Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

Witaj Beatko po świętach pozdrawiam cię ;:196
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Beatko czasem i piwka i winka warto się napic
ja wychodze z założenia, ze najgorsze jest cierpienie duszy...

na ciało mamy mały wpływ ale na dusze... ogromny!

dużo ciepła Ci wysyłam
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

chatte Izo krokusiki mizerne no ale już i tak ich nie ma nie wiem może to jakiś delikatny gatunek i w trawce rosnąć nie chcą a takie miałam marzenie krokusy w trawie pod domem hmmm no i rosną od strony północnej pewnie im to nie odpowiada umnie
Cebulica ładnie wygląda niebieska kępka jest :|
Lalcia oczywiście zapraszam na kolejny spacerek
pestka miło Cie widzieć
liska ciepełko mile widziane ,ach a ja mam duszyczkę jakąś nerwową -staram się wyciszyć tylko coś mi nie wychodzi :(

Kwiatki w pąkach -no coś już kwitnie (zdjęcia w moim temacie pojawią się dopiero za parę dni) trawka pięknie się zieleni czas mnie goni więc posiałam nasionka ,są już skrzyneczki z pelargoniami ...
Muszę wszystko dopiąć i pozałatwiać bo będą potrzebne kciuki w maju jak wszystko pójdzie po dobrej myśli...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wysiałam krokusy niecały miesiąc temu, już nie pamiętam w którym miejscu,ale z takiej dużej ilości siewu do gruntu wzeszła mi tylko maciejka, nawet stokrotki nie wzeszły.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko śliczne wiosenne kolorki w Twoim ogródku :D Śliczna zwarta kępa cebulicy, u mnie one rozłażą się po całym ogrodzie łącznie z trawnikiem, i nie chcą rosnąć w kupie :roll:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

malgocha1960 Może jeszcze coś wzejdzie.... hihi ja to mówię jak nie wzeszło to ktoś za dobrze w ziemi grzebał ;:224 krokusy siałaś hmmm ja znam tylko cebulowe
AGNESS oj zawsze jest na odwrót moje siedzą i nawet odrobinę dalej się nie przesunęły ale za to puszkina zaczyna wędrować :P
Czas nadrobić zaległości tak sobie wszystko zaczęło wychodzić jeszcze kwitnie cebulica ,nie ma już iryska ani krokusów i rondko a na nim narcyzy i puszkina
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na przedostatnim irysy i coś jeszcze ale jak je przesadzałam w zeszłym roku to w ogrodzie nigdzie nie miałam hmmm liliowiec jakiś .....i sadzonki pelargonii te z wody już posadzone
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cebulice bardzo ładnie prezentuja się przy tych kamieniach. To mi właśnie podsunęło pomysł, żeby i mojej cebulicy jakis kamień podsunąć :lol: Cały czas mam wrażenie, ze czegos jej brakuje, a jej brakije kamieni! :lol:
Puszkinia cudna! I jak obficie kwitnie :D Irysków wprawdzie mniej, ale w pięknym kolorze ;:333
A liliowiec będzie niespodzianką ;) :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo z jednej strony muszą być kamienie bo przy kostce zalali mi takie paskudztwo a ja nie pomyślałam żeby od razu umieścić tam kamień :? hihi a ten pod trzmieliną to celowy bo by mi zakryła cebulice ach jak widzisz trzeba ją będzie przesadzić bo trzmielina się rozrasta a to odmiana leżąca , kurcze nawet nie mam czasu żeby pomyśleć co lepiej przesadzić . Puszkina szaleje rozsiewa się i chyba jej pozwolę a co tam rondko jej :P Irysek mizerny bo też tujka na niego wchodzi no i parę cebulek przesadziłam na skalniak tylko tam nie wyszedł :? hihi liliowiec tak go nazywam powinien zmienić miejsce no i będzie niespodzianką myślę że pomarańczową :heja

Ten kawałeczek jeszcze nie ciekawy i obok zeszłoroczny nabytek hmmm jodła ....psi ząb , bergenia kwiat trzeba szukać w liściach ,hosty też już wychodzą :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit :wit witam
przejżałama sobe od nowa twój wątek - ten kląb to istny raj.
A róże jedna podobna chyba do mojej NN
Powiedz mi ten miskant przy altanie nie rozrasta się za bardzo (może znalazła by się jakaś odnoga :oops: )
Ogródek EdytyB

zapraszam
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54

Post »

A ja psizęba niemam! Ato taka ładna roślinka :wit
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Do jesieni to i "kawałeczek" się zagęści :wink: :wit Jak ja bym chciała mieć choć trochę łysego miejsca :;230 Tyle doniczek jeszcze czeka na wysadzenie. :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Kochanie wiosenka piękna u Ciebie ;:196 ślicznie wyglądają Puszkinie jak tak gęsto rosną....
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Widzę, że i do Ciebie wiosna przyszła, Beatko! :D
Puszkina u Ciebie szaleje, a u mnie gdzieś zniknęła. :?
Pozdrawiam cieplutko! ;:3
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

EdytaB Od lata do późnej jesieni klomb faktycznie prezentuje się fajnie , obecnie zamierzam na nim dosadzać cebulowe by i wiosną coś się działo :D
Lalcia psi ząb do wyeksponowania tak w pojedynkę ok... przy większych kwiatkach stracił by na urodzie tak myślę ma duże liście ale kwiatki należą do tych drobniejszych :P
Lady-r No nie :wink: ten kawałeczek już zagospodarowany tylko na efekty trzeba czekać ....na pewno wszystko pomieścisz ja to narzekam że mam za dużo miejsca a sadzić nie mam co :roll:
jollla500 oj tak puszkinka w gromadce a jak ładnie mi się rozsiała a co tam za rok zobaczę co z tego będzie :lol:
Wisienka Wiosna małymi kroczkami ale przyszła :D a u mnie śniadek mizerny stoją tylko ździebełka kwiatu raczej nie będzie :?

No to proszę parę widoczków...skalniak niby nie mały a w zarysie działki niewielki - takie 2 roślinki na nim
Rabatka taka fikuśna część już była a część została zmieniona i powstało takie coś , drzewko jesienny nabytek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Beatko takie obrzeże to moje marzenie :roll: .
Na razie mam 3/4 jednej strony :;230.
Skończę może za 5 lat :? .
Śniadek to takie coś białego co wszędzie wyłazi?
Podesłać ci kępę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”