łooo ...Januszu ale wyrosły ....a moje ciągle siedzą w tej ziemi i nic nie wychodzi ......ale jestem cierpliwy bo już wcześniej mówiono tu że potrafią tak stać nawet miesiąc
Ewo.
Dobrze zrobiłaś. Dziś jak otworzyłem paczkę to aż słabo mi się zrobiło. Kanny były w zmarzniętym torfie całe oszronione nie można było ich wyciągnąć. Dopiero jak rozmarzło to widać, że kłącza zrobiły się szkliste i miękkie. Filipie
Wyrosną, trochę cierpliwości. Moje już były wyrośnięte przed dzieleniem dlatego takie już duże w doniczkach
Pamelko
Zrobiłem sobie wycieczkę po Zamościu i nic nie kupiłem dosłownie nic Trochę we wszystkich sklepach rzucili dalii. Nic poza tym. Trochę cebulek ale mnie to nie interesowało więc nieprawdopodobne ale przyjechałem z niczym. Nawet żona zdziwiła się. Chyba te mrozy wstrzymały dostawy. Alicjo.
Jak będą przechowywane w chłodnym miejscu i miały wilgoć nie mokro nie bagno to można spać spokojnie, przetrwają zimę Gosiu
Nie zaszkodzi zasypać zmielonym węglem drzewnym to trochę obsuszy Mareczku
Jak jeszcze będzie naprawdę ta odmiana to sukces. Elik_49
Zdaję sobie z tego sprawę ale to z korzyścią dla ogrodów. Po za daliami to chyba nie ma takiej rośliny,by tak długo kwitła
Widzę,że na poważnie kanny zaczynają zdobywać coraz więcej zwolenników. I bardzo dobrze. Będzie to na pewno plusem dla naszych ogrodów,bo jednak jest to roślina reprezentacyjna nie tylko w Polsce ale i na całym świecie.
Obecnie jest tyle dostępnych odmian,że zadowolą nawet wybrednych miłośników roślin tylko oby różnorodność odmian była dostępna w dobrym sadzonkowym materiale handlowym. A z tym bywa różnie.
Alice kupiłem w sklepie firmowym polan , była jeszcze odmiana mexic , lucyfer , picasso i jeszcze dwie odmiany , ale już nie pamiętam. Janusz W obi zauważyłem jeszcze takie dwie nowe nazwy :
inferno ---szukałem tej nazwy w necie , ale to studnia , jednak znalazłem podobną o nazwie Phasion
Mexico jest ładną odmianą. Pokazywałem ja na st.6. Canna Inferno to jest to samo co Durban, Tropicana.Phasion. to zależy skąd sprowadzona. Tej drugiej nie znam. jest za mało szczegółów by ją rozpoznać.
A jak wyglądają kłącza w tych kapersach?