Czereśniak - basjak

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak - basjak

Post »

Ja też czekam na liliowce zamówione poprzez forum, dzisiaj dostałam potwierdzenie , z allegro
wysłana jest paczka. Zamówiłam begonie zwisające , lilie, jaskier . jutro będę sadzić, już nie mam miejsca na parapetach, :D :D :D
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na Dobry Wieczór jaskrawo.

Obrazek

Telewizor obiecuje WIOSNĘ od czwartku :!:

Andzia jedna mała działeczka, a tyle i takich sław pomieści :;230 i te nocne ożywione dyskusje :;230

Jadzia szukam fachowców drugi sezon. Jak się już ktoś zgłosi, to żąda połowy mojego rocznego zarobku :!: Chyba rozwieszę ogłoszenia ;:108
Kasia moje wizje zmieniają się co chwilę, wraz z nowymi spontanicznymi zakupami :;230
codziennie bywam w ogródku i codziennie staję na werandzie, patrzę na lewo i prawo i...przesadzam i...zmieniam kształt rabat i...nic mi się nie podoba :evil:

Bożenko ja powoli, oprócz przysłanych roślin, wynoszę przekwitłe w doniczkach tulipany, żonkil i hiacynty do altany. Kupiłam też w styczniu kilogram czosnku niedzwiedziego, zasadziłam, nawet ładnie urósł, ale pojawiło się mnóstwo muszek typu owocówki. Też wylądował w ciemnej altanie. W końcu ziemia musi odmarznąć :!:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU to nie były owocówki tylko wredne ziemiórki czyli NISZCZYCIELE ROŚLIN . O fachowcach możesz zapomnieć jak sama sobie czegoś nie zrobisz to fachowcy tak jak lekarze . Po paru latach muszę dawac naprawiać co "fachowcy" sknocili
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia, masz rację. Poszukałam w internecie i znalazłam informacje
http://www.marolex.pl/htm_pl/porady_ogr ... miorki.htm
Musiały te larwy przyjechać do mnie razem z czosnkiem. Od jutra zaczynam walkę :!:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU ja mam na nie NOMOLT pomaga gdyż one u mnie równiez lubią przebywac . Zauważyłam ,że pojawiają sie jak ziemia jest za mokra . Zrobia Ci spustoszenie . Mnie 2 lata temu zezarły całe sadzonki pomidorów. Uwielbiają młodziez . Kiedyś była taka ziemia KRECIK w niej było tego multum ,albo tylko ja miałam takiego pecha . Od tego czasu już jej nie kupuję
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam cos na pelargoniach, ale to na wewnętrznej stronie liści , takie jakby miałe muszki czy coś, podlewałam juz wodą z czosnkiem , płukałam liście i nic chyba bea chemii nie uda mi się tego zwalczyć ? :roll:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Białe muszki to mączliki. Jak nie zastosujesz chemii, to Ci zjedzą dokładnie pelargonie. Z pelargonii najbardziej smakuje im angielska, a fuksje ogołacają w ciągu dwóch tygodni.
U mnie na balkonie zjawiają się w momenie postawienia doniczki z fuksją i nigdy nie udało mi się ich zwalczyć. Od kilku lat przestałam kupować fuksje, choć barrrdzo je lubię. W ubiegłym roku skusiłam się jeszcze raz i po kilku dniach było to samo. Zaniosłam doniczkę do ogródka, spryskiwałam, ale nie udało się uratować rośliny. Jedynie zapobiegłam przeniesieniu się na inne.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

basjak pisze: moje wizje zmieniają się co chwilę, wraz z nowymi spontanicznymi zakupami :;230
codziennie bywam w ogródku i codziennie staję na werandzie, patrzę na lewo i prawo i...przesadzam i...zmieniam kształt rabat i...nic mi się nie podoba :evil:
Mam to samo Basiu :;230
Gdzie kupiłaś hibiskusa bylinowego Scarlett O'Hara
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Iwa
Hibiskusa kupiłam jesienią na wystawie w Chorzowie. Miał piękne duże, czerwone kwiaty. Były też w kolorze białym i różowym. Mam nadzieję, że żyje :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj BASIU!
Wcoraj miałam problemy z internetem. Iglaczek na pniu to świerk ale juz nie pamiętam odmiany.
Obok wrzosowiska kwitnie hortensja bukietowa szczepiona na pniu. Właśnie bardzo się martwię
jak przeżyła zimę. ;:196 ;:3
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Basiu widziałem tego hibiskusa jest cudny! te ogromne kwiaty! chodziłem obok niego aż w końcu nie kupiłem jestem zły ;:223 :twisted:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja mam pelargonie obok fukcji może one z fukcji przelazły
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu miałam możliwość zakupu takiej hortensji i bardzo żałuję, że nie skorzystałam.
Mnie by też nie zaszkodził taki problem z internetem, może wtedy wzięłabym sie porządnie za sprzątanie :;230

Adrian te hibiskusy były z Czech. Znalazłam wtedy szkółkę w internecie, teraz za diabła nie chce mi się pokazać :evil:
Na wystawie były też bylinowe rozgałęzione na wysokości 20 cm, takie kopułki, białe i czerwone- po 10 zł . Biały też kupiłam. Chyba robią się modne, więc będzie ich coraz więcej :)

Bożenka pryskaj toto szybko :!: Angielskie pelargonie masz? Za zwykłe biorą się dopiero, jak im innych braknie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Właśnie widziałem je i to tylko po 10zł a na allegro po 35 wzwyż :roll: poczekam do wystawy :lol: ale chcę kupić kwitnący by mieć pewność że to czerwony- bo ten kolor jest cudny kojarzy mi się z hawajami:!: :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jak nic przydałoby mi się przejechać na taką wystawę ;:224
Kiedy to?
Zablokowany