Zmobilizowałam się i porobiłam nowe fotki roślinek. Nie mam ich znowu tak strasznie dużo
 Poprzedni wątek już się rozrósł, więc z okazji wiosny i pstrykania nowych zdjęć kwiatków postanowiłam założyć drugą część.
 Poprzedni wątek już się rozrósł, więc z okazji wiosny i pstrykania nowych zdjęć kwiatków postanowiłam założyć drugą część. Witam w drugiej części.

Poprzedni wątek już się rozrósł, więc z okazji wiosny i pstrykania nowych zdjęć kwiatków postanowiłam założyć drugą część.

i czekam na nowe foteczki...
 i czekam na nowe foteczki... 

W doniczce jest też nieduże marble queen:
 W doniczce jest też nieduże marble queen:

Śliczne i zadbane roślinki. Widzę, że bawisz się trochę w hydro. Ja też kiedyś miałam na to ochotę, ale tradycyjna uprawa jakoś taniej wychodzi
 Śliczne i zadbane roślinki. Widzę, że bawisz się trochę w hydro. Ja też kiedyś miałam na to ochotę, ale tradycyjna uprawa jakoś taniej wychodzi 

Teraz powstrzymuję się przed atakiem wielkanocników ;)
 Teraz powstrzymuję się przed atakiem wielkanocników ;) 
  Wszystko wygotowałam / wyparzyłam włącznie ze wskaźnikami (chyba się nieco odkształciły od temperatury, bo się teraz zacinają), a i tak wychodził nalot.
  Wszystko wygotowałam / wyparzyłam włącznie ze wskaźnikami (chyba się nieco odkształciły od temperatury, bo się teraz zacinają), a i tak wychodził nalot.   

:
 :

:
 :

Może dlatego, że wkłady były nieduże i stały na ciepłym parapecie nad kaloryferem. Zastanawiam się nad przeniesieniem jednej kordyliny do hydro. I tak czeka mnie znowu przesadzanie, bo ziemia którą kupiłam okazała się niezbyt czysta i po tygodniu w kordylinach, dracenie i epi aureum pokazał się grzybek na wierzchu.
 Może dlatego, że wkłady były nieduże i stały na ciepłym parapecie nad kaloryferem. Zastanawiam się nad przeniesieniem jednej kordyliny do hydro. I tak czeka mnie znowu przesadzanie, bo ziemia którą kupiłam okazała się niezbyt czysta i po tygodniu w kordylinach, dracenie i epi aureum pokazał się grzybek na wierzchu.   Najbardziej to mnie strzyka na myśl o przesadzaniu tego epi z palikiem.
 Najbardziej to mnie strzyka na myśl o przesadzaniu tego epi z palikiem.