Witajcie czwartkowo .
Jestem padnięty , dzisiaj z tatą i dziadkiem przycinaliśmy
szmaragdy , ciagle latałem i patrzyłem żeby drabiną nie po tulipanach...

.Szczęśćie nic nie ucierpiało...
No i sprzątania potem było.. , bratki posadzone..
Wczoraj byłem w Rzeszowie
Z ogrodniczych :
Kupiłem 5 róż : Gloria Dei , Kronenbourg , Night Queen , Kristall , FairyDance . Razem mam 38 róż , w sobote jadę po 39 i 40... . Iceberga nigdzie nie ma , bu...
Kupiłem tez wielki wór nawozu do trawnika , nasiona trawy , nawóz do róż , akurat na 40 , nożyce do żywopłotu .
Kupiłem tez u nas 6 wielkich donic , takie jak beczki jakby.. i 7 nowych skrzynek na balkon .
Polowania na storczyki nie udały mi sie , na razie 35 musi mi wystarczyć .
Dzisiaj posadziłem te nowe różyska

. Ostatnio przesadzałem prawie wszystkie inne i mam tak przed szmaragdowymi tujami ze są 3 rabatowe lub wielkokwiatowe , a później jedna na kiju i tak do końca 33 chyba , jakoś tak .
W LM widziałem boskie magnolie takie na wysokim pniu , niektóre juz kwitły.. , ale tata jęczał żebym nie kupował , no za 135 były..

. A moja jeszcze nie zakwitnie ale na następny rok juz powinna . U nas w szkółce tez powinny być kwitnące to sobie kupię .
Licze ile kasy straciłem a ile mi trzeba

.
Aniu DS - No wydarłem dzisiaj te meble i posprzątałem w altance :P , ale czasu na siedzenie zabardzo nie było

.
Liska - Po 1.50 zł te bratki

. Już wklejam :P . Już nie trzeba , na razie nie mam po co jechać

.
Ewo - Oczywiscie mogą zastąpić pelargonie , je już można spokojnie sadzić

.
Foty

:
Te gałezie to jeszcze na rózach , które przesadzałem.. , asz kusi to dziadostwo powywalać i kwiatów nasadzić..

, ale jeszcze radzą żeby trzymac okrycia bo moga być mrozy.. , gdzie do 15 maja i "zimnej Zośki "
A to phalaenopsis mini mark , po przejsciach , zakwitł 1 kwiatem , kwiatek ciut mniejszy od 5 zł monety .
Jutro foty przycietych szmaragdów i moze jeszcze wiecej krokusów otworzy "dziubusie"