Zima 2009/2010 -straty w ogrodach

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Re: Zima 2009/2010 -straty w ogrodach

Post »

:( smutno mi, najprawdopodobniej moje 3 RH padły, liście mają brązowa i suche :(
AgnieszkaG.
200p
200p
Od: 12 wrz 2008, o 13:24

Post »

U mnie szczególnych strat w roślinnosci po mrozie jakoś nie ma, ale za to myszy nieźle odjadły mi goździki. Wydaje mi sie jednak że odrosną. W tunelu też myszy nieźle sobie pojadły. Trochę za późno wyłożyliśmy trutki niestety.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kajju gdzieś w wątkach o rh.wyczytałam informacje że dobrze jest zastosować preparat ASAHI na przemrożone okazy podobno jest w OBI .ale trzeba by też luknąć w sklepach ogrodniczych moich też nie oszczędziło ale ciekawe że w miejscu zacisznym ,natomiast te na wywiale są fajne chyba to też zależy od kondycji rośliny bo ten co obmarzł jest od początku słaby
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

He, a ja nie wiem, czy to kret czy nornica. Korytarze wydrążone powierzchniowo, widać dokładnie szlak, nie ma kopców, ale dziury w ziemi, czy to krety w śniegu błądziły, czy nornice, ot zagadka. Trochę tulipanów zjadły.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
wesoly
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sie 2008, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kret. W tych tunelach chętnie chodzą nornice być może to ich zasługa.

jarek
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

No to magnolia sobie poczeka, znalazłam jej miejsce, ale w tym roku będzie tam rącznik. Może przegoni drani. Szkoda mi kasy na testowanie po kolei wszystkich pułapek, chociaż może warto by było, bo tak to się tylko stwory do sąsiada przegania, a ja tam sąsiadom dobrze życzę.

Ze szkód zimowych to jeszcze 2 hortensje widać, że przemarzły, pędy od połowy czarne, ale jednocześnie z ziemi wyłazi zielone, więc zbytnio się nie martwię. Może w tym roku nie zakwitną, ale w ogródku to się głównie czeka :D Pozostałe dwie o dziwo nie ucierpiały, ale sadzone były ze 3 tygodnie wcześniej.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2009, o 09:56
Kontakt:

Post »

Ja mam spalony od mrozu bluszcz 'goldheart' ten, co po dębie się wspina. Liście martwe na całej wysokości (3-4metry). Mam nadzieję, że to tylko liście są martwe. :|
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Dwie wiśnie,dwie morele,jabłoń,śliwa węgierka,cztery cyprysiki,dwa bukszpany,laurowiśnia mocno uszkodzona,pięć świerków kłujących i bluszcz hedera helix w znacznej cześci.
Nie jest tak żle.Jest najpierw złość,do płaczu niewiele brakuje,a potem ..........zawsze coś ma dwie strony-dobra tej że są nowe miejsca na ciekawsze rośliny jak w pierwowzorze.(no prawie :wink:).
''Kiedy patrzę hen za siebie
W tamtą zimę, co minęła
Kiedy myślę, co przegrałem
A co diabli wzięli
Co straciłem z własnej woli
A co przeciw sobie
Co wyliczę, to wyliczę
Ale zawsze wtedy powiem
Że najbardziej mi żal kolorowych żółtych cyprysików................. ''
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”