Izo śliczne aniołki!
Maluchy Izuchy cz.3
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Maluchy Izuchy cz.3
- 2iza
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 13:27
No to proszę następna porcja zielonych:

Troszkę wiosna zapachniało na moich parapetach.
Ketmia będzie znów kwitła a cała reszta się po malutku puszcza
Kiedy mogę rozsadzić te malutkie rosiczki???
Co zrobić z tymi małymi cebulkami przy cebuli amarylisa???(chcę im zafundować lodówkową zimę)
aha jak wsze passiflory przezimowały??? Moja budzi się do życia ,troszkę ją przycięłam i zastanawiam się jak ukorzenić jej pozostałości jak na razie moczą się w słoju ,ale korzonków brak.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

Troszkę wiosna zapachniało na moich parapetach.
Ketmia będzie znów kwitła a cała reszta się po malutku puszcza
Kiedy mogę rozsadzić te malutkie rosiczki???
Co zrobić z tymi małymi cebulkami przy cebuli amarylisa???(chcę im zafundować lodówkową zimę)
aha jak wsze passiflory przezimowały??? Moja budzi się do życia ,troszkę ją przycięłam i zastanawiam się jak ukorzenić jej pozostałości jak na razie moczą się w słoju ,ale korzonków brak.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izka śliczności cebulki hiperastra malutkie nie muszą zimować mozna odzielić i do ziemi niech rosną ,tylko zdolne cebule do kwitnirnia powinny odpoczywać. 
-- Śr, 3 mar 2010, 10:13 --
Izka śliczności cebulki hiperastra malutkie nie muszą zimować mozna odzielić i do ziemi niech rosną ,tylko zdolne cebule do kwitnirnia powinny odpoczywać.
-- Śr, 3 mar 2010, 10:13 --
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- 2iza
- 1000p

O dziękuję. Czyli mam je wszystkie oddzielić??? Dadzą sobię radę same???
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Izo ,zieloniutko u Ciebie.Ja swoją passiflorę do ukorzenienia włożyłam w ziemię i przykryłam bezbarwną doniczką-zobaczę też co z tego będzie bo robię to po raz pierwszy.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- 2iza
- 1000p

Nie mam aparatu
a więc nie mam jak zrobić zdjęć ,ale powiem Wam w sekrecie ,że wykiełkowało mi kiwi (wzięłam nasionka z owocu kiwi takiego ze sklepu) Nie mam pojęcia co z nimi teraz zrobić.
Wszystko rośnie bo za oknem słoneczko pięknie przypieka zaraz ruszam na spacerek może sie opalę troszku hehe.
Wszystko rośnie bo za oknem słoneczko pięknie przypieka zaraz ruszam na spacerek może sie opalę troszku hehe.
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale się u Ciebie dzieje
Pączki na ketmii, ech, moja zakwitła dopiero po oddaniu jej znajomym
Młodziutkie rosiczki muszą jeszcze podrosnąć, sama nie mam, ale czytałam, że powinno je się posadzić do kwaśnego torfu.
Piękna jest ta różowa zroślicha, bardzo mi się spodobała- chyba mam nowe chciejstwo
Niepotrzebnie przycinałaś liście cebulom, one zasuszając je wysysają soki z powrotem w cebulę. Młode cebulki przybyszowe przez pierwsze dwa lata nie mogą być zimowane, muszą podrosnąć
Dlatego ich nie zasuszaj, a wsadź w doniczkę i na parapet 
Zwróciłam uwagę na Twoją zroślichę w "żelkulkach", mam jedną rozetkę, na razie w wodzie i szukam pomysły co z nią dalej. A widzę, że pomysł się sprawdza. Chyba podpatrzę
Ale mam pytanie, czy roślina w ich nie pleśnieje? Moja niby stoi w samej wodzie, a ostatnio na łodydze, która jest w wodzie pojawiło się coś jakby pleśń. Dopilnowałam, by przy roślince nie było jakiś suchych łusek, listków, a jednak coś zapleśniało
Piękna jest ta różowa zroślicha, bardzo mi się spodobała- chyba mam nowe chciejstwo
Niepotrzebnie przycinałaś liście cebulom, one zasuszając je wysysają soki z powrotem w cebulę. Młode cebulki przybyszowe przez pierwsze dwa lata nie mogą być zimowane, muszą podrosnąć
Zwróciłam uwagę na Twoją zroślichę w "żelkulkach", mam jedną rozetkę, na razie w wodzie i szukam pomysły co z nią dalej. A widzę, że pomysł się sprawdza. Chyba podpatrzę
Ale mam pytanie, czy roślina w ich nie pleśnieje? Moja niby stoi w samej wodzie, a ostatnio na łodydze, która jest w wodzie pojawiło się coś jakby pleśń. Dopilnowałam, by przy roślince nie było jakiś suchych łusek, listków, a jednak coś zapleśniało
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Witaj, Izo
Na forum jestem od niedawna, więc przegląd całego Twojego wątku uczyniłam przy dłuuugiej kawie 
Masz piękna kolekcję roślin, a ich różnorodność powala z nóg

Masz piękna kolekcję roślin, a ich różnorodność powala z nóg
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- 2iza
- 1000p

Witajcie kochani i dziękuje bardzo za komplementy
.
Ta zroślicha jest dla koniczynki stała w wodzie z korzonkami już bardzo długo ,a teraz poszła do kulek i chyba jej tam dobrze.
Różowa zroślicha to prezencik od forumowej dobrej wróżki ,też mi się bardzo podoba.
Czyli troszku nie tak potraktowałam amaryliska
mam nadzieję ,że mu nie zaszkodzi idę zaraz wsadzić cebuli (małe ) do ziemii.
Ta zroślicha jest dla koniczynki stała w wodzie z korzonkami już bardzo długo ,a teraz poszła do kulek i chyba jej tam dobrze.
Różowa zroślicha to prezencik od forumowej dobrej wróżki ,też mi się bardzo podoba.
Czyli troszku nie tak potraktowałam amaryliska
Skoro już został poruszony ten temat, to co zrobić z przekwitłym Amarylisem ??? Co do hiacyntów to opisywała to Figa w swoim wątku, czy tak samo potraktować cebule Amarylisa ???
Sorki Izuś że poruszam to na Twoim wątku i zaśmiecam może.
Sorki Izuś że poruszam to na Twoim wątku i zaśmiecam może.
- 2iza
- 1000p

Spokojnie nic sie nie stało.
U mnie amarylis i hiacynt(cebule) obok siebie się suszą na kaloryferze i razem pójdą do lodówy na niby zimę
U mnie amarylis i hiacynt(cebule) obok siebie się suszą na kaloryferze i razem pójdą do lodówy na niby zimę
- katarzyna3221
- 500p

- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Izo
ile ty masz tych kwiatuszków
hibiskusy ślicznusie kolorowe "pokrzywki" dużo maluszków i innych roślinek oraz różowa zroślicha

Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
Prawdziwa wiosna u Ciebie-pięknie,kolorowo
.