Jesienne barwy u Christy
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesienne barwy u Christy
Karamba to do świąt z domu nie wyjdziesz tylko będą jaj na tapecie 

- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko zajęcie, które się lubi i wykonywanie sprawia przyjemność niechby trwało cały rok.
Dlatego ważne jest aby przy wyborze wykształcenia a potem wykonywanego zawodu robić coś co jest przyjemnością a nie przymusem wtedy uśmiech masz na twarzy , inni to odwzajemniają i ... świat jest piękny.

Dlatego ważne jest aby przy wyborze wykształcenia a potem wykonywanego zawodu robić coś co jest przyjemnością a nie przymusem wtedy uśmiech masz na twarzy , inni to odwzajemniają i ... świat jest piękny.
znalazłam gdzie odpisywać. Pozdrawiam jeszcze raz
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
piękne wydmuszki malowanki , u nas nie ma takiej mody , tylko przynosiło się gałązki brzozy , wiśni i śliwki ,które na święta zakwitały ..ja jeszcze dokładam gałązkę forcysji
- christinkrysia
Janeczko mieszkam na terenie tzw "ziem odzyskanych" i zasiedlali je ludzie z całego kraju.maniusika pisze:piękne wydmuszki malowanki , u nas nie ma takiej mody , tylko przynosiło się gałązki brzozy , wiśni i śliwki ,które na święta zakwitały ..ja jeszcze dokładam gałązkę forcysji
Pomieszały sie też zwyczaje i tradycje, jedni od drugich przejmowali rzeczy dobre i piękne więc tradycje zaczęły być bogatsze, pełniejsze i wesołe w kolorach.
To o czym piszesz też znam z dzieciństwa bo tak postępowali moi dziadkowie ( ze strony mamusi) bo pochodzą z tej części kraju niedaleko Ciebie.
Pozdrawiam
Nie wiem jak naprawdę nazywa sie ten mój rózowy krzaczek. Nazywam go pokrzywa. Mam dwa kolory, niebieski i rózowy. Miałam również kolor biały. Zamawiałam kiedyś nasiona z gazety i zamówiłam różową symfonię, a tam znlazły się właśnie te różowe krzewinki. Dlatego nie znam nazw swoich kwiatów, gdyż była to mieszanka.
Te kwiaty same sie sieją, więc jak zapewne domyślasz się przesadzam je w miejsca, gdzie mi pasuje. Te zielone krzaczki które masz ty, to również miałam i jak sobie przypominam to "mietelik". Czytałam , że dlatego tak sie nazywa, bo na jesieni można z niego robić miotły. Tak włśnie robiłam i zamiatałam nim dróżkę przed domem. Dzięki temu miałm blisko domu samosiejkę mietelnika. Podobało mi się to.
Mieszkam na pomorzu.
Te kwiaty same sie sieją, więc jak zapewne domyślasz się przesadzam je w miejsca, gdzie mi pasuje. Te zielone krzaczki które masz ty, to również miałam i jak sobie przypominam to "mietelik". Czytałam , że dlatego tak sie nazywa, bo na jesieni można z niego robić miotły. Tak włśnie robiłam i zamiatałam nim dróżkę przed domem. Dzięki temu miałm blisko domu samosiejkę mietelnika. Podobało mi się to.
Mieszkam na pomorzu.
Krysiu, ta szałwia, o którą pytałaś u grapesz - taka różowa -to szałwia trójbarwna.Jest to roślina jednoroczna , ale jak raz posiejesz to masz zawsze. Występuje w kolorze białym,niebieskim i różowym .
- christinkrysia
Aniu dzięki - jesteś spostrzegawcza i bystra - brawo
W niektórych miejscach ogrodu potrzebne sa takie kolorystyczne plamy drobnych kwiatów i własnie dlatego zainteresowałam sie nimi.
Zobaczę u siebie w ogrodniczym skoro juz wiem czego szukać.
Pozdrawiam

W niektórych miejscach ogrodu potrzebne sa takie kolorystyczne plamy drobnych kwiatów i własnie dlatego zainteresowałam sie nimi.
Zobaczę u siebie w ogrodniczym skoro juz wiem czego szukać.
Pozdrawiam
Cieszę się , że mogłam pomóc.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50