Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Grażynko, ale zbiory :shock: aż ślinka cieknie na ich widok ;:8
Widzę, że masz mnóstwo roboty, aby okiełznać te morze owoców jakie masz.
Rydzów to jeszcze nigdy nie jadłem, ale muszą być dobre, bo chyba są z tych twardawych jak opieńka czy kurka, a te bardzo lubię i nie są takie rozlazłe jak cała reszta z grzybiej rodziny. Cóż zrobisz z taką masą orzechów, bo raczej nie przejesz :?: a może się mylę :roll:
Grażynko po ilu latach owocuje orzech włoski, bo ja mam go drugi rok i jeszcze nic a słyszałem, choć nie wiem czy to mam sens, że orzech mysi mieć podłoże wysypane kamieniami. Może coś wiesz na ten temat czy to jakaś bzdura :?:
Przetwory też kuszą a czy te buraczki z chrzanem to tzw ćwikła, czy coś takiego, nie znam się na tym :oops: ale z dodatkiem jabłek się pierwszy raz spotykam.

A co do jesieni u Ciebie to jest piękna, prawdziwa złota polska jesień. Te ujęcia na tle nieba urzekające :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grzesiu - rzeczywiście robota goni robotę i już mam tego dosyć. Rydze należą do twardszych grzybów i są rewelacyjne w smaku i niepowtarzalne w aromacie.
Z tym orzechem to nie wiem, ale u mnie jest ziemia kamienisto gliniasta, ciężka i wilgotna. Ale sadząc orzechy nigdy nie wysypywałam do podłoża kamieni. U mnie orzechy zaczęły owocować dopiero po 7 latach, ale może to z powodu tej gliniastej ziemi.
A czerwone buraczki z jabłkami i chrzanem są świetne zwłaszcza do mięs. Przez to że są w nich jabłka mają więcej soku, są delikatniejsze i tracą swój charakterystyczny zapach.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze:Grzesiu U mnie orzechy zaczęły owocować dopiero po 7 latach, ale może to z powodu tej gliniastej ziemi..
Qrczę, ale dłuuuuuuuuuugo, za tyle lat to raczej będę okazyjnie wpadał do domu choć orzechów mam nadzieję, że mi nie będą sępić ;:112

kogra pisze:A czerwone buraczki z jabłkami i chrzanem są świetne zwłaszcza do mięs. Przez to że są w nich jabłka mają więcej soku, są delikatniejsze i tracą swój charakterystyczny zapach.
Grażynko, ale mi narobiłaś apetytu, zachwalasz, że się nie obejrzysz a ja będę stał z "kiełbachą" pod drzwiami ;:92
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu zapraszam nawet bez kiełbachy. Ja mogę zrobić kotlety, bo do nich te buraczki najlepiej pasują albo do mielonego. Będzie uczta że palce lizać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze:Grzesiu zapraszam nawet bez kiełbachy. Ja mogę zrobić kotlety, bo do nich te buraczki najlepiej pasują albo do mielonego. Będzie uczta że palce lizać. :wink: :lol:
Grażynko nigdy nie wątpiłem w Twoje zdolności kulinarne i na każdą potrawę bym się skusił, bo kucharka z Ciebie ;:215 ;:333 ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to Grzesiu jak sobie podjemy to jutro dla lekkości zapraszam Cię na makowiec z rodzynkami. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze:No to Grzesiu jak sobie podjemy to jutro dla lekkości zapraszam Cię na makowiec z rodzynkami. :lol: :lol: :lol:
Grażynko z wielką przyjemnością bo makowiec to jedno z moich ulubionych ciast :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To bardzo się cieszę że trafiłam na twój gust Grzesiu, bo ja też bardzo lubię makowiec, szczególnie z dobrą kawą. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze:To bardzo się cieszę że trafiłam na twój gust Grzesiu, bo ja też bardzo lubię makowiec, szczególnie z dobrą kawą. :lol: :lol: :lol:
To się Grażynko zgadzamy co do makowca, ale już do kawy to nie bo ja jej nie piję, bo po prostu nie lubię :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nawet zbożowej ? Ani Cappuccino ? Bo ja takie lubię.
No to zrobię Ci herbatkę z czarnego bzu z miętą - może być? Też taką lubię i zdrowa. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Na Cappuccino to się skuszę, choć przyznam że ta herbata to mnie zaciekwaiła, bo takiej w życiu nie piłem, miętową to tak, ale z bzu. Qrczę jak ja mało wiem o kuchni :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zapewniam Cię że jest doskonała i wybornie smakuje. A więc do jutra Grzesiu - kolorowych snów. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grzegorz B

Post »

Kolorowych snów :wink: a mnie pewnie się ten makowiec przyśni, bo troszkę się głody zrobiłem po tych rozmowach :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ale cudne te jesienne widoczki, od razu się człowiekowi humor poprawia :D Masz przepiękne róże, zwłaszcza ta różowa wpadła mi w oko, niezwykły odcień.
Orzeszki mniam :wink: , u mnie jest tylko orzech włoski, ale przy wietrznej pogodzie jest takei bombardowanie, że strach przejść :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przed tym co teraz pokażę zapraszam wszystkich na poczęstunek.
Grzesiu to dla Ciebie obiecany wczoraj makowiec. :lol:

Obrazek

Podziwiam to co w tym roku robi u mnie natura, ale to co zaprezentowała teraz przeszło moje oczekiwania. Pod dwoma świerkami dzisiaj odkryłam czubajki kanie - najwspanialsze grzyby, wielka rzadkość, u nas unikatowe. Piękne "inaczej", smakują wyśmienicie. Charakterystyczne dla nich jest to, że mają nieco kminkowy zapach, kołnierzyk pod kapeluszem i odstające "plamki" na kapelusiku. Panierowane w jajku i bułce tartej są lepsze od cielęcych sznycli. :roll: :roll: :roll:
Polecam smakoszom grzybów.
Być może jest to efekt niestosowania przeze mnie chemii od 3 lat, a nawożenie tylko kompostem własnej produkcji. :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”