SYLWESTE ? Witaj Sylwek, przekażę M. pochwały, bardzo lubi być chwalony ! Spróbuję przyciąć tę trzmielinę, ale wygląda dość kiepsko... Co do zdjęcia ?tej zarazy?- obawiam się, że nie uda mi się zrobić większego zbliżenia.
DANIO ? Doroto, dziękuję za odwiedziny ! W którymś z poprzednich lat już coś takiego było... Tajemnicza sprawa...Może ktoś rozpozna...
ELSI ? witaj Elu! Obciąć teraz , jak najszybciej ? Czy poczekać aż się ociepli ? Może uda się ją uratować...
AGRAZKA ? Grażynko, taka lawina runęła z dachu, że aż strach... Ta trzmielina i tak jest trochę z boku, a co się dzieje pod zwałami tego lodośniegu ? boję się myśleć...
FELA ? Nikt nie wie , co to takiego, Felu ! To się jakoś gromadzi w koleinach, odciskach butów, a na gładkiej powierzchni śniegu rzadziej się rozsiadło...
TAJKA ? witaj , Tajko, pierwszy raz u mnie, a mam nadzieję, że nie ostatni ! Straty po zimie będziemy oceniać pewnie za miesiąc , jak cały śnieg spłynie .. Albo i później ? bo dopiero wtedy się przekonamy, które rośliny ?ruszą?. Szkoda pięknego tulipanowca....
KOCICA ? dzień dobry, Kocico! Trzeba próbować ratować, na wywalenie zawsze jest czas. U mnie też na razie śniegu mnóstwo.
PRIAM ? witaj ! Ferie były rzeczywiście bardzo udane . Śniegu ubywa, ale powolutku...A od północnej strony domu leży tyle, że zostanie chyba do maja !
IZA ? Izo, nawet ja- wielbicielka zimy- mam już jej dosyć. A nie mogę się już doczekać wykańczania mojego Białego Ogrodu...
Współczuję opadów, u mnie od wielu dni nie padało...
Relacja z Londynu będzie, a tymczasem...
Żeby zaczarować trochę wiosnę , chcę dziś pokazać ogrody KEUKENHOF w Lisse, które zwiedzałam rok temu w Holandii.
Powstały w połowie XX wieku ( na bazie starszych założeń ). Jest to rozległy park, o powierzchni 28 ha. Pomiędzy starymi drzewami połyskują strumienie i stawy, alejki prowadzą do pawilonów wystawowych, w których są wystawiane m.in. kompozycje kwiatowe i rośliny doniczkowe. Ja miałam okazję oglądać wystawę storczyków. Ogrody słyną z uprawy roślin cebulowych, zwłaszcza tulipanów