Dlaczego jesienią?????
Jak wynika z opisu sprzedających to roslina jednoroczna,którą sieje się bezpośrednio do gruntu w IV/V bo nie znosi przesadzania. Więc zakwitnie latem jak to jednoroczne....
Ja dwa krzaczki razem z wenidium przesadziłem do skrzyneczki i rosną:) Jestem strasznie ciekawy co to jest, przesadzanie zniosły zupełnie dobrze i teraz niech tylko się troszkę cieplej zrobI:) Więcej niestety nie siałem.
Dziś wreszcie zakwitła laja. Ma piękne kwiaty i myślę, że znakomicie nadawałaby się do wiszących pojemników, gdzie robiłaby piorunujące wrażenie. Niestety, nie bardzo wiedząc co to jest , mam tylko dwie roślinki. Nasionka kupiłem w sklepie internetowym PNOS Ożarów Mazowiecki i gorąco wszystkim Laję polecam
Nie doczekałam się odpowiedzi, więc posiałam... Teraz mogę podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami. Laja to bardzo sympatyczna roślinka. Wysiewa się ją wprost do gruntu. Kwitnie od połowy czerwca do końca lipca. Liście i kwiaty łagodnie pachną cytryną. Daje obfity samosiew - niektóre siewki zdążyły zakwitnąć jesienią!