łatwo się ukorzeniaja z gałązki :roll: ,no ale moze w tym roku przywiozę jakiś gatunek figi,oliwki lub laura.
Igormasz pw. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wklejaj więcej fotek swoich roślinek, a zwłaszcza tych na literę p :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku czyżby chodziło o powojniki :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już za chwileczkę,już za momencik :wink: Obrazek
..tulipanki,póki jeszcze kwitną Obrazek
Banda szafirków Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj! śliczny ogród! mimo że z pestki.... to prawie tak samo jak ugotować zupę z gwoździa- pozdrawiam:-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aldonko przepiękne narcyzy , takie gęste okazałe kępy i tulipanki takie śliczne. Bardzo mi się podoba ściółka z szyszek pod iglaczkami, ślicznie to wygląda.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ściółka najtańsza z możliwych :wink: zbierana z daglezji,która rośnie w ogrodzie :) Grunt to pomysł i gospodarowanie tym co się posiada :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”