Cześć chłopaki
A no poszalałam poszalałam, ceny były takie, że nie mogłam się oprzeć na przykład ta Aylostera co Ci się Bartku tak podoba kosztowała całe 2 zł

i jeszcze kilka okazików w takiej cenie nabyłam (3 kaktusiki to prezent

), najdroższy kosztował mnie 6 zł, także cenowo rewelacja
Arturze, jakoś tak wyszło, że przeważają sulki, darzę je dużym sentymentem, rosną powoli i nie duże, więc na gabaryty moich parapetów w sam raz

no i kwiaty mają piękne

Chciejstw jeszcze co nie miara... moim marzeniem jest Astrophytum superkabuto, ale niestety nie było ani jednego

i musiałam obejść się smakiem, poczekam do następnej wystawy (w październiku)

A ty już byłeś na wystawie u siebie? Jestem ciekawa co tam u was ciekawego na wystawie było można dostać...
Muszę wam powiedzieć,że o niektóre okazy na wystwie trzeba było nawet troszkę powalczyć... weszłam sobie do budynku zadowolona, że tak mało ludzi, obejrzałam wystawę i poszłam do miejsca gdzie sprzedają kaktusy, kilka sobie już wybrałam, pan mi odłożył na bok ( i Bogu dzięki

), bo nagle wpadła jak burza klasowa wycieczka i tak się zaczęli przepychać przy stołach, (kilka razy oberwało mi się z łokcia i nie tylko, solidnie mnie podeptali i nie miałam większego wyjścia jak ustąpić młodzieży

(niejako to na mnie wymusili), także co zdążyłam uczknąc dla siebie zanim odsunięto mnie "od koryta" to moje
Napiszę teraz w kolejności dodawania zdjęć nazwy kaktusików (2 nie mam, pan nie miał nazwówek a mi wyleciało z głowy żeby zapytać), także jeśli jakaś duszyczka będzie wiedziała cóż to takiego to proszę o podpowiedź tyle tylko wiem,że to Mammilaria
1. Mammilaria?
2. Sulcorebutia LH 174 augustinii
3. Mammilaria prolifera var. texensis
4. Frailea horstii
5. Aylostera heliosa var. Cordorensis
6. Sulcorebutia hertusii var. auricapillata
7. Lobivia mairanana
8. Lobivia tiegeliana
9. Coryphanta Sulcolanata
10. Mammilaria var. nobilis geminispina
11. Sulcorebutia kruegerii
12. Sulcorebutia pasopayana
13. Gymnocalicium JO 301 bruchii
14. Mammilaria?
Ps. aha, nazwy spisywałam z nazwówek, ale mógł gdzieś wkraść się błąd, to proszę jak by co poprawcie mnie, ok?