Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Gosiu. Odwyk Forumowy czy kawowy ?
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Witaj Gosiu :) codziennie cię odwiedzam ale tak po cichu :D
Pozdrawiam ;:196 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Margo2 pisze:Marylko tak, ale niestety straciłam ją. Raczej nic z niej nie będzie jak i z pozostałych. Przemarzły. Powinny być twarde, a są miękkie. Poczekam jeszcze z daliami może coś odbije, ale Ismeny, Calle i inne niestety chyba poszły na straty :(
Szkoda tej dalii,bo oryginalna ,o ciemnym ulistnieniu,mam podobną ,ale pełną różową.Szkoda ,że nie wyzbierałaś wysuszonych nasionek z tej dalii. Można by było w tym roku ją rozmnożyć :) Gosiu, nie wiem ,czy dobrze zrozumiałam... ;:24ale karp dali nie wykopywałaś na zimę...?.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Ja też polecam magnolię - są przepięknymi krzewami wiosennymi i wcale szybko nie rosną. I też jak większość wypowiadających się posiadam Susan, to późniejsza odmiana, ale jak wyczytałam podobno najbardziej wytrzymała :D
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Margo2 pisze:Kusicielki. :twisted:
Wiem, że to symbol wiosny, ale jakoś do mnie nie przemawia w taki sposób, żeby aż ją mieć. Inne drzewa tak. Chociaż pewnie jak pobędę dłużej na forum to pewnie i do mnie przemówi - kup mnie. :D Staram się nie kupować roślin, które rozrastają się za bardzo. Wynika to z mojej chęci posiadania wielu innych gatunków. Przy takim kolosie jak pokazała Mamba miałabym już niewiele miejsca na inne roślinki. A potrzebuję miejsca na róże,Rh, hortensje, żurawki, hosty i inne ;:224

Mambo 160 cebule :tan To będzie pięknie kwitło. Mam nadzieję, że zaczniesz w końcu robić zdjęcia i otworzysz swój wątek, żebyśmy mogły to podziwiać.
Gosia, ta magnolia to chyba jeszcze wojnę pamięta, dlatego taka wielka:) Szczecin słynie z takich okazów, jeszcze poniemieckich.

Mam ambicję wstawić latem pierwsze fotki, bo zeszły sezon to było odchwaszczanie, kopanie, rozdzielanie tego, co można uratować po 30 letnim zaniedbaniu działki. Teraz będzie cięcie drzew.

Chociaż, jak mi te tulipany zakwitną, to się pochwalę, w prezencie dla Forum.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

A jeszcze co do Szczecińskich okazów - te drzewa to BUKSZPAN w ogrodzie w Przelewicach obok Szczecina, ja byłam w szoku:) pozdrawiam. Obrazek
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mamba, trudno uwierzyć :shock:
I jaka laska z Ciebie :wink:
x-d-a

Post »

Gosiu, jest taka odmiana magnolii, która pięknie kwitnie, ale nie zabiera dużo miejsca w ogrodzie, bo rośnie kolumnowo. Ma piękny, wąski pokrój i ślicznie kwitnie. Nazywa się Galaxy.
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

mamba9991 pisze:A jeszcze co do Szczecińskich okazów - te drzewa to BUKSZPAN w ogrodzie w Przelewicach obok Szczecina, ja byłam w szoku:) pozdrawiam. Obrazek
O, matko - ja też jestem w szoku!! :shock: :shock: :shock: :shock:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Fe-no-ne-nal-ne bukszpany. No i rzecz jasna Mamba też :D
Gosia na forumowym odwyku... albo wręcz przeciwnie, szuka kolumnowej magnolii ;:167
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Gosia z okazji Dnia Kobiet
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

dala pisze:Gosiu, jest taka odmiana magnolii, która pięknie kwitnie, ale nie zabiera dużo miejsca w ogrodzie, bo rośnie kolumnowo. Ma piękny, wąski pokrój i ślicznie kwitnie. Nazywa się Galaxy.
Pozdrawiam cieplutko ;:3

O, to ja taką mam :lol:
Tylko taką :roll: , mam ją trzeci sezon a ona ma mnie gdzieś...
I zaś nie ma pąków kwiatowych ;:14
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, jeśli chcesz odmianę do małego ogrodu, to polecam odmianę George Henry Kern - ma multum różowiutkich kwiatów, wolno rośnie i jest b.dekoracyjna jak każda inna magnolia.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witam wszystkich kochanych gości :wit

Jóżefie Dziękuję bardzo za śliczną różę. Chyba zaczarowałeś mi męża. Dostałam Storczyka ;:138

Fabi niestety chyba trzeba będzie trzeba zastosować forumowy odwyk. Chociaż i tak mi się nie uda. Mam słabo silną wolę :;230

Maju dziękuje za odwiedzinki. ;:196

Nelu ja wykopałam karpy, ale niestety mam nieogrzewany garaż i niestety mi przemarzły. Nie przewidziałam, że będzie w nim tak zimno. Mogłam je lepiej zabezpieczyć. Tylko jak jest cieplejsza zima to znowu trzeba uważać, żeby nie spleśniały. Jeszcze poczekam, może coś wyjdzie. Szukam już tej samej, jak ją tylko gdzieś zobaczę to na pewno kupię. Też mi się bardzo podobała.
A co do garażu to mam nauczkę, żeby jednak w sezonie zimowym zaglądać od czasu do czasu i sprawdzać jak wszystko wygląda.

Jolu, Mambo, Aniu,Dalu, Moniu - kochane diablice :twisted: , kusicielki. Powoli się przekonuję :D

Mambo, to na pewno są bukszpany. Nieprawdopodobne, ze zdjęcia bardziej powiedziałabym, że to jakiej wybujałe tuje. Trzymam Cię za słowo z tymi fotkami.

Iza niestety odwyk przymusowy. Proza życia - szkoła i prasowanie :;230

Aniu właśnie słyszałam, że magnolie to kapryśne kobitki :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiaczku, jak jeszcze zobaczysz kwitnący wiosną magnoliowy raj, to dopiero się skusisz :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”