Witam
Iwona taki teraz czas, że trochę w domu trzeba popracować, na ogródek zostaje niewiele czasu, a cebule i róże wciąż czekają

Jutro MUSZĘ
Jadzia skrzydlinka to taki zadarniacz, mała pachnąca roślinka. Miałam ją w zeszłym roku, ale chyba zmarzła. Kupiłam nową, jutro zrobię zdjęcie
Gosia wszystko zależy od wielkości zakupionej rośliny. Dwa krzaczki kupiłam duże i te kwitną obficie. Dwa inne, kupione na All, prawie wcale nie mają przyrostów, a kosztowały trzy razy tyle.
Kasiu Ty też kupiłaś dość ładne krzaczki, w przyszłym roku będziesz miała takie, jak ja
Ola masz rację, skrzydlinka ma takie mięsiste listki, ale o wiele mniejsze od grubosza. Jest śliczna, warto ją mieć. Podobno powinna się mocno rozrosnąć
Halinko wczoraj pokazało się kilka pąków tulipanków, tych maciupkich, a dzisiaj wszystkie...leżą

zobaczymy jutro
Puszkinie to takie wdzięczne i fotogeniczne kwiatuszki.
Ela to może spotkanie w połowie trasy między Tobą i nami
Już pisałam, tulipany leżą, to takie wiotkie maluchy
Ciemierniki są u mnie drugi rok, może miejsce im pasi. Mam jeszcze dwa krzaczki w innym miejscu, rok starsze. Jeden ma dwa małe liście i zero pąków, drugi ma trzy pączki, ale też jest maleńki.
Iwa doczekasz się

potwierdzam zdanie Jadzi, ciemierniki nie tracą liści na zimę.
Ja po raz pierwszy w życiu widziałam olbrzymiego ciemiernika ( nie mojego) wychylającego się spod śniegu, sto białych kwiatów w otoczeniu setki zielonych liści. Cudo
Aniu ciemierniki kupiłam rok temu w OBI, miały kilka kwiatków i parę liści. Trochę im przybyło

Właściwie wszystkie rośliny kupione w OBI rosną dobrze.