Krysiuniu, pieris posadziłam w donicy bo glębę mam mocno wapienną. Jak się rozrośnie to zmienię donicę na większą
ale do gleby niestety mi go żal bo na pewno padnie.
Buziaczki
Taruś, zaproszenie na tarasik cały czas aktualne i podziwiać i wąchać wiosenne kwiatki będzie mozna dowoli
Wiki, wiedziałam że spodoba Ci się niebieski. U Ciebie też przyuważyłam kilka niebieskich donic tu i uwdzie poustawianych i
dobranych kolorystycznie do kwiatów. Niebieski to mój ulubiony kolor w ogrodzie i jeszcze bardziej jeśli chodzi o donice.
jedyny problem że niebieskich kolorów jest dużo i nie zawsze dobrze są do siebie dopasowane.
Kochana, pieris ma młode liście bardzo czerwone a starzejąc się zielonieją. Jak do tego dorzucisz kwiaty w kolorze
białym to taki trzybarwny krzaczek jest bardzo dekoracyjny.
Muszę sobie sprawić cebulicę peruwiańską bo to znowu niebieski kolor i do tego bardzo ładna w kształcie. Tylko nie wiem
czy ona nie jest Ciepłolubna? Bo jak wiesz NWC obowiązuje u mnie. (Nigdy Więcej Ciepolubnych). Właśnie zapisałam na straty
crinium ktore mi najprawdopodobniej przemarzło zimą w mini szklarence. A miało być zjawiskowe o kwiatach pasiastych
czerwono białych. Niestety nigdy ich nie zobaczę