Sylwek, powoli dochodzę do siebie, bo dzisiaj to już naprawdę poczułam zew wiosny

Pięknie świeci słoneczko i coś takiego nieuchwytnego jest w powietrzu - nie wiem, może to zapach wiosny
A porządki wiosenne pięknie się kłaniają - okienka proszą "umyj mnie

", a w ogrodzie pełno liści, gałązek do uprzątnięcia, roślin do obcięcia, rabat do uporządkowania, cebul i kłączy do posadzenia...Oj, do Świąt chyba nie zdążę...
Moniko, witam pięknie :P U mnie już właściwie śniegu w ogrodzie nie ma, ale za to -niestety- widać doskonale pobojowisko, jakie zostało po zimie

Czekam więc po pierwsze na cieplejszą pogodę, żebym mogła troszkę podziałać w ogrodzie...Na razie delikatnie, bo ciągle biorę antybiotyki i jeszcze jestem w nie najlepszej formie. A cebule w piwnicy też przebierają korzonkami
Grabku, na pewno efekty stosowania obornika będą wspaniałe! Ja mam jeszcze trochę kompostu, do cebulowych dostałam gratis specjalny nawóz, a do pozostałych roślin i trawnika będę musiała coś kupić

Po tej ostrej zimie trzeba roślinki dobrze nakarmić.
100krotko, Aniu, te mniejsze donice wyszperałam w piwnicy babci, a ta duża to prawdziwa terakota przytargana w zeszłym roku z Toskanii...Mam jeszcze sporo tych brązowych garów używanych niegdyś m.in. do kiszenia ogórków i one tez fajnie się sprawdzają jako osłonki dla kwiatów
Bożenko, witam w moim ogrodzie i cieszę się, że Ci się podobało! Dzięki za miłe słowa
Tajko, z tymi roślinkami z Biedronki zawsze jest loteria. Z moich doświadczeń wynika, że mniej więcej połowa jest w porządku, a druga połowa albo do wyrzucenia, albo zamieniona. A ponieważ cena jest bardzo niska...można czasami zaryzykować.
Geniu, dzisiaj specjalnie pobiegłam obejrzeć moje ciemierniki - i jak na razie wyglądają dobrze, a nawet zabierają się do kwitnienia
Izo, co do planów sie zgadzam, co do zimy stanowczo protestuję - u mnie dzisiaj słoneczko i 8 stopni, a jutro będzie lepiej! Na jutro zapowiadają u nas już 12 stopni, a pojutrze nawet 14!!! Hurrrra
A więc jeszcze wiosenne widoczki z zeszłego roku