Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
Moje żółte iryski Danforda też po 2 sezonach znikły .
Może Jadziu wykop cebulki po zasuszeniu roślinki i w październiku wsadź ponownie.
Może Jadziu wykop cebulki po zasuszeniu roślinki i w październiku wsadź ponownie.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tulipany??
W marcu? Jadziu, toż to jeszcze nie prima aprilis...
Ale masz piękną wiosenkę!! Ja to mam teraz "orkę na ugorze" tyle prac porządkowych... po dzisiejszym cięciu jabłoni ledwie chodzę
Ale ognicho było i kiełbaski 
Ale masz piękną wiosenkę!! Ja to mam teraz "orkę na ugorze" tyle prac porządkowych... po dzisiejszym cięciu jabłoni ledwie chodzę
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, współczuję Ci takich sąsiadów... Wszystkie letnie cebule oddałam, nie będę ich więcej sadzić. Zostawiłam sobie tylko eucomisy.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
AGA u Ciebie też wszystko pięknie kwitnie i nie grzesz . Mają jeszcze zakwitnąc botaniczne Tardy i inne ,ale te jakiesś szybkie są . Muszę je przesadzić we większą kępkę . Widziałam takie same u Gabi
OLU i tak chcę je przesadzić w inne miejsce . Już sobie zaznaczyła ,które są żółte ,żeby potem nie mieć problemu . Spróbuję zrobić tak jak radzisz . Skimia coś mi klapucieje . Dzsiaj ją wyciągnęłam z ziemi a ona nawet jednego korzonka nie wypuściła ,żeby się dobrze zaaklimatyzowac . Nie wiem moze ma tam za mokro już czytałam o niej . Moze posadzic ją bardziej do cienia już nie mam pojęcia . Szkoda mi jej gdyż tak fajnie przezimowała a teraz marnieje mi w oczach to samo z Osmanthusem . Szlag ,,,,,,
IWONKO musisz iśc na działkę i sprawdzić inaczej nie będziesz wiedziec co kwitnie . na pewno nie jest tak żle
BASIA tylko te nie wiem jak sie nazywają gdyż nie zapisałam a u mnie SKS . Mam jeszcze inne pierwiosnki i te dopiero zaczynają sie gramolić i nawet nie widać jeszcze kwiatu
DANUSIU te botaniczne szybciej zakwitają a tego nie wiedziałam dopóki nie znalazłam się na Forum . Dlatego na jesień dokupiłam botanicznych ,żeby miec szybciej kolorowo
DOMINIKO byleby nie przyszedł przymrozek i tego wszystkiego nie ściął ale ODPUKAĆ
GOSIA tak to śnieżnik tylko śmieszna nazwa dla niebieskiego kwiatka . On się byle gdzie posieje . Tez mam go w różnych miejscach a miałam tylko jedna kępkę .Tylko ten krzaczek jest najbardziej ulistniony ,gdyż on jest najwcześniej i bardzo słodkie ma owoce
MONIU no cóż muszę to przełknąc a synowi wymarzły 3 worki ziemniaków . To jest dzisiejsza beztroska młodziez

OLU i tak chcę je przesadzić w inne miejsce . Już sobie zaznaczyła ,które są żółte ,żeby potem nie mieć problemu . Spróbuję zrobić tak jak radzisz . Skimia coś mi klapucieje . Dzsiaj ją wyciągnęłam z ziemi a ona nawet jednego korzonka nie wypuściła ,żeby się dobrze zaaklimatyzowac . Nie wiem moze ma tam za mokro już czytałam o niej . Moze posadzic ją bardziej do cienia już nie mam pojęcia . Szkoda mi jej gdyż tak fajnie przezimowała a teraz marnieje mi w oczach to samo z Osmanthusem . Szlag ,,,,,,
IWONKO musisz iśc na działkę i sprawdzić inaczej nie będziesz wiedziec co kwitnie . na pewno nie jest tak żle
BASIA tylko te nie wiem jak sie nazywają gdyż nie zapisałam a u mnie SKS . Mam jeszcze inne pierwiosnki i te dopiero zaczynają sie gramolić i nawet nie widać jeszcze kwiatu
DANUSIU te botaniczne szybciej zakwitają a tego nie wiedziałam dopóki nie znalazłam się na Forum . Dlatego na jesień dokupiłam botanicznych ,żeby miec szybciej kolorowo
DOMINIKO byleby nie przyszedł przymrozek i tego wszystkiego nie ściął ale ODPUKAĆ
GOSIA tak to śnieżnik tylko śmieszna nazwa dla niebieskiego kwiatka . On się byle gdzie posieje . Tez mam go w różnych miejscach a miałam tylko jedna kępkę .Tylko ten krzaczek jest najbardziej ulistniony ,gdyż on jest najwcześniej i bardzo słodkie ma owoce
MONIU no cóż muszę to przełknąc a synowi wymarzły 3 worki ziemniaków . To jest dzisiejsza beztroska młodziez

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Tu znalazłam informacje na temat Osmanthusa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... us#p529533
Skimmi może podsyp trochę torfu, ona ma mieć kwaśno.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Jadziu ja też ma kilka marcowych tulipanów ale jeszcze nie kwitły chociaż już maja pączki na otwarciu.Mam nadzieje że już na dniach będą kwitły.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:

Jadziu, śliczny kolor mają te prymulki
One są pełne?
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witak Jadziu miłe mieliście to spotkanie, Uciebie też piękna wiosna przyszła kwitną ci tulipanki jak to miło popatrzeć na takie widoczki. Ja się piszę na majowe spotkanie w Chorzowie.pozdrawiam.
Halinko
na pewno się spotkamy w większym gronie, teraz to było montowane na szybko i w trochę wariackim terminie
Bo cebule i kłącza musiały trafić do zamawiających
Bo cebule i kłącza musiały trafić do zamawiających
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu wiem, że to nie pocieszenie ale mój M załatwił mi dalie i canny, ba nawet pali głupa, ze to nie on tylko głupi mróz
Dziś słyszałam, ze na Wyspach śnieżyce aż mnie....................
Dziś słyszałam, ze na Wyspach śnieżyce aż mnie....................
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj JADZIU!
U Ciebie coraz wiecej kwitnie kwiatów. Ja nie byłam jeszcze na działce /zdjęcia zrobił syn/
U Ciebie coraz wiecej kwitnie kwiatów. Ja nie byłam jeszcze na działce /zdjęcia zrobił syn/
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Przykro mi ,ze nie mogę być na razie z Wami . Zycze wszystkim odwiedzającym moją oazę zdrowych i pogodnych swiąt . Przede wszystkim dziękuję za życzenia przesłane na PW . Wskoczyłam tylko na sekundkę . Jak sie wszystko unormuje to znów będe z Wami . na razie zasyłam wszystkim 1000

- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jadziu, poczekamy na Ciebie

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JADZIU!