MarysiuMaria_F pisze:Aanulko - Pięknie masz w swoim ogrodzie. Roślinki takie zdrowe i dorodne. Wszystko piękne i zadbane. Brawo.
Moja młoda działeczka - aanula cz.1
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rabata ta powstała dopiero w tym roku. Rośliny jeszcze są małe i sama nie wiem, czy na pewno są właściwie dobraneonka37 pisze:Witaj!!! ogród przepiękny!!!! bardzo mi się podoba. mogłabyś zdradzić mi jakie dokładnie rośliny masz na tej rabacie wzdłuż ścieżki??? interesuje mnie to , bo chciałabym "ściągnąć ją troche od Ciebie, mam taką alejkę i przy niej rosnącą różę chciałabym zrobić taką rabatę podobną do Twojej, i nie wiem co tam dać może jakieś kwiatki, które można zasadzić jeszcze teraz?
Na samym początku rabaty ... przy wejściu ... rośną lilie, potem jest cyprysik tępołuskowy / odmiany niestety nie pamiętam

- aanula

Jolujolciajci pisze:Aniu i cóż ja mogę więcej dodać niż och i ach.
Pięknie u ciebie i tak kolorowo jeszcze . Życzę żeby było tak jak najdłużej :P
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- aanula

BożenkoBabopielka pisze:Powiedz mi czy nie przerasta Ci trawa przez te rolbordery:?: chyba tak to się pisze
Na zdjęciach może nie bardzo to widać ...

Aanulko, stworzyłaś przepiękny zakątek na ziemi. Ślicznie masz tam u siebie, oglądam zdjęcia i podziwiam: tak kolorowo, dużo roślin a wszystko takie uporządkowane, przemyślane. A hosty, które uwielbiam są przepiękne. Kiedy ja doczekam się takich widoków w swoim otoczeniu. A niecierpki pięknie się prezentują, nie wiem dlaczego u mnie zawodzą. Pozdrawiam
- aanula

AnetkoAnaM pisze:Aanulko, stworzyłaś przepiękny zakątek na ziemi. Ślicznie masz tam u siebie, oglądam zdjęcia i podziwiam: tak kolorowo, dużo roślin a wszystko takie uporządkowane, przemyślane. A hosty, które uwielbiam są przepiękne. Kiedy ja doczekam się takich widoków w swoim otoczeniu. A niecierpki pięknie się prezentują, nie wiem dlaczego u mnie zawodzą. Pozdrawiam
Jeszcze wszystkie są malutkie, ale wiosną już na pewno będą bardziej reprezentacyjne Niecierpki sadzę każdego roku, bo ładnie wyglądają i kwitną do samych mrozów. Już niestety nie mam ich na działce, bo mróz był przedwczoraj i wszystkie zmroził
Pozdrawiam ...
- aanula

Izuniuchatte pisze:Aniu, przyznaj się, te zdjęcia robiłaś latem? ;)
Rabata zapełnia się coraz bardziej...czy planujesz jej powiększenie?
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
przy takim gąszczu kwiatów chwasty mają małe szanseaanula pisze:Waleria, pod korę nic specjalnego nie dawałam. Sypnęłam ją wprost na ziemię. Ta rabata w ub. roku była całkiem inna. Robiłam ją wiosną i tak na prawdę to ilość kory jest tam taka jaką po prostu miałam. Trochę jest jej za mało i zapewne dorzucę w najbliższym czasie. Chwasty oczywiście pokazują sięale to już nie to co było wcześniej. Pojedyncze "jednostki" są natychmiast usuwane
![]()
Tak wyglądało w ub. roku
![]()
![]()
![]()
bardzo mi się podoba kolorowo wesoło i z klasą aż się chce usiąść z kawką - na chwilke ocywiście ;o)
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anulo masz przepiękną działkę :P Kolorowa i niezwykle zadbana. Super Ci zakwitły ostróżki, takie dorodne
Także mam działkę w ROD i również był zakupiona "z drugiej ręki" i tez trzeba było doprowadzić ją do normalności.
Pozdrawiam ciepło
Także mam działkę w ROD i również był zakupiona "z drugiej ręki" i tez trzeba było doprowadzić ją do normalności.
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie