Odrobine w ogrodzie - Beata T
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Witaj Beatko po świętach pozdrawiam cię 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Beatko czasem i piwka i winka warto się napic
ja wychodze z założenia, ze najgorsze jest cierpienie duszy...
na ciało mamy mały wpływ ale na dusze... ogromny!
dużo ciepła Ci wysyłam
ja wychodze z założenia, ze najgorsze jest cierpienie duszy...
na ciało mamy mały wpływ ale na dusze... ogromny!
dużo ciepła Ci wysyłam
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
chatte Izo krokusiki mizerne no ale już i tak ich nie ma nie wiem może to jakiś delikatny gatunek i w trawce rosnąć nie chcą a takie miałam marzenie krokusy w trawie pod domem hmmm no i rosną od strony północnej pewnie im to nie odpowiada umnie
Cebulica ładnie wygląda niebieska kępka jest
Lalcia oczywiście zapraszam na kolejny spacerek
pestka miło Cie widzieć
liska ciepełko mile widziane ,ach a ja mam duszyczkę jakąś nerwową -staram się wyciszyć tylko coś mi nie wychodzi
Kwiatki w pąkach -no coś już kwitnie (zdjęcia w moim temacie pojawią się dopiero za parę dni) trawka pięknie się zieleni czas mnie goni więc posiałam nasionka ,są już skrzyneczki z pelargoniami ...
Muszę wszystko dopiąć i pozałatwiać bo będą potrzebne kciuki w maju jak wszystko pójdzie po dobrej myśli...
Cebulica ładnie wygląda niebieska kępka jest
Lalcia oczywiście zapraszam na kolejny spacerek
pestka miło Cie widzieć
liska ciepełko mile widziane ,ach a ja mam duszyczkę jakąś nerwową -staram się wyciszyć tylko coś mi nie wychodzi
Kwiatki w pąkach -no coś już kwitnie (zdjęcia w moim temacie pojawią się dopiero za parę dni) trawka pięknie się zieleni czas mnie goni więc posiałam nasionka ,są już skrzyneczki z pelargoniami ...
Muszę wszystko dopiąć i pozałatwiać bo będą potrzebne kciuki w maju jak wszystko pójdzie po dobrej myśli...
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wysiałam krokusy niecały miesiąc temu, już nie pamiętam w którym miejscu,ale z takiej dużej ilości siewu do gruntu wzeszła mi tylko maciejka, nawet stokrotki nie wzeszły.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko śliczne wiosenne kolorki w Twoim ogródku
Śliczna zwarta kępa cebulicy, u mnie one rozłażą się po całym ogrodzie łącznie z trawnikiem, i nie chcą rosnąć w kupie 
malgocha1960 Może jeszcze coś wzejdzie.... hihi ja to mówię jak nie wzeszło to ktoś za dobrze w ziemi grzebał
krokusy siałaś hmmm ja znam tylko cebulowe
AGNESS oj zawsze jest na odwrót moje siedzą i nawet odrobinę dalej się nie przesunęły ale za to puszkina zaczyna wędrować :P
Czas nadrobić zaległości tak sobie wszystko zaczęło wychodzić jeszcze kwitnie cebulica ,nie ma już iryska ani krokusów i rondko a na nim narcyzy i puszkina

Na przedostatnim irysy i coś jeszcze ale jak je przesadzałam w zeszłym roku to w ogrodzie nigdzie nie miałam hmmm liliowiec jakiś .....i sadzonki pelargonii te z wody już posadzone
AGNESS oj zawsze jest na odwrót moje siedzą i nawet odrobinę dalej się nie przesunęły ale za to puszkina zaczyna wędrować :P
Czas nadrobić zaległości tak sobie wszystko zaczęło wychodzić jeszcze kwitnie cebulica ,nie ma już iryska ani krokusów i rondko a na nim narcyzy i puszkina

Na przedostatnim irysy i coś jeszcze ale jak je przesadzałam w zeszłym roku to w ogrodzie nigdzie nie miałam hmmm liliowiec jakiś .....i sadzonki pelargonii te z wody już posadzone
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cebulice bardzo ładnie prezentuja się przy tych kamieniach. To mi właśnie podsunęło pomysł, żeby i mojej cebulicy jakis kamień podsunąć
Cały czas mam wrażenie, ze czegos jej brakuje, a jej brakije kamieni!
Puszkinia cudna! I jak obficie kwitnie
Irysków wprawdzie mniej, ale w pięknym kolorze
A liliowiec będzie niespodzianką ;)
Puszkinia cudna! I jak obficie kwitnie
A liliowiec będzie niespodzianką ;)
Izo z jednej strony muszą być kamienie bo przy kostce zalali mi takie paskudztwo a ja nie pomyślałam żeby od razu umieścić tam kamień
hihi a ten pod trzmieliną to celowy bo by mi zakryła cebulice ach jak widzisz trzeba ją będzie przesadzić bo trzmielina się rozrasta a to odmiana leżąca , kurcze nawet nie mam czasu żeby pomyśleć co lepiej przesadzić . Puszkina szaleje rozsiewa się i chyba jej pozwolę a co tam rondko jej :P Irysek mizerny bo też tujka na niego wchodzi no i parę cebulek przesadziłam na skalniak tylko tam nie wyszedł
hihi liliowiec tak go nazywam powinien zmienić miejsce no i będzie niespodzianką myślę że pomarańczową
Ten kawałeczek jeszcze nie ciekawy i obok zeszłoroczny nabytek hmmm jodła ....psi ząb , bergenia kwiat trzeba szukać w liściach ,hosty też już wychodzą

Ten kawałeczek jeszcze nie ciekawy i obok zeszłoroczny nabytek hmmm jodła ....psi ząb , bergenia kwiat trzeba szukać w liściach ,hosty też już wychodzą

- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
przejżałama sobe od nowa twój wątek - ten kląb to istny raj.
A róże jedna podobna chyba do mojej NN
Powiedz mi ten miskant przy altanie nie rozrasta się za bardzo (może znalazła by się jakaś odnoga
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Do jesieni to i "kawałeczek" się zagęści
Jak ja bym chciała mieć choć trochę łysego miejsca
Tyle doniczek jeszcze czeka na wysadzenie. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Kochanie wiosenka piękna u Ciebie
ślicznie wyglądają Puszkinie jak tak gęsto rosną....
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Widzę, że i do Ciebie wiosna przyszła, Beatko! 
Puszkina u Ciebie szaleje, a u mnie gdzieś zniknęła.
Pozdrawiam cieplutko!
Puszkina u Ciebie szaleje, a u mnie gdzieś zniknęła.
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam serdecznie
EdytaB Od lata do późnej jesieni klomb faktycznie prezentuje się fajnie , obecnie zamierzam na nim dosadzać cebulowe by i wiosną coś się działo
Lalcia psi ząb do wyeksponowania tak w pojedynkę ok... przy większych kwiatkach stracił by na urodzie tak myślę ma duże liście ale kwiatki należą do tych drobniejszych :P
Lady-r No nie
ten kawałeczek już zagospodarowany tylko na efekty trzeba czekać ....na pewno wszystko pomieścisz ja to narzekam że mam za dużo miejsca a sadzić nie mam co
jollla500 oj tak puszkinka w gromadce a jak ładnie mi się rozsiała a co tam za rok zobaczę co z tego będzie
Wisienka Wiosna małymi kroczkami ale przyszła
a u mnie śniadek mizerny stoją tylko ździebełka kwiatu raczej nie będzie
No to proszę parę widoczków...skalniak niby nie mały a w zarysie działki niewielki - takie 2 roślinki na nim
Rabatka taka fikuśna część już była a część została zmieniona i powstało takie coś , drzewko jesienny nabytek

Lalcia psi ząb do wyeksponowania tak w pojedynkę ok... przy większych kwiatkach stracił by na urodzie tak myślę ma duże liście ale kwiatki należą do tych drobniejszych :P
Lady-r No nie
jollla500 oj tak puszkinka w gromadce a jak ładnie mi się rozsiała a co tam za rok zobaczę co z tego będzie
Wisienka Wiosna małymi kroczkami ale przyszła
No to proszę parę widoczków...skalniak niby nie mały a w zarysie działki niewielki - takie 2 roślinki na nim
Rabatka taka fikuśna część już była a część została zmieniona i powstało takie coś , drzewko jesienny nabytek

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Beatko takie obrzeże to moje marzenie
.
Na razie mam 3/4 jednej strony
.
Skończę może za 5 lat
.
Śniadek to takie coś białego co wszędzie wyłazi?
Podesłać ci kępę?
Na razie mam 3/4 jednej strony
Skończę może za 5 lat
Śniadek to takie coś białego co wszędzie wyłazi?
Podesłać ci kępę?