Canna - Paciorecznik cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Canna - Paciorecznik

Post »

Pamelko moje nowe kanny dostała w piątek, chyba jeszcze nie ruszyły. Patrzyłam i nie widzę na nich pleśni.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ja staram się wystawiać canny na dwór ale Janusz jak już nie ma w nocy mrozu to czy nie można by je zostawiać :D Obrazek
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu
To jeszcze ryzyko zostawiać na noc. Chyba,że gdzieś w zacisznym miejscu. Niby przymrozków nie zapowiadają.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Moje kanny rosną jak szalone. Już bym chciała je wystawić na dwór, zrobiło by się ładnie w ogrodzie.
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam serdecznie. Dziś otrzymałam ketmie, dziękuję bardzo. Podróż im nie zaszkodziła.Wsadziłam je na razie do do doniczek. Mam pytanie - ponieważ jest ich dosyć dużo, więcej niż zamawiałam - czy mogę je wsadzić pojedyńczo czy tak jak były zapakowane w kępkach i kiedy najlepiej wysadzić je do gruntu. Dopiero zaczynam przygodę z ogrodem stąd moje pytania. Jeszcze raz dziękuję za nadwyżki roślinek.
Obejrzałam sobie Twoje kanny są prześliczne - jest na czym zawiesić oko. Niech Ci rosną zdrowo. Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emilko. Ketmie możesz już posadzić do ogrodu przecież one zimowały w ogrodzie. Jest taka sprawa,że podpisałem tylko białą inne są niebieskie i czerwone ale które, które to nie wiem bo spłyneły napisy na etykietach. One późno się rozwijają to nie denerwuj się Może niekróre zakwitną albo przynajmniej będą pąki to bedziesz wiedziała jakie kolory. Ich można przesadzać nawet jak są duże.
Sadź oczywiście osobno. One rosną do wysokości 2m szer 1m.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Januszu, nie mogę odpisać w dziale ofert, więc jeśli pozwolisz napiszę tutaj. Już trzykrotnie robiłam u Ciebie zakupy i kiedy już myślałam ,że nie zaskoczysz mnie wielkością sadzonek -przychodziła nowa paka, a w niej :shock: :shock: :shock: sadzony wielkości małych wiaderek! Inni sprzedawcy( np z all) z 1 Twojej sadzonki zrobiliby co najmniej 5 szt. Interesy z Tobą to czysta przyjemność i będę piała peany na Twoją cześć! Wiedz, że kupię od Ciebie w ciemno wszystko!!!!! co tylko będziesz sprzedawał ze swojego ogrodu! Ja , jakbym miała takie rośliny, to przy przeprowadzce wynajęłabym tira, żeby to wszystko zabrać ze sobą! Jeszcze raz ;:180 ;:180 ;:180 !
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Januszku obiema łapkami podpisuję się pod wypowiedzią Iwciach, wczoraj dostałam od Ciebie pakę ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Dzisiaj w nocy część cann stało na dworze nie miałam już siły ich pownosić .Przeżyły :D tylko te od Ciebie schowałam.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, Aniu. Cieszę się,że paczki dotarły, chyba wporządku jak nie ma reklamacji. Niech rośliny ładnie rosną i upiększają Wasze ogrody.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wczoraj przygotowałam teren pod kanny. Zwiększyłam areał dwukrotnie. Zasadzonych kann nie hartuję na dworze, bo nie miałabym siły nosić na piętro i z powrotem! Otwieram okna i mają jak na zewnątrz! Tylko dwie jeszcze nie mają liści, ale kupiłam je niedawno. Już nie mogę się doczekać. Tylko muszę zrobić rekonesans, która jak jest wysoka, bo muszę rozplanować co gdzie posadzić.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Ja dzisiaj posadziłam moje canny na dwór bo niestety już miałam problem z ich przechowywaniem i postanowiłam zaryzykować, mam nadzieję że już mrozu nie będzie :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Olu u Was jest dużo łagodniejszy klimat niż u nas. Ja swoje myślę sadzić dopiero w połowie maja, bo nadają przymrozki, a jeśli nie to mroźny wiatr, tak, że przy dodatniej temperaturze odczuwalna ma być nawet do -6 ;:111
Jakieś tam inne zieleninki już siedza, inne rosną, ale z cannami poczekam ;:108
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

CANNA PINK SUNBURST --- jak wam rośnie , bo u mnie jest bardzo ładna roślinka tyle , że zielona , troszkę inna niż oryginał.... ;:223 ,
trzeba będzie chyba sprzedających ......:pogon
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uprzedziłeś mnie Mareczku. Miałem właśnie pytać jak rośnie Pink Sunburst. U mnie z dwóch jedna wyrosła też jest zielona druga zgniła. Pewnie sprzedającego jakiś hurtownik zagraniczny wyprowadził w pole a przy okazji i nas.
Sadzenie na stałe w ogrodzie jest jeszcze bardzo ryzykowne nawet w tych cieplejszych rejonach Polski. Jest jeszcze wiecej niż 3 tygodnie do "ogrodników" wszystko może się zdarzyć.
Moich trochę stoi na przyczepce i na noc wciągam do garażu a część pod folią ale w skrzyni inspektowej przykrytej na noc oknami.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”