Ogród Marioli

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marioli

Post »

Ah nic nie mów rośliny wychodza żonkile juz dziś widziałam tj. listki wychodzą a tu mróz ...
a w dodatku dziś zepsuł się sterownik od pieca :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:224 To trzeba pilnować ;:108 Powiem Ci, że jak napalimy w kominku wieczorem, to do rana czasem utrzymują się 23 stopnie bez pieca, a teraz jeszcze słoneczko dodatkowo grzeje ;:3 Jak jest słoneczny dzień to mi się dom od słońca nagrzewa ;:108
Kochana nakupiłam dzisiaj tyle roślinek ogrodowych (host), że w szoku jestem, ale okazy. Czekam jeszcze na ofertę żurawek, a jeżówki już w skrzynkach :tan Mają listki ;:65 Datury z nasionek wzeszły, canny jeszcze się zastanawiają, a tawułki już też kiełkują :tan Fajna ta wiosna będzie. Pierwszy ogród od podstaw :uszy Ciekawe, czy tylko krzewy i drzewka przeżyją :roll:
Mariolas
500p
500p

Post »

Witam dzis brak u nas słoneczka jest 0stopni a ja dla was mam troszke mojej wiosny żonkile wychodza z ziemi :)

Obrazek

I ten 4-ty co mu wczoraj zdjęcia nie zrobiłam :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witaj ale zazdroszczę Ci żonkili- ja mam stogi śniegu na moich!!! Chociaż teraz pada deszcze( może zabierze ze sobą tę biała breję )
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witam :)
U mnie dzisiaj też już widać żonkile :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witaj i u mnie już widać wiosnę krokuski już ślicznie wyszły z zielonymi czuprynkami, tulipany wykiełkowały ale nie wszystkie i narcyzy też zaczynaja wychodzić. Chyba będę musiała przyrzucić jedlinę bo mroziki straszą u nas było w nocy -7
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Mariolu :D
Rzadko ostatnio zaglądam na forum, bo zima na tyle dała mi się we znaki, że najzwyczajniej w świecie mi się nie chce... Czy pisać o ciągle zalegającej grubej warstwie śniegu??? Niby znika, ale jest go ciągle tak dużo, że pewnie miejscami będzie zalegał do Wielkanocy... Wiosna nieuchronnie się zbliża, czemu świadectwo dają ptasie trele. Rośliny jednak ciągle śpią przykryte sporą warstwą śniegu...
Na szczęście za kilka dni wyjeżdżam naładować akumulatory i mam nadzieję wrócić w lepszym nastroju :)
Oby do wiosny!!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Mariolas
500p
500p

Post »

Oh Monia jak ci dobrze :) Jedż kofaniutka jedż wypoczni bo praca w ogrodzie czeka :)
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Mariolu pozazdrościć tych wschodów u ciebie u mnie jeszcze dużo śniegu i nic nie widać wiosny a dzisiaj pada deszcz może rozpuści ten śnieg pozdrawiam :D :D :D
Mariolas
500p
500p

Post »

Witajcie..
u nas nadal mocno wieje jest zimno i bez słonka ale ma to tez dobre strony bo wysuszyło trochę ziemię ..dzień rozpocza się pięknie dotarła paczka od Krysi (Krystyna.F) roslinki zakupione sa piękne duże i zdrowe ;:138 ;:138
Obrazek

.........i gratis dostałam :;230 kaktusy jakby ktoś jeszcze nie miał okazji się pośmiac ze mnie to powiem wam dlaczego tak sie broniłam przed kaktusami ...:)jako małolata miałam świra na punkcie kaktusów cały pokoik w nich miałam mamie sie to nie podobało mówiła "jaki kwiat hodujesz taki charakter masz ...wywal je oddaj komuś to niebezpieczne ...zobaczysz kiedyś wspomnisz moje słowa jak się pokłujesz "

Pech chciał że zmieniałam firanki i spadłam z drabiny tyłkiem prosto w najwieksze kule kaktusowe ból niemiłosierny d..pę jak jeż miałam ... od tamtej pory nie miałam kaktusów a kolekcje rozdałam część znajomym część do szkoły :;230

A teraz dla was moja wiosna w domu doniczka z żonkilami i krokusem a w ogrodzie klombik obrasta wychodza żonkile , tulipany , szafirki .Pojawiły się nawet irysy :) ale sa i straty druga część podjazdu do garazu od strony lasu zmarzła jest łyso nie ma skalniaków:(

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariol, szkoda klombiku :cry: ;:196
Mariolas
500p
500p

Post »

Pamelko to nie klombik zmarniał tylko podjazd :) tam gdzie skalniaki posadziłam ale na razie nic nie dotykam może odbije co nieco .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to tak nazywam 8-) podjaz cały i zdrowy ;:224, ale rabatka od strony lasu padła ;:223 Prawda ;:108
Pamietam, pamiętam zdjęcia ;:196
Mariolas
500p
500p

Post »

:;230 :;230 Tak pamelko o to chodziło :)
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”