Ogródkowe rozmaitości cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.2

Post »

Clematisy cudo, nie wspomnę już o różach i pozostałych kwiatkach.Arabella jest już na liście moich chciejstw - i to przez ciebie :;230
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dzidziu dzwoneczki clematisa rzeczywiście delikatne,ale ogólnie to powojnik charakteryzuje się dużym wigorem i super zdrowiem,a na dodatek całe lato kwitnie :uszy

Małgosiu
10 arów to dla mnie raj ogrodowy,nawet ,gdy dom zajmuje dużą część ,to powierzchni do zagospodarowania masz bardzo dużo,a porównuję z moim maleństwem... :roll: :)
Ta część od lasku jest zupełnie zacieniona ,czy jednak tam słońce dochodzi przez część dnia...?
Widzę ,że mnóstwo pracy przed Tobą...Na pewno dasz radę ze wszystkim ,ale powolutku...bez pośpiechu :wink:

Aniu
witam Cię ciepło :wit ,cieszę się ,że mogłam się na coś przydać... :D Polecam Arabelkę...całe lato będzie cię cieszył kwiatami :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny to może trzeba w zimie też wychodzić i tuptać. W sumie to można zgrać, bo z zimna trzeba często przytupywać :;230
Mój znajomy postanowił pewnego razu powalczyć z ziemnymi szkodnikami karbidem. Wsypał najpierw małą porcję do kopca. Stwierdził jednak, że dla pewności dosypie więcej. z karbidu pod wpływem wilgoci wydobywa się gaz, który wystrasza zwierzaki. Jakie było jego zdziwienie jak rano wyjrzał przez okno i ujrzał zorany trawnik. Okazało się, że zbyt duża ilość karbidu zadziałała jak proch i pod wpływem wspomnianej wilgoci doszło do eksplozji. W ten sposób kolega pozbył się szkodników, ale i trawnika. :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze wiedzieć na jakich zasadach działa karbid i jak dobrze ,że mi to wcześniej do głowy nie przyszło,bo bym się totalnie załamała ,gdyby mi wszystkie rośliny wystrzeliły w powietrze...cóż z tego ,że nornic by nie było,jak i grządek brak :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ludzie w desperacji chwytają się wszystkiego, slyszałam,że ktoś sprzedał działkę , gdyż nie
mogł poradzić sobie z nornicami i kretami. :)
Pani w ogrodniczym mi opowiadała. :) :) :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ha ha :;230
Nie dalej jak dziś, M - teoretyk :wink: opowiadał mi obrazowo o skutkach stosowania karbidu w krecich korytarzach...
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajka Gryzonie potrafią zatruć życie,wiem coś o tym,ale jakoś sobie poradziłam... :wink: U mnie mają mało miejsca do buszowania... wolą pewnie lepsze przysmaki od kwiatowych,a u mnie tylko takie,żadnych warzywek,chociaż bardzo bym chciała taki malutki skrawek przeznaczyć na nie...:lol:

Gosia
dobrze ,że Cię uświadamia,przynajmniej w razie czego uniknie eksplozji...ale nerwów... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Nelu ;:167 śliczne zdjęci ;:138 ;:138 ;:138

Dziękuję ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

uwielbiam zwierzątka, nie zrobiłabym krzywdy ale karbid powinien na nich działać jak ostrzeżenie ten gaz roznosi się w korytarzach powinni mieć czas się wynieść a tak to mam zorany ogródek nim cokolwiek zdołałam zadziałać.
W tym roku to naprawdę szok, w ub.roku jakoś opanowałam plagę przy okazji nie było w nadmiarze ślimaków.
Wolę niech teraz się wyniosą będę wiedziała że więcej nie zrobią szkód, choć tez nie wiem jeszcze co ostatecznie zrobiły leży jeszcze dużo śniegu.

Nelu nie widziałam żółtego proszku, kupiłam groszki ale różowe z odcieniem fioletu.

U mnie pochmurno, deszczowo ale nie ma mrozu.

Miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Tara jak byś zobaczyła moje poletko to by Ci ulżyło.Ale działki nie sprzedam :;230 i z całym dobrodziejstwem gryzoni,płazów i robali będę nadal upiększała.

Nelu
wiosenne kwiaty działają ozdrowieńczo.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

An-ka ja też nie oddam, jutro jadę na działkę zobaczyć - u mnie piękne ;:3 ;:3 ;:3 , ciepło a nic się takiego nie zapowiadało, zostawiam ;:3 ;:3
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko dzięki... ;:196

Aniu-taro nie ma innego wyjścia trzeba powalczyć z nornicami,jeżeli chcemy mieć kwiaty w ogrodzie.Ja na razie zauważyłam jedną dziurę po nornicy ,podsypuje trutkę...może się załapie na nią... :wink: Pytałam o żółty groszek ,bo można go potraktować jako truciznę dla nornic,ale nie wiem ,gdzie się go kupuje...
Dzisiaj pierwszy cieplejszy dzień...jutro myślę,że zacznę trochę uporządkowywać grządki..

Aniu ,nie wiem ,czy robale to dobrodziejstwo...ale Ty kochasz wszelkie zwierzątka,więc im krzywdy nie zrobisz... :D a co z mszycami na różach... :wink:

Taro zostawiłaś bardzo dużo słońca i ciepełka... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25

Post »

Nelu na pewno będę jej szukała, ;:108
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Witaj Nelu,

Wiesz, namierzyłam tę Albę Luxuriens i mam ją dostać w przyszłym tygodniu :-) Przy okazji zamówiłam sobie też odmianęSizaia Ptica, i patrzę u Ciebie na ostatnie zdjecia - czy to nie ona właśnie?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ,myślę ,że w szkółkach ogrodniczych na pewno będzie dostępna,Arabella to dość znana i dostępna odmiana :)

100krotko
cieszę się ,że ją zdobyłaś,bo ona w przeciwieństwie do Arabelli rzadziej spotykana w sprzedaży.A gdzie kupiłaś?Na Allegro jest szkółka sprzedająca clematisy p.Marczyńskiego ,cena jest trochę wysoka,ale jakościowo pewnie są bez zastrzeżeń,dwuletnie sadzonki,z przerośniętym korzeniem.Odmiana Sizaia Ptica jest bardzo ładna ,też go sobie kupiłam w tamtym roku,mam jeszcze chrapkę na parę z Viticelli ,a i bylinowymi nie pogardziłabym... :wink: A ten ostatni ,który pokazałam to bylinowy Bluish Violet .
Fajnie ,że wpadłaś :wit
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”