Canna - Paciorecznik cz.1
- fgora
- 200p

- Od: 16 lis 2008, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Canna - Paciorecznik
łooo
...Januszu ale wyrosły
....a moje ciągle siedzą w tej ziemi i nic nie wychodzi ......ale jestem cierpliwy bo już wcześniej mówiono tu że potrafią tak stać nawet miesiąc
Pozdrawiam Filip
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo.
Dobrze zrobiłaś. Dziś jak otworzyłem paczkę to aż słabo mi się zrobiło. Kanny były w zmarzniętym torfie całe oszronione nie można było ich wyciągnąć. Dopiero jak rozmarzło to widać, że kłącza zrobiły się szkliste i miękkie.
Filipie
Wyrosną, trochę cierpliwości. Moje już były wyrośnięte przed dzieleniem dlatego takie już duże w doniczkach
Dobrze zrobiłaś. Dziś jak otworzyłem paczkę to aż słabo mi się zrobiło. Kanny były w zmarzniętym torfie całe oszronione nie można było ich wyciągnąć. Dopiero jak rozmarzło to widać, że kłącza zrobiły się szkliste i miękkie.
Filipie
Wyrosną, trochę cierpliwości. Moje już były wyrośnięte przed dzieleniem dlatego takie już duże w doniczkach
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie dalej jeden kiełek w tych z Wrocławia
Jakoś stoją zgodnie z Twoja prognozą Januszu
A jak tam zakupy, upolowałeś coś ciekawego???
A jak tam zakupy, upolowałeś coś ciekawego???
-
Alice
- 200p

- Od: 28 mar 2009, o 10:20
Januszu widać gdzieś przeoczyłam Twoje wcześniejsze porady. Szkoda ,że kanny muszą odpoczywać bo co roku przeżywam stres ,że nie puszczą pąków 
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Janusz to idę ciachać ale czy mam czymś zasypywać ?
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Ja dziś zakupiłem odmianne PUCK z legutko żyje a nawet ma kiełki zielone . 
- elik_49
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Januszu Twoja kolekcja naprawdę robi wrażenie... jesteś tego świadomy że zaraziłeś Cannowymi chciejstwami niejednego forumka. 
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
Alice
- 200p

- Od: 28 mar 2009, o 10:20
A zamawiałeś przez internet ??markonix pisze:Ja dziś zakupiłem odmianne PUCK z legutko żyje a nawet ma kiełki zielone .
- drozd

Pamelko
Zrobiłem sobie wycieczkę po Zamościu i nic nie kupiłem dosłownie nic Trochę we wszystkich sklepach rzucili dalii. Nic poza tym. Trochę cebulek ale mnie to nie interesowało więc nieprawdopodobne ale przyjechałem z niczym. Nawet żona zdziwiła się. Chyba te mrozy wstrzymały dostawy.
Alicjo.
Jak będą przechowywane w chłodnym miejscu i miały wilgoć nie mokro nie bagno to można spać spokojnie, przetrwają zimę
Gosiu
Nie zaszkodzi zasypać zmielonym węglem drzewnym to trochę obsuszy
Mareczku
Jak jeszcze będzie naprawdę ta odmiana to sukces.
Elik_49
Zdaję sobie z tego sprawę ale to z korzyścią dla ogrodów. Po za daliami to chyba nie ma takiej rośliny,by tak długo kwitła
Zrobiłem sobie wycieczkę po Zamościu i nic nie kupiłem dosłownie nic Trochę we wszystkich sklepach rzucili dalii. Nic poza tym. Trochę cebulek ale mnie to nie interesowało więc nieprawdopodobne ale przyjechałem z niczym. Nawet żona zdziwiła się. Chyba te mrozy wstrzymały dostawy.
Alicjo.
Jak będą przechowywane w chłodnym miejscu i miały wilgoć nie mokro nie bagno to można spać spokojnie, przetrwają zimę
Gosiu
Nie zaszkodzi zasypać zmielonym węglem drzewnym to trochę obsuszy
Mareczku
Jak jeszcze będzie naprawdę ta odmiana to sukces.
Elik_49
Zdaję sobie z tego sprawę ale to z korzyścią dla ogrodów. Po za daliami to chyba nie ma takiej rośliny,by tak długo kwitła
- fgora
- 200p

- Od: 16 lis 2008, o 17:33
Gosiu tak jak Janusz powieział ...węgiel drzewny
jak na grila 
Pozdrawiam Filip
Święte słowa. Taka piękna kolekcja. Janusz czy można zaklepać sadzonki?elik_49 pisze:Januszu Twoja kolekcja naprawdę robi wrażenie... jesteś tego świadomy że zaraziłeś Cannowymi chciejstwami niejednego forumka.
- drozd

Widzę,że na poważnie kanny zaczynają zdobywać coraz więcej zwolenników. I bardzo dobrze. Będzie to na pewno plusem dla naszych ogrodów,bo jednak jest to roślina reprezentacyjna nie tylko w Polsce ale i na całym świecie.
Obecnie jest tyle dostępnych odmian,że zadowolą nawet wybrednych miłośników roślin tylko oby różnorodność odmian była dostępna w dobrym sadzonkowym materiale handlowym. A z tym bywa różnie.
Obecnie jest tyle dostępnych odmian,że zadowolą nawet wybrednych miłośników roślin tylko oby różnorodność odmian była dostępna w dobrym sadzonkowym materiale handlowym. A z tym bywa różnie.
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- drozd

Mexico jest ładną odmianą. Pokazywałem ja na st.6. Canna Inferno to jest to samo co Durban, Tropicana.Phasion. to zależy skąd sprowadzona. Tej drugiej nie znam. jest za mało szczegółów by ją rozpoznać.
A jak wyglądają kłącza w tych kapersach?
A jak wyglądają kłącza w tych kapersach?