Działka korzo_m cz. 3
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 3
Grażynko tylko proszę przypomnij się w lipcu, bo wiesz moja pamięć dobra, ale nieraz mnie zawiodła 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
OK mam zapisane w kapowniku.
Chyba nie zapomnę do niego zajrzeć.....
Chyba nie zapomnę do niego zajrzeć.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m

Dzisiejszy przyjemny dzień wykorzystałam na plewienie rabatek kwiatowych, udało się wszystkie doprowadzić do wyglądalności no i ponawozić. Jeszcze została mi jedna do wyplewienia tam rosną krzewy owocowe. Dzisiaj powstał malutki tunelik, posiałam 3 rodzaje kapust. Muszę w inne miejsce przesadzić poziomki, może jutro rano uda się coś zdziałać.
Dokonałam pierwszych nasadzeń na skalniak- posadziłam kilka kępek pierwiosnków, muszę ostro zabrać się za jego urządzanie :P bo na razie wygląda bardzo pusto.
A to dzisiejsze kwiatuszki
ciemierniki, jeszcze mam takie ich kolorki, nie wiem dlaczego miały tak sfatygowane liście po zimie, musiałam ich większość poobcinać

rabatka tulipanowo- liliowcowa

a to krokusiki gratiski, które mam dzięki Magdzie, zapewne nie wie ,że kilka mi dała razem z inną roślinką

Dokonałam pierwszych nasadzeń na skalniak- posadziłam kilka kępek pierwiosnków, muszę ostro zabrać się za jego urządzanie :P bo na razie wygląda bardzo pusto.
A to dzisiejsze kwiatuszki
ciemierniki, jeszcze mam takie ich kolorki, nie wiem dlaczego miały tak sfatygowane liście po zimie, musiałam ich większość poobcinać

rabatka tulipanowo- liliowcowa

a to krokusiki gratiski, które mam dzięki Magdzie, zapewne nie wie ,że kilka mi dała razem z inną roślinką

- kogra
- Przyjaciel Forum

Niespodzianki są najwdzięczniejsze.
Dorotko ciekawa jestem na twoją liliowcową grządkę.
Widać , że dobrze przezimowały i oby zakwitły.
Dorotko ciekawa jestem na twoją liliowcową grządkę.
Widać , że dobrze przezimowały i oby zakwitły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m

Grażynko liliowce muszą zakwitnąć, na kwiaty niektórch czekam już dwa lata w końcu chciałabym wiedzieć co mam :P
Ja tą grządkę na zimę przykryłam suchymi badylami, myślę że im to dobrze zrobiło.
W tym roku muszę poprzesadzać liliowce, które mam od Anitki, chyba je posadzę na rabatkę z różami.
Ja tą grządkę na zimę przykryłam suchymi badylami, myślę że im to dobrze zrobiło.
W tym roku muszę poprzesadzać liliowce, które mam od Anitki, chyba je posadzę na rabatkę z różami.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, ja też mam taki problem z ciemiernikami.
Obcinam im te brzydkie liście a one pięknie po tym odbijają
Obcinam im te brzydkie liście a one pięknie po tym odbijają
- korzo_m

Wiolu dobrze że się zagęszczą, bo na razie wyglądają tak łyso, jeden jest z jednym liściem, wokół niego kilka pąków kwiatowych, z drugim trochę lepiej bo chyba po przycince tamego poszłam po rozum do głowy
i zostawiłam mu ze 3 liście nie wyglądające też nieciekawie
Od rana dziś ostro z mężem zabraliśmy się za pracę. Ja dokończyłam plewienie, a mąż grabił grządeczkę pod poziomki. Udało się je przesadzić
Posadziliśmy 2 wierzby, które sama ukorzeniłam, myślę że dobre miejsce dla nich wybrałam. Dosiałam trawę na trawniki i przed ogrodzeniem. A teraz siedzę w domku, gotuję obiad i cieszę się bardzo
, bo w końcu zaczął padać deszczyk, popodlewa wszystko, oby tak chciał popadać do rana.
Przed chwilą sąsiad przyniósł mi do sadzenia kapustę wczesną , więc jeszcze dziś czeka mnie jej sadzenie w foliaku.
Od rana dziś ostro z mężem zabraliśmy się za pracę. Ja dokończyłam plewienie, a mąż grabił grządeczkę pod poziomki. Udało się je przesadzić
Przed chwilą sąsiad przyniósł mi do sadzenia kapustę wczesną , więc jeszcze dziś czeka mnie jej sadzenie w foliaku.
- korzo_m

- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, cudownie przebarwia się ten ciemiernik. Jest po prostu wspaniały
A łysielcami się nie przejmuj. Też mam takie. One z czasem wypuszczą młode listki i będą długo pięknie wyglądać.
Uważaj przy pieleniu wokół nich. Ja tego nie robię i dorobiłam się już sporo młodziutkich siewek
A łysielcami się nie przejmuj. Też mam takie. One z czasem wypuszczą młode listki i będą długo pięknie wyglądać.
Uważaj przy pieleniu wokół nich. Ja tego nie robię i dorobiłam się już sporo młodziutkich siewek
- korzo_m

Igorze korony bardzo szybko rosną w górę, nie zrobiłam zdjęcia żółtej, niedawno pokazała łebek, a ja już w tej 15cm wysokości widzę pączki.
Wiolu pamiętam jak rok temu też Ci się podobał, ale wtedy miał mało kwiatów.
Ja mam bzika na punkcie pielenia, wyrywam wszystko wokół roślinek, pewno już niejedną siewkę usunęłam, postaram o tym pamiętać jak będę plewiła
Wiolu pamiętam jak rok temu też Ci się podobał, ale wtedy miał mało kwiatów.
Ja mam bzika na punkcie pielenia, wyrywam wszystko wokół roślinek, pewno już niejedną siewkę usunęłam, postaram o tym pamiętać jak będę plewiła
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,piękny ten Ciemiernik
Kolorek śliczniutki i kwiecia tyle
Ja już padam na p..sk przez te święta.
Dzisiaj odkryłam różyce na pniu i zrobiłam oprysk miedzianem,bo rusza wegetacja.
A w różach na pniu same straty

Kolorek śliczniutki i kwiecia tyle
Ja już padam na p..sk przez te święta.
Dzisiaj odkryłam różyce na pniu i zrobiłam oprysk miedzianem,bo rusza wegetacja.
A w różach na pniu same straty
Pozdrawiam Magda 
- korzo_m

Magda chyba ściagamy się myślami. Przed chwilą właśnie oglądałam twoje bratki uliczne
Róż piennych już nie mam
, tej zimy padły dwie ostatnie, były tak dobrze zabezpieczone przed mrozami, już więcej na nie się nie skuszę, będę podziwiała u innych. Dobrze ,że mam kupione wielkokwiatowe, więc posadzę na ich miejsca, na razie róże stoją w donicach pod foliakiem.
Ja do tych świąt podchodzę z dużym spokojem, praktycznie kuchenne przygotowania zaczynam jutro, ale nie szaleję z pieczeniem, gotowaniem. Ty pewnie w pracy masz duży młyn, więc Ci współczuję.
Róż piennych już nie mam
Ja do tych świąt podchodzę z dużym spokojem, praktycznie kuchenne przygotowania zaczynam jutro, ale nie szaleję z pieczeniem, gotowaniem. Ty pewnie w pracy masz duży młyn, więc Ci współczuję.
- kogra
- Przyjaciel Forum

To tak jak ja.
Też nie szaleję w kuchni za bardzo, bo potem i tak zawsze coś się marnuje i wyrzuca.
Przecież to tylko dwa dni.
W tym roku postawiłam na sprzątanie po remoncie i chcę je do świąt skończyć.
A potem to tylko ......ogródek i świeże powietrze.
Też nie szaleję w kuchni za bardzo, bo potem i tak zawsze coś się marnuje i wyrzuca.
Przecież to tylko dwa dni.
W tym roku postawiłam na sprzątanie po remoncie i chcę je do świąt skończyć.
A potem to tylko ......ogródek i świeże powietrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,nie wyrabiam na zakręcie...
Praca,dom,dom,praca,ogród i tak w koło
Ja też nie szaleję
tym bardziej, że w święta pracuję ale mimo okrojonych przygotowań i tak jestem na maksa zaganiana 
Praca,dom,dom,praca,ogród i tak w koło
Ja też nie szaleję
Pozdrawiam Magda