Bez szans ten pomysł?
Glicynia,wisteria - z nasion
- Asia40
- 100p

- Od: 18 kwie 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Glicynia Wisteria - z nasion
Eh, wszyscy piszą, ze z nasion wyrośnie za 100 lat i pewnie nie zakwitnie
A ja mam nasiona przywiezione z takiego sentymentalnego miejsca i myślałam, ze będę miała pamiątkę
Bez szans ten pomysł?
Bez szans ten pomysł?
Asia
-
Fallenangelv
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
Asia marzenia są ważniejsze. Siej.(ja bym posiał lub posadził coś z miejsca dla mnie ważnego itp.)
Życzę powodzenia.
Życzę powodzenia.
- riane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siej. Moje nasionka wisterii wykiełkowały prawie wszystkie. Pięknie urosły do jakiś 30 cm.
Tylko pilnuj ich, bo moje zostały zeżarte przez ziemiórki
Tylko pilnuj ich, bo moje zostały zeżarte przez ziemiórki
Agata
- karpek

- Od: 16 lut 2008, o 11:21
A moja dwuletnia (też z nasiona) jest na balkonie w nieosłoniętej doniczce. Sam jestem ciekaw czy przetrzymała te ciężkie mrozy.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
-
oloolosz
- 100p

- Od: 6 maja 2009, o 23:30
Witam
kupiłem 3 nasiona wisterii
prosze o rade kiedy posiac
thx
kupiłem 3 nasiona wisterii
prosze o rade kiedy posiac
thx
Witam
też zamówiłam nasiona wisterii, postanowiłam poeksperymentować...nic nie stracę a zabawa może być fajna. Jeśli cokolwiek wyjdzie to będzie satysfakcja
Piszcie jak wam idzie, wstawiajcie fotki 
-
anna63
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 10:01
No nie ma sensu ona nawet dopiero po 15 latach zakwitnąć może ,więc to nawet nie wiem czy o satysfakcji można mówić jakiejś
chyba ,że aż tak bardzo na kwiatach Ci nie zależy bo trzeba przyznać ,że bez kwiatków też zjawiskowa jest
Wiem, że za "naście" lat zakwitnie, czytałam wątek. Napisałam, że chcę poeksperymentować i ucieszę się nawet jak coś wzejdzie z tych nasion 
-
halina522

- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale szybciej kup sadzonki ,nie są bardzo drogie.Bo przecież nie chodzi tylko o satysfakcję,że Ci wzejdzie,ale oczekujesz,że zakwitnie,a to może się zdarzyć po latach.
Halina
Sadzonkę oczywiście sobie kupię ale jednak w okolicach maja/czerwca, teraz jest za zimno..więc sieję i czekam aż wykiełkuje...aż wiosna przyjdzie, u mnie dzisiaj pięknie
świeci 
Glicynia Chińska
Witam
zdecydowałam zapoczątkować wątek, bo nie znalazłam konkretnego tematu jeśli chodzi o Glicynię. Jestem początkująca, mam jedno nasionko, posiane zresztą już 1,5 tygodnia temu. Wcześniej moczyłam je przez kilka godzin w ciepłej wodzie według zaleceń. Bardzo proszę jednak o podzielenie się doświadczeniem co o tej boskiej roślinki
jak w praktyce wygląda jej kiełkowanie, co robiliście zanim trafiła do ziemi? Jak długo czekaliście na efekt?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
But everything looks better, when the sun goes down...
Witaj Nano
Ja się nie podzielę jeszcze doświadczeniem gdyż czekam dopiero na przesyłkę nasion. No i rozglądam się powoli za sadzonkami tej cudnej roślinki. Jak Ci wykiełkuje to napisz, sama jestem ciekawa 
- Asia40
- 100p

- Od: 18 kwie 2008, o 19:31
- Kontakt:
W zeszłym roku posadziłam 10 nasion, wykiełkowało 1
były przywiezione z Włoch.
Sezon miała ta roślinka ciężki, bo budowa domu była w toku i ciągle ja gdzieś przenosiłam. Przezimowała opatulona geowłókniną i styropianem, teraz przeniosłam ją do domu i zaczyna zielenieć
Sezon miała ta roślinka ciężki, bo budowa domu była w toku i ciągle ja gdzieś przenosiłam. Przezimowała opatulona geowłókniną i styropianem, teraz przeniosłam ją do domu i zaczyna zielenieć
Asia