Jak zapadłam na chorobę kaktusową...
Re: Jak zapadłam na chorobę kaktusową...
jestem pod wrazeniem:)
Ekstra roslinki.
A ja mam takie pytanie. Jak podlewacie swoje kaktusy. Bo ja spzreczne informacje słyszałam. Jedni ze tlyko na podstawki a inni ze normalnie do doniczki.
pozdrawiam
Ekstra roslinki.
A ja mam takie pytanie. Jak podlewacie swoje kaktusy. Bo ja spzreczne informacje słyszałam. Jedni ze tlyko na podstawki a inni ze normalnie do doniczki.
pozdrawiam
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To akurat ma najmniejsze znaczenie. Ważne, by podłoże zostało w 100% nawodnione i by doniczka nie stała z podstawką pełną wody zbyt długo. Osobiście jestem zdania, że skoro w naturze deszcze nie padają od dołu tylko z góry to i tak podlewać roślinki w niewoli.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Witaj K-arolko
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś
Odnośnie Twojego pytania: ja swoje kaktusiki podlewam od góry, kiedyś próbowalam na podstawek wszystkie podlewać, ale nie miałam wyczucia kiedy ziemia jest dostatecznie nasiąknięta i każdemu musiałam do doniczki palucha ładować i sprawdzać
i zaniechałam tego procederu

Cieszę się, że mnie odwiedziłaś

Odnośnie Twojego pytania: ja swoje kaktusiki podlewam od góry, kiedyś próbowalam na podstawek wszystkie podlewać, ale nie miałam wyczucia kiedy ziemia jest dostatecznie nasiąknięta i każdemu musiałam do doniczki palucha ładować i sprawdzać

- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hehe widze, że moczysz kolejnego włochacza
Ja osobiście podlewam moje kaktusy zwykle przez podsiąk (zboczenie uczelniane).

Arturze, one były wszystkie wybudzane jednego dnia i wtedy robione zdjęcia a że miałam problemy z moim kompem to dlatego zdjęcie "dziadka" wkleiłam później i może tak to wygląda, że pomimo Twojej rady i tak go zmoczyłam ale uwierz, że wzięłam sobie Twoją radę do serca
i przy następnym wybudzaniu włochaczy moczyć nie będę

Śliczne roślinki, uwielbiam takie fotki ...... 

- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
aha, w takim bądź razie jesteś usprawiedliwionabibi56 pisze:Arturze, one były wszystkie wybudzane jednego dnia i wtedy robione zdjęcia a że miałam problemy z moim kompem to dlatego zdjęcie "dziadka" wkleiłam później i może tak to wygląda, że pomimo Twojej rady i tak go zmoczyłam ale uwierz, że wzięłam sobie Twoją radę do sercai przy następnym wybudzaniu włochaczy moczyć nie będę

Pzdr.
Witaj Maniu
Cieszę się, że ci się podobają zdjęcia
Arturze, każda rada cenna, także warto się nad nią zastanowić
a wiadomo, że chodzi tu o dobro roślinek
Pozdrawiam

Cieszę się, że ci się podobają zdjęcia

Arturze, każda rada cenna, także warto się nad nią zastanowić

Pozdrawiam

- lampart111
- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Kontakt:
Ładna kolekcja widzę że się rozkręcasz 
Oby tak dalej !
Pozdrawiam!

Oby tak dalej !
Pozdrawiam!
Kaktusowa szklarnia nr.1 i nr.2 |
Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re:
Witam!
Śliczną masz kolekcję.
Te to są piękniutkie!:
Chciałam tez pochwalić świetnie wykonane zdjęcia! Takie dokładne, ze szczegółami i świetnej rozdzielczości! Się nadają do jakiegoś atlasu czy katalogu!!
Pozdrawiam
Śliczną masz kolekcję.
Te to są piękniutkie!:
Będą mi się śnić po nocach!

Chciałam tez pochwalić świetnie wykonane zdjęcia! Takie dokładne, ze szczegółami i świetnej rozdzielczości! Się nadają do jakiegoś atlasu czy katalogu!!

Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ania.
- lampart111
- Kontakt:
Do książki o kaktusach 

Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dokładnie to miałam na myśli!!lampart111 pisze:Do książki o kaktusach

Pozdrawiam, Ania.
- lampart111
- Kontakt:
aha
To mógł by być nawet dobry pomysł

To mógł by być nawet dobry pomysł

Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
Witajcie kochani po długiej przerwie
lampart111 i ana777 bardzo mi miło, że podobają Wam się moje roślinki aż się zaczerwieniłam od tych pochwał
Mam nadzieję, że niedługo uda mi się wkleić jakieś nowe fotki, już z kwiatkami, chodź pączki rosną w ślimaczym tempie (zwłaszcza u Gymnocalicium i Echinofossulocactusa) tylko Mammillaria pennispinosa niezawodnie kwitnie cały czas od zimy
a większość kaktusików u mnie nie wykazuje jeszcze jakichś większych oznak przebudzenia, ale słoneczka na razie nie za wiele...
ps. a ten atlas to rzeczywiście fajny pomysł, może warto by było taki forumowy atlas kaktusów ze zdjęciami zrobić???

lampart111 i ana777 bardzo mi miło, że podobają Wam się moje roślinki aż się zaczerwieniłam od tych pochwał

Mam nadzieję, że niedługo uda mi się wkleić jakieś nowe fotki, już z kwiatkami, chodź pączki rosną w ślimaczym tempie (zwłaszcza u Gymnocalicium i Echinofossulocactusa) tylko Mammillaria pennispinosa niezawodnie kwitnie cały czas od zimy

ps. a ten atlas to rzeczywiście fajny pomysł, może warto by było taki forumowy atlas kaktusów ze zdjęciami zrobić???
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
U mnie też nie specjalnie widać ruch u kłujaków, ale w maju z pewnością dostaną rozpędu
Pomysł z atlasem nie jest zły. Na koniec sezonu chętni mogliby wysłać jednej osobie wybrane swoje fotki. Ta osoba wybrała by zdjęcia nadające się do albumu i wraz z odnośnikami do poszczególnych kolekcji, umieściła wszystkie w jednym wątku. Coś jak fotoalbum forumowiczów.
Tylko będzie to strasznie dłuuugie. Lepszą i wygodniejszą opcją byłoby zlepienie takiego albumu we Flashu. Można by było przeglądać jak prawdziwy album, klikając strzałkami < > i osobny przycisk do spisu treści. Plik umieściłoby się na jakimś serwerze, a link do niego w wątku. Tylko co jakiś czas trzeba by było aktualizować.

Pomysł z atlasem nie jest zły. Na koniec sezonu chętni mogliby wysłać jednej osobie wybrane swoje fotki. Ta osoba wybrała by zdjęcia nadające się do albumu i wraz z odnośnikami do poszczególnych kolekcji, umieściła wszystkie w jednym wątku. Coś jak fotoalbum forumowiczów.
Tylko będzie to strasznie dłuuugie. Lepszą i wygodniejszą opcją byłoby zlepienie takiego albumu we Flashu. Można by było przeglądać jak prawdziwy album, klikając strzałkami < > i osobny przycisk do spisu treści. Plik umieściłoby się na jakimś serwerze, a link do niego w wątku. Tylko co jakiś czas trzeba by było aktualizować.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/