KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Geniu, czy delosperma przezimowała, to się okaże dopiero za jakiś czas. Ja mam fioletowo kwitnącą i ona potrafi po zimie całkowicie zaniknąć, a potem nagle w maju czerwcu odradza się i do końca lata robi się całkiem spora kępka. Oczywiście bardzo obficie kwitnie
Chociaż teraz sobie pomyślałam, że na glinie może faktycznie nie przeżyć, bo ona nie znosi wilgoci. U mnie jednak gleba jest super przepuszczalna, co widać teraz przy roztopach. W razie czego służę fioletową, choć i może żółta u mamy przezimowała, to też Ci skubnę
U mamy/cioci w końcu też roślinki od Ciebie rosną 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jacku na większe okazy to muszę z ogrodu się czegoś pozbyć , a takie maleństwa to zawsze zmieszczą się w ogrodzie .
Greto kruszczyk lubi wodę wiem że mogą rosnąć na obrzeżach oczek wodnych tak przynajmniej słyszałam ,ja swojego chcę posadzić z irysami japońskimi ensata i ten od andowan przesadzić też .
Aniumoje delospermy na razie przezimowały to zdjęcie

Te mrozy teraz gorsze są niż zima ze śniegiem , na oczku z pól metra śniegu leżało .
Wymarzła tylko żółta z białym środkiem którą kupiłam w Olsztynie.
Genia
Greto kruszczyk lubi wodę wiem że mogą rosnąć na obrzeżach oczek wodnych tak przynajmniej słyszałam ,ja swojego chcę posadzić z irysami japońskimi ensata i ten od andowan przesadzić też .
Aniumoje delospermy na razie przezimowały to zdjęcie

Te mrozy teraz gorsze są niż zima ze śniegiem , na oczku z pól metra śniegu leżało .
Wymarzła tylko żółta z białym środkiem którą kupiłam w Olsztynie.
Genia
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Geniu
Gratuluję oryginalnych zakupów
Mekonops jest piękną i rzadką i chimeryczną rośliną , nie spotkałam dotychczas nigdzie w sprzedaży ( myślę o niebieskim )
Buziaki

Gratuluję oryginalnych zakupów
Mekonops jest piękną i rzadką i chimeryczną rośliną , nie spotkałam dotychczas nigdzie w sprzedaży ( myślę o niebieskim )
Buziaki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu masz piękną tę magnolię 
- e-genia

Witaj Agnieszko nie kosztowały aż tak dużo to nawet jak mi się nie uda ich utrzymać to najwyżej będzie mi żal że ich już nie ma a nie tego że dałam zbyt dużo pieniędzy .
To tylko cena jednej paczki marnych papierosów .
Margo witaj magnolie mam 4 , 2 jeszcze nie kwitły kupione w zeszłym roku . dostałam je od syna .
A że na dworze śnieg mocno sypie ,to może kilka zdjęć z wiosny zeszłego roku

Genia
To tylko cena jednej paczki marnych papierosów .
Margo witaj magnolie mam 4 , 2 jeszcze nie kwitły kupione w zeszłym roku . dostałam je od syna .
A że na dworze śnieg mocno sypie ,to może kilka zdjęć z wiosny zeszłego roku

Genia
Witaj Geniu!
Piękne widoki wklejasz.
Masz bardzo dużo ciekawych roślin i widzę, że zakupiłaś storczyki ogrodowe. JA też się nad nimi zastanawiałam, ale trochę się obawiam czy sobie z nimi poradzę. W każdym razie będę podglądać u Ciebie jeśli można.
Gratuluje zakupów i aby do wiosny

Piękne widoki wklejasz.
Gratuluje zakupów i aby do wiosny
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu, piszesz, że śnieży, aż zajrzałam na warszawską kamerkę i rzeczywiście widać śnieg, ale chyba szybko topnieje. W końcu to marzec to jeszcze może przez pomyłkę sypnąć. 
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
U mnie też pada śnieg i w nocy padał
Mam już go dosyć
Genia lilii nie było nowych ,ale maja jeszcze mieć .
Jak coś Ci jeszcze kupię to dam znać
Jak kolorowo u Ciebie ,kiedy będziemy podziwiać takie kwiatki w realu
Mam już go dosyć
Genia lilii nie było nowych ,ale maja jeszcze mieć .
Jak coś Ci jeszcze kupię to dam znać
Jak kolorowo u Ciebie ,kiedy będziemy podziwiać takie kwiatki w realu
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj GIENIU!
U Ciebie widać cieplej bo już tak kolorowo. U nas podobmo dopiero od czwartku cieplej.
Mam jutro dostać od "cebule" piwonie i liliowce co radzisz z nimi zrobić. Ja dopiero
pierwszy raz tak kupuję.
U Ciebie widać cieplej bo już tak kolorowo. U nas podobmo dopiero od czwartku cieplej.
Mam jutro dostać od "cebule" piwonie i liliowce co radzisz z nimi zrobić. Ja dopiero
pierwszy raz tak kupuję.
U mnie w nocy też tego bialego,którego lepiej już nie nazywać spadło ze 20 cm.Nie wiem,czy za tydzień z tą wiosna to nie ściema. Na wszelki wypadek kupiłam nawozy do podsypania, bo jak kawalek rabaty oczyszczę to od razu zasilam
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- e-genia

grabek też bardzo boję się o te obuwiki ,choć postaram się im stworzyć jak najlepsze .
Nigdy wcześniej nie miałam .
Felu zrobiłam nawet zdjęcia , ale syn jeszcze mi nie wgrał , teraz już stopił się .
Bożenko byłam w Ostaszewie i marnie nic ciekawego nadal nie ma , w zeszłym roku było dużo więcej .
Krysiu ja tak na prawdę nigdy nie sadziłam w donice ,zawsze przechowywałam w piwnicy jak kupiłam do chwili rozmrożenia się ziemi , no sadziłam wprost do ziemi obsypuję troszkę torfem.
ale tu na forum ludzie inaczej robią . W zeszłym roku też wszystko co miałam wsadziłam do ziemi jak tylko odmarzła ,
Ale lepiej popytaj jeszcze innych ,bo ja jestem troszkę nie typową ogrodniczką , wszystko robię na wyczucie , Teraz jak kupiłam obuwiki i przylaszczki to zamierzam się ściśle trzymać zaleceń zbyt dużo kosztują żeby uczyć się na błędach
Ewo musimy być dobrej myśli , ja tez zamierzam zrobić nową rabatę na iglaki szczepione
i chcę na tej rabacie posadzić berberysy i dziś kupiłam szczepioną trzmielinę Emerald s Gold
Genia
Nigdy wcześniej nie miałam .
Felu zrobiłam nawet zdjęcia , ale syn jeszcze mi nie wgrał , teraz już stopił się .
Bożenko byłam w Ostaszewie i marnie nic ciekawego nadal nie ma , w zeszłym roku było dużo więcej .
Krysiu ja tak na prawdę nigdy nie sadziłam w donice ,zawsze przechowywałam w piwnicy jak kupiłam do chwili rozmrożenia się ziemi , no sadziłam wprost do ziemi obsypuję troszkę torfem.
ale tu na forum ludzie inaczej robią . W zeszłym roku też wszystko co miałam wsadziłam do ziemi jak tylko odmarzła ,
Ale lepiej popytaj jeszcze innych ,bo ja jestem troszkę nie typową ogrodniczką , wszystko robię na wyczucie , Teraz jak kupiłam obuwiki i przylaszczki to zamierzam się ściśle trzymać zaleceń zbyt dużo kosztują żeby uczyć się na błędach
Ewo musimy być dobrej myśli , ja tez zamierzam zrobić nową rabatę na iglaki szczepione
i chcę na tej rabacie posadzić berberysy i dziś kupiłam szczepioną trzmielinę Emerald s Gold
Genia
- e-genia

Igor na 5 zdj. ubiorek wiecznie zielony .Mnie też ciężko zapamiętać wszystkie nazwy , często też nawet jak znam nazwę to w chwili kiedy mi jest potrzeba wypada mi z pamięci .
Genia
Genia
- e-genia

Próbowałam zrobić zdjęcie śnieżycy ale jakoś mi się udało mimo że śnieg bardzo mocno sypał

Igor dostanie troszkę światła i będzie dobrze

Igor dostanie troszkę światła i będzie dobrze
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu masz ich aż tyle?
Ja się boję posadzić jedna bo się boję, że mi za dużo miejsca zajmie, A ty u siebie masz aż 4. Może jednak się skuszę.
Ja się boję posadzić jedna bo się boję, że mi za dużo miejsca zajmie, A ty u siebie masz aż 4. Może jednak się skuszę.
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Gieniu witaj
U nas leje od rana,chwilami za śniegiem,ulica płynie rzeczka
Cięzki dzień,na spacer nawet nie mamy ochoty wychodzić
Natomiast posegregowałam sobie nasiona w kolejności siania.Tylko mam mały problem - z doniczkami przejdę korytarzem do sąsiada
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli