Witam, jestem tu nowa i praktycznie dopiero zaczynam. Mam 16 lat, ale mój dziadek był ogrodnikiem, mój tata również, więc chcąc nie chcąc, geny przeszły na mnie Postanowiłam podzielić się z wami moim "dorobkiem". Na początek wklejam kilka fot azalii:
I na koniec euphorbia, mam ich w domu pełno w każdym pokoju (zdjęcie troszkę niewyraźne, muszę postarać się o lepszy aparat)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i miłe słowa Edyta 74 Masz rację, bardzo lubię tą roślinkę. Kwitnie praktycznie przez cały czas i ma b.ładny kolor;) Zgredo Tak, wszystkie są w jednym kolorze. Mam wilczomlecze z mniejszymi i ciut większymi kwiatami.
Więcej zdjęć euphorbii:
Dzisiaj posadziłam do doniczki różę, którą dostałam na urodziny. Ciętą! Stała w wodzie od października, a że była cały czas zielona, szkoda było mi jej wyrzucać ( no i miałam nadzieję, że może wypuści mi korzenie ) I nie myliłam się! Rośnij, rośnij kochaniutka!
W między czasie zrobiłam zdjęcia, rozkwitniętej już azalii:
Różowa azalia kwitnie przepięknie, a ta z białymi obwódkami coś zmarniała mi niedawno Chyba ma zbyt suche powietrze, bo liście jej zaczęły opadać. Oby przetrwała, bo jest na prawdę piękna
Dzisiaj nie mam zbyt wiele czasu, bo jadę do siostry na urodziny. A właściwie do niej i jej synka:) . Kacper urodził się akurat w dniu jej urodzin (lepszego prezentu chyba sobie wymarzyć nie mogła ). Dzisiaj kończy już 3 latka Trzeba zawieść obojgu prezenty
Wrzucam fotki moich sansewerii, bo Tulipan998 już się długo o nie upomina