Marek - Ogródek działkowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
meg58
100p
100p
Od: 7 mar 2010, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Marek - Ogródek działkowy

Post »

Witaj Marku widać postepy na Twojej działce. Ciekawa jestem jakie zmiany poczynisz w tym roku.
Chetnie bedę sledzic Twoje Marku poczynania
pozdrawiam serdecznie :wit :wit :wit
Pozdrwaiam Małgosia

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:):):) W tamtym roku po zakupie działki poświęciłem cały sezon na sprawy bardziej organizacyno-porządkowe i dekoracyjne, posadziłęm tuje, musiałem zlikwidować część grządek z kwiatami, powyrównywać je, zrobiłem ogrodzenie, kompostownik, kupiłem korę i nawiozłem mnóstwo kamieni i głazów do dekoracji (wywrotka jak wywaliła je na środku aleii głównej to huk było słychać chyba na terenie całego ROD :D:D ), pokupowałem sporo sprzętu i zrobiłem budę dla psa, niestety w niej nie siedzi, odkryłem za to że zimą zamieszkiwał tam jakiś kot bo mnóstwo piór i kości w niej było, więc się jednak komuś przydała :P ... W tym roku w okresie wiosennym nastawiam się bardziej na remont altany, póki co skrobiemy do samego drewna całą altane z 2 warstw farby jak nic już od początku marca, trza ją ładnie zakonserwować i pomalować i chcę postawić pawilonik (oczywiście własnej roboty) przy altanie na winogrono, które już posadziłem. Co tu się będę rozpisywał, będzie coś więcej zrobione w tym temacie zrobie fotki ;) Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajnie masz, że chociaż to nowo kupiona działka to tyle się tu już dzieje. Zazdroszczę facetom, że potrafią zrobić ogrodzenie, wyremontować altanę i.t.d. Od kiedy mam ogródek to czasami wolałabym być nim właśnie z tego powodu. Nie wiem tylko co na to powiedziałby mój mąż... chociaż obiady nadal bym mu gotowała.., to może by się zgodził...Ciekawa jestem jakie zrobisz dekoracje z kamieni. Będę zaglądać , bo bardzo je lubię. Chyba, że zaczniesz jakieś realizacje z betoniarką w tle, no to też robota nie dla mnie...Fajnie być facetem :wink:
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Witam sąsiada (prawie ;) )
Piękne masz te liliowce.
Rabatka z nowoodkrytymi przebiśniegami i krokusami to na pewno było urocze zaskoczenie.
Oby twoja działeczka zaskoczyła cię jeszcze nie raz.
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Marku no to będzie się działo .
Już całkiem działka ładna a co tu będzie w tym roku .
Najbardziej zmartwiło mnie że polikwidowałeś rabaty z kwiatami . :;230 :;230
chyba serce pękło by mi z żalu jak musiałabym likwidować rabaty z kwitami
ja najwyżej przekopuję w inne miejsca .

Pozdrawiam i zapraszam do siebie .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

fela - z kamieniami robilem w tamtym roku, niestety nie mam zabardzo zdjęć, tylko fragment jednej z opcji w miarę jako tako znalazłem:

przed:
Obrazek

i po:
Obrazek

Jak się zazieleni, to coś tu wrzucę w tym roku z innych miejsc :)

Una - No to witam sąsiadke, proszę jaki ten świat mały :D Masz może też ogródek działkowy w Bielsku?

e-genia - no niestety tak postanowiłem zrobić na rzecz tui i jeszcze będę musiał jedną małą w przyszłości zlikwidować na rzecz szklarni, pocieszę Cię jednak, że wieloletnie kwiatki/cebule nie poszły w kompostownik tylko przesadziłem w sporej mierze a trochę rozdałem po znajomych i rosną albo w ogródku przy bloku, na innej działce a nawet coś na balkonie :)
na pewno nie zrezygnuje z hortensji, piwonii, i tych żółtych wysokich właśnie co rosną w kępach. Niemniej jednak co do grządek bardziej stawiam na warzywka i owoce.
Awatar użytkownika
Una
200p
200p

Post »

Marku, ja nie mam działeczki tylko ogródek przydomowy na obrzeżach B-B. Dlatego napisałam "prawie" sąsiedzie. :P
Śledzę to forum już ponad rok ale dzisiaj się odezwałam. :lol:
Taki impuls. :lol:
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

Włąśnie się zastanawiałem... moje największe marzenie to dom i ogród :D Heh, może w przyszłości... Póki co mam ten mały kącik i musi wystarczyc ;) Jestem tam najmłodszym działkowcem więc wszsytko przede mną w sumie. Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Markukiedyś w moim pierwszym ogrodzie w większości były drzewa owocowe i rabaty z warzywami miałam nawet szklarnie w której robiłam rozsady.
Teraz mam mały ogródek przy domu i mam kilka drzew owocowych, iglaki , ale warzyw tylko mała rabatkę na której sieję pietruszkę , koper pomiędzy sadzę cebulę a na skrajach seler i por .
Resztę ogrodu to kwiaty .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Una
200p
200p

Post »

Marku co u Ciebie nowego na działeczce? Zaglądam, zaglądam i nic.
Pogoda w Bielsku nie najlepsza ale na pewno coś nowego kwitnie u Ciebie.
Pokazuj zdjęcia bo czekam niecierpliwie. ;:224
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

Pogoda fakt nieciekawa do dziś zresztą, ale robi się cieplej i moze wyjdzie slońce juz tak jak niedawno na dłużej i będzie 20st :) . W sumie pomału się zieleni, idą pąki i na drzewach i na krzewach i kwiaty pomały, ale raczej nic na tyle ciekawego co by było warto fotografować, wrzuce coś niebawem jak będzie pogoda lepsza. No a póki co praca z altaną wre, w każdej wolnej chwili skrobię starą farbę (już ostatnia ściana została) i zakupiłem drewnochron, więc się będzie działo niedługo, nie mogę się doczekać końcowego efektu :D
Awatar użytkownika
Una
200p
200p

Post »

Pstrykaj zdjęcia kolejnych etapów remontu altanki. Fajnie się potem ogląda jakie zmiany zaszły.
Pochwal się efektami prac, ciekawa jestem jak Ci wyjdzie.
:uszy
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

Nie ma sprawy też taki mam zamiar :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Kontakt:

Post »

Z powodów beznadziejnej pogody dalsze prace remontowe nad altaną zostały wstrzymane na razie :/ ale postanowiłem zapoznać Was z rodzinką kosów którą odkryłem niedawno. Miarowo z dnia nadzień zaobserwowaliśmy ze znajomymi ptaka który wlatywał w pnącza bluszczu i róży. Słychać było piski, kiedy zajrzałem odkryłem mnóstwo gniazd, a na jednym takie oto maluchy:
Obrazek

Potem zaobserwowaliśmy że zarówno mama:
Obrazek

jak i tata:
Obrazek

dokarmiają swoje podopieczne, a zawsze mi się wydawało że to matka albo ojciec ptaków karmi, ale ten drugi rodzic zawsze pilnuje gniazda, okazało się że od świtu do zmierzchu oboje :)

Heh, nie tylko rośliny ale i piękno przyrody życia zwierząt można przypadkiem poznać na takiej małej działeczce ;) Jak nie ma co robić wystarczy się dobrze porozgladać...
A tak na marginesie, to tylko mi się wydaje że to kosy i podział na płeć też nie jestem pewien na 100%, jeśli ktoś się zna dobrze na ptakach to prosze o opinie. :)
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

maluchy śliczne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”