Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

dodaj -ale masz dobrze z tym synem :roll: Mnie niestety Matka Natura
nie obdarzyła męskim potomkiem ,a córki też nie podzielają mojej pasji :roll:
Zresztą i tak są poza domem więc wszystko na mnie spada :roll:
I na M jak ma chwilę wolnego czasu :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kochane dziewczyny, ale sobie powyżekałyśmy :;230
Jak to czytają panowie to chyba nie wiedzą o czym mówimy. Najczęściej dobierają się przeciwności.
Ja w ogrodzie pracuję sama. Jedynie trawnik m. kosi.I to mi nie przeszkadza, ale chciałabym, żeby m. nie marudził gdy coś nowego powstaje. Ale to wynika chyba z jego innej wizji ogrodu. On ma w głowie wizję takiego poukładanego ogródu z samymi iglakami i niekiedy krzewy liściaste. Najlepiej wszystko jak by było pod linijkę, wszystko wymierzone co do centymetra. Mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia. :D
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja też oddam głos w kwestii pomocy m i nie będzie to niestety głos odosobniony :twisted:
Mój m nie garnie się do pracy w ogrodzie, ale bardzo lubi się chwalić nim znajomym no i chyba już zrozumiał, że mam na tym punkcie bzika :wink:

Gosiu bardzo podoba mi się Twój taras, pewnie w słoneczne dni jest tam przyjemnie.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem Ci, że czasami jest za gorąco, bo to zachodnia strona. Natomiast uwielbiam spędzać tam poranki. :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

grabek pisze:To ja też oddam głos w kwestii pomocy m i nie będzie to niestety głos odosobniony :twisted:
Mój m nie garnie się do pracy w ogrodzie, ale bardzo lubi się chwalić nim znajomym no i chyba już zrozumiał, że mam na tym punkcie bzika :wink:
Oj, jak ja bym chciała, żeby mój m. też zrozumiał mojego bzika ;:14
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój chyba powoli się przyzwyczaja, patrz obojętnieje. To chyba jest sposób. Ciągłe dostarczanie bodźców zobojętnia. :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

To ja się wtrącę, ale narzekać nie mogę :D . Może Gosiu narzekanie M na rabatki utrudniające koszenie to początek wycofania się z wykonania obowiązku biegania z kosiarką...
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Oj dziewczyny, ależ wy macie historie ogrodowe z tymi swoimi M.:-). Mój w ogrodzie się relaksuje po pracy i w weekendy. Ciągle sobie wynajduje jakieś roboty ogrodowe przy piwku. Ja idę w swój kąt i coś robię, a on w swój. Jedyny konflikt powstaje kiedy sadzimy jakąś konkretną roślinę komisyjnie. Pan M. nie rozumie, że nie pamięta najlepiej, która roślina gdzie powinna rosnąć i jakie rozmiary osiąga więc się na siebie złościmy. Do tej pory ustępowałam żeby po roku sie przekonał, że jego pomysł był zły :twisted: . W tym roku zapowiedziałam, że koniec takich przepychanek bo mam dość przesadzania roślin na właściwe stanowiska. Szkoda naszego czasu i roślin.
Podsumowując - oboje lubimy pracować w ogrodzie, byle daleko od siebie :tan .
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja mam bez problemu, bo przyjeżdża raz na miesiąc na tydzień i jak stara się coś przekręcic naswoja stronę to i tak nie ma szans, zreszta cały ogród to tylko i wyłacznie moje dzieło i moja decyzja.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza to nie chodzi o koszenie, to chodzi o koncepcję. On nie lubi kwiatów. Ale wydaje mi się, ze już zauważył,że praca w ogrodzie mnie uspokaja i, że nie warto sprzeciwiać się. Lepiej mieć spokój w domu. :D

Ewo tylko pozazdrościć, że Twój m. interesuje się pracami ogrodowymi. Chociaż dla mnie na razie najważniejsze jest to, żeby nie marudził..
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

E tam, kwiatów nie lubi. Jeszcze nie znalazł godnych swojej uwagi. Czekaj, bo jak znajdzie, to będzie forsował nowe nasadzenia. No chyba, że zostanie w iglakach hm... Godzina 02.31 - Gosiek, Ty to masz zdrowie :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Gosia, czemu Ty nie śpisz o takiej godzinie? :shock: :lol:
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Niestety ciemierniki jeszcze śpią pod białą pierzynką
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gosiu przykro,że nie dostałaś róż ale to dopiero początek sezonu i jeszcze się załapiesz.
Ja już nie mam skraweńka ziemi,żeby jeszcze myśleć o zakupach to musiałabym(0 czym często rozmyślam) skopać,nawieżć ziemi przed płotkami.Chociaż tam już rosną jakieś małe roślinki i to piękne.Tak więc f i n i t o.Teraz tylko byliny by dodać je do róż-ostróżki,osteospermum ,gaura,itp
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś on lubi tylko kolor zielony. Mam koleżankę, która też nie lubi kwiatów. Sadzi same iglaki i krzewy liściaste bez kwiatów. Jak gdzieś zobaczy kwiatka to od razu go obrywa. Jakaś nienormalna, chociaż jako koleżanka w porządku.Oni z moim m. po jednych pieniądzach, tylko m. całe szczęście nie chodzi i nie wyrywa mi kwiecia.

Dziewczyny ja miałam wczoraj imprezę ze znajomymi z pracy, a niestety tak jakoś mam, że po takich wypadach nie pójdę od razu spać tylko albo przed komputerem, albo przed telewizorem jeszcze ze 2 godziny spędzam. Także poszłam spać około 4. :D

Gosia u mnie też nic nie widać. Musimy czekać na większe roztopy.

Aniu boję się tego momentu, gdy ja też nie będę mogła nic więcej zmieścić. Na razie cieszę się jeszcze z przestrzeni i możliwości kupowania nowych okazów. Najgorsze jest to, że co roku pokazuje się coś nowego i trzeba przecież to mieć. ;:224
Z różami czekam na targi w Łącku koło Płocka. Jest to młoda impreza, ale coraz bardziej się rozkręca. W zeszłym roku mieli trochę ciekawych róż, to może też i w tym będą. ;:91
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”