Początki nowego ogrodka
- fela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Początki nowego ogrodka
Moniko,Puerto Rico ???
A to dopiero egzotyczna podróż ! Nie obawiasz się jakiegoś trzęsienia ziemi? Dlaczego wybierasz się tam w marcu? Chyba nie najlepszy miesiąc na podróż, bo to pora deszczowa, która właśnie się zaczęła.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Felu dzięki za piękne egzotyczne fotki z Twoich stron....okna macie fajne ..u nas przeważnie plastik.
Jedyna pociecha, że się dobrze myje
Mam już ramkę.... nie za fajna ale ujdzie.
Wkrótce pokażę "łobrozek".
Jedyna pociecha, że się dobrze myje
Mam już ramkę.... nie za fajna ale ujdzie.
Wkrótce pokażę "łobrozek".
- fela

Witaj Halżbiytko z góralskiej zegrodki. Troszkę wiosny wczoraj sfociłam . Było 13° w cieniu, ale nieprzyjemnie, bo wiał silny wiatr.

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj FELU!
U Ciebie prawdziwa wiosna - zazdroszczę. Teraz to już będziesz pokazywać coraz
bardziej widoczne jej znaki
U Ciebie prawdziwa wiosna - zazdroszczę. Teraz to już będziesz pokazywać coraz
bardziej widoczne jej znaki
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Felu napisz proszę
jaka będzie pogoda w weckend w Paryżu bo nie wiem jak się ubrać 
- fela

Goryczko wiele pączków już tu i ówdzie, ale nie sposób wszystkiego fotografować. W każdym razie juz jest wiosennie.
Iza, wygląda na to, że będziesz miała niezłą pogodę, bo ten tydzień jest raczej deszczowy, ale w sobote ma nie padac. Temperatura od 4° do 11° . Ale wszystko jeszcze może się zmienić i może będzie jeszcze cieplej. Życzę miłej podróży i wspaniałych wrażeń.
Iza, wygląda na to, że będziesz miała niezłą pogodę, bo ten tydzień jest raczej deszczowy, ale w sobote ma nie padac. Temperatura od 4° do 11° . Ale wszystko jeszcze może się zmienić i może będzie jeszcze cieplej. Życzę miłej podróży i wspaniałych wrażeń.
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witaj, Droga Felu!
Dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale to z powodu mojej, prawie 2 miesięcznej choroby. Teraz zaczęłam zaglądać do "starych" ogrodów. U Ciebie już pięknie, wiosennie. U nas na Opolszczyźnie śnieg się topi i ukazuje brzydkie obrazy. Jest smutno i ponuro. Mam nadzieję że wkrótce i u nas będzie cieplej i słonecznie.
Pozdrawiam serdecznie, pa

Dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale to z powodu mojej, prawie 2 miesięcznej choroby. Teraz zaczęłam zaglądać do "starych" ogrodów. U Ciebie już pięknie, wiosennie. U nas na Opolszczyźnie śnieg się topi i ukazuje brzydkie obrazy. Jest smutno i ponuro. Mam nadzieję że wkrótce i u nas będzie cieplej i słonecznie.
Pozdrawiam serdecznie, pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- fela

Cieszę się , że powróciłaś do zdrowia Stasiu. Wyobrażam sobie jak to wygląda, bo jedna z forumowiczek opowiadała dzisiaj jak to ugrzęzła w błocie. Lepsze jednak to niż te gigantyczne zaspy.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Felu, do Twoich widoków to mnie jeszcze z dwa miesiące brakuje,śniegu na razie ciągle sporo. 
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Felu, u Ciebie już prawdziwa wiosna.A u mnie tylko śnieg i błotko straszne się robi,pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- fela

Magnolio, a to wielka szkoda, że nie można wejść do Twojego ogródka, ale serdecznie Cię witam. Przez ostatnie lata wakacje spędzałam często na Warmii i wielki sentyment mam do Twojego regionu. Mało na forum ogródków z Twoich stron.
Ingo, tu zawsze wiosna jest wcześniej niż w Polsce i słońce zachodzi o ponad dwie godziny póżniej i to jest bardzo przyjemne. Ta zima nie była typowa i trwała dłużej niż zwykle.
Ingo, tu zawsze wiosna jest wcześniej niż w Polsce i słońce zachodzi o ponad dwie godziny póżniej i to jest bardzo przyjemne. Ta zima nie była typowa i trwała dłużej niż zwykle.
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Witam Felu w piękny,słoneczny dzień.Dzisiaj i u m,nie jest + 12*C
Az chce sie żyć
Na dodatek dostałam przesyłkę od Anitki ( mieczyki),piękne i dorodne,każdy oznaczony z osobna.Super!!Ciągle zaglądam na parapety,ale co wysiałam to jeszcze nie powschodziło.No trudno - wszystko potrzebuje swojego czasu
Miłego popołudnia
Miłego popołudnia
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Felu
Przyszedłem się przywitać i poczuć klimat Twojego ogrodu i wątku. Masz na pewno niespotykane rośliny, bo i klimat inny. I bardzo ciekawe, wciągające opisy. Będę sobie poczytywał, bo tu lektura wciągająca 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj kochana
kiedy u nas będzie tak pięknie wiosennie , na razie to tylko topiące się śnieg i hałdy brudnego śniegu .
A to co pod nim jest to aż strach oglądać .
Ale będzie lepiej ,tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość .
Genia
A to co pod nim jest to aż strach oglądać .
Ale będzie lepiej ,tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość .
Genia
- fela

Dzień dobry Jacku. Cieszę się że jeszcze będziesz do mnie zaglądał. Ogródek nie jest ładny, ale i tak sprawia mi wiele radości, a jegio skromność rekompensuje mi uroda Bretanii. Najważniejsze, aby przyroda cały czas nas zachwycała , a w duszy i sercach ciągle nam kwitło.
Geniu, to nie jest jeszcze ta miła ciepła wiosna, gdy z przyjemnością wychodzimy do ogrodu. Ostatnio często tu są wichury. Dzisiaj w noçy też dmuchało mocno. Zapowiadają jeszcze następny tydzień taki zwariowany, czyli wichury deszcze i w przerwach piękne słoneczko jak w tej chwili. Pogoda ma się ustabilizować za jakieś dziesięć dni i podejrzewam, że dopiero wtedy zacznę coś robić w ogrodzie. Jednak i to nie jest pewne, bo noga mnie znowu boli. Ze stachem myślę co to będzie. Tyle mam posianych roślinek i cebulki do posadzenia, a machanie łopatą jest w tej chwili zupełnie niemożliwe. Nie pozostaje mi nic jak nie tracić dobrego ducha. Najważniejsze Geniu, że śnieg u Ciebie topnieje. To tylko początkowo powoli go ubywa, potem coraz szybciej.
Geniu, to nie jest jeszcze ta miła ciepła wiosna, gdy z przyjemnością wychodzimy do ogrodu. Ostatnio często tu są wichury. Dzisiaj w noçy też dmuchało mocno. Zapowiadają jeszcze następny tydzień taki zwariowany, czyli wichury deszcze i w przerwach piękne słoneczko jak w tej chwili. Pogoda ma się ustabilizować za jakieś dziesięć dni i podejrzewam, że dopiero wtedy zacznę coś robić w ogrodzie. Jednak i to nie jest pewne, bo noga mnie znowu boli. Ze stachem myślę co to będzie. Tyle mam posianych roślinek i cebulki do posadzenia, a machanie łopatą jest w tej chwili zupełnie niemożliwe. Nie pozostaje mi nic jak nie tracić dobrego ducha. Najważniejsze Geniu, że śnieg u Ciebie topnieje. To tylko początkowo powoli go ubywa, potem coraz szybciej.