Ogród Gosi
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Gosiu. Odwyk Forumowy czy kawowy ?
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Witaj Gosiu
codziennie cię odwiedzam ale tak po cichu 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szkoda tej dalii,bo oryginalna ,o ciemnym ulistnieniu,mam podobną ,ale pełną różową.Szkoda ,że nie wyzbierałaś wysuszonych nasionek z tej dalii. Można by było w tym roku ją rozmnożyćMargo2 pisze:Marylko tak, ale niestety straciłam ją. Raczej nic z niej nie będzie jak i z pozostałych. Przemarzły. Powinny być twarde, a są miękkie. Poczekam jeszcze z daliami może coś odbije, ale Ismeny, Calle i inne niestety chyba poszły na straty
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Ja też polecam magnolię - są przepięknymi krzewami wiosennymi i wcale szybko nie rosną. I też jak większość wypowiadających się posiadam Susan, to późniejsza odmiana, ale jak wyczytałam podobno najbardziej wytrzymała 
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Gosia, ta magnolia to chyba jeszcze wojnę pamięta, dlatego taka wielka:) Szczecin słynie z takich okazów, jeszcze poniemieckich.Margo2 pisze:Kusicielki.![]()
Wiem, że to symbol wiosny, ale jakoś do mnie nie przemawia w taki sposób, żeby aż ją mieć. Inne drzewa tak. Chociaż pewnie jak pobędę dłużej na forum to pewnie i do mnie przemówi - kup mnie.Staram się nie kupować roślin, które rozrastają się za bardzo. Wynika to z mojej chęci posiadania wielu innych gatunków. Przy takim kolosie jak pokazała Mamba miałabym już niewiele miejsca na inne roślinki. A potrzebuję miejsca na róże,Rh, hortensje, żurawki, hosty i inne
![]()
Mambo 160 cebuleTo będzie pięknie kwitło. Mam nadzieję, że zaczniesz w końcu robić zdjęcia i otworzysz swój wątek, żebyśmy mogły to podziwiać.
Mam ambicję wstawić latem pierwsze fotki, bo zeszły sezon to było odchwaszczanie, kopanie, rozdzielanie tego, co można uratować po 30 letnim zaniedbaniu działki. Teraz będzie cięcie drzew.
Chociaż, jak mi te tulipany zakwitną, to się pochwalę, w prezencie dla Forum.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
A jeszcze co do Szczecińskich okazów - te drzewa to BUKSZPAN w ogrodzie w Przelewicach obok Szczecina, ja byłam w szoku:) pozdrawiam. 

Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mamba, trudno uwierzyć
I jaka laska z Ciebie
I jaka laska z Ciebie
-
x-d-a
Gosiu, jest taka odmiana magnolii, która pięknie kwitnie, ale nie zabiera dużo miejsca w ogrodzie, bo rośnie kolumnowo. Ma piękny, wąski pokrój i ślicznie kwitnie. Nazywa się Galaxy.
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
O, matko - ja też jestem w szoku!!
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Fe-no-ne-nal-ne bukszpany. No i rzecz jasna Mamba też
Gosia na forumowym odwyku... albo wręcz przeciwnie, szuka kolumnowej magnolii
Gosia na forumowym odwyku... albo wręcz przeciwnie, szuka kolumnowej magnolii
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
dala pisze:Gosiu, jest taka odmiana magnolii, która pięknie kwitnie, ale nie zabiera dużo miejsca w ogrodzie, bo rośnie kolumnowo. Ma piękny, wąski pokrój i ślicznie kwitnie. Nazywa się Galaxy.
Pozdrawiam cieplutko
O, to ja taką mam
Tylko taką
I zaś nie ma pąków kwiatowych
- Alania

Gosiu, jeśli chcesz odmianę do małego ogrodu, to polecam odmianę George Henry Kern - ma multum różowiutkich kwiatów, wolno rośnie i jest b.dekoracyjna jak każda inna magnolia.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witam wszystkich kochanych gości
Jóżefie Dziękuję bardzo za śliczną różę. Chyba zaczarowałeś mi męża. Dostałam Storczyka
Fabi niestety chyba trzeba będzie trzeba zastosować forumowy odwyk. Chociaż i tak mi się nie uda. Mam słabo silną wolę
Maju dziękuje za odwiedzinki.
Nelu ja wykopałam karpy, ale niestety mam nieogrzewany garaż i niestety mi przemarzły. Nie przewidziałam, że będzie w nim tak zimno. Mogłam je lepiej zabezpieczyć. Tylko jak jest cieplejsza zima to znowu trzeba uważać, żeby nie spleśniały. Jeszcze poczekam, może coś wyjdzie. Szukam już tej samej, jak ją tylko gdzieś zobaczę to na pewno kupię. Też mi się bardzo podobała.
A co do garażu to mam nauczkę, żeby jednak w sezonie zimowym zaglądać od czasu do czasu i sprawdzać jak wszystko wygląda.
Jolu, Mambo, Aniu,Dalu, Moniu - kochane diablice
, kusicielki. Powoli się przekonuję
Mambo, to na pewno są bukszpany. Nieprawdopodobne, ze zdjęcia bardziej powiedziałabym, że to jakiej wybujałe tuje. Trzymam Cię za słowo z tymi fotkami.
Iza niestety odwyk przymusowy. Proza życia - szkoła i prasowanie
Aniu właśnie słyszałam, że magnolie to kapryśne kobitki
Jóżefie Dziękuję bardzo za śliczną różę. Chyba zaczarowałeś mi męża. Dostałam Storczyka
Fabi niestety chyba trzeba będzie trzeba zastosować forumowy odwyk. Chociaż i tak mi się nie uda. Mam słabo silną wolę
Maju dziękuje za odwiedzinki.
Nelu ja wykopałam karpy, ale niestety mam nieogrzewany garaż i niestety mi przemarzły. Nie przewidziałam, że będzie w nim tak zimno. Mogłam je lepiej zabezpieczyć. Tylko jak jest cieplejsza zima to znowu trzeba uważać, żeby nie spleśniały. Jeszcze poczekam, może coś wyjdzie. Szukam już tej samej, jak ją tylko gdzieś zobaczę to na pewno kupię. Też mi się bardzo podobała.
A co do garażu to mam nauczkę, żeby jednak w sezonie zimowym zaglądać od czasu do czasu i sprawdzać jak wszystko wygląda.
Jolu, Mambo, Aniu,Dalu, Moniu - kochane diablice
Mambo, to na pewno są bukszpany. Nieprawdopodobne, ze zdjęcia bardziej powiedziałabym, że to jakiej wybujałe tuje. Trzymam Cię za słowo z tymi fotkami.
Iza niestety odwyk przymusowy. Proza życia - szkoła i prasowanie
Aniu właśnie słyszałam, że magnolie to kapryśne kobitki
- Alania

Gosiaczku, jak jeszcze zobaczysz kwitnący wiosną magnoliowy raj, to dopiero się skusisz