Moja familokowa oaza spokoju cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 3

Post »

Wesoło u Ciebie i z wieczora i z rana ;:138 Jesienią ja też zaopatrzyłam znajomych w obornik i w torbach go wieźli samochodem :;230
Jak bedziecie jechać tym tramwajem, to dajcie zna, przyjadę popatrzeć ;:108
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj JADZIU! :wit

Jak dobrze, że przyszłam do Ciebie z wizyta bo wyczytałam o ukorzenianiu w trocinach.
U nas w nocy mróz, teraz słoneczko. Ale śnieg dalej leży. Siostra oczyściła kawałek ziemi ze śniegu
/ na swojej działce/ a tam już przebijają sie krokusiki. Tak więc pod śniegiem jest życie.
Miłej niedzieli ;:196 ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie to są dające nadzieję na wiosnę słowa ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam o tak póżnej porze . Niestety miałam jak zwykle w niedzielę gości . Byłam zobaczyć w ogródku ,ale nadal tyle śniegu a roślinek nie odkopywałam gdyż maja jeszcze nadejsć mrozy . U nas w nocy równiez przymrozki a w dzień temperatura +.

ANIU wiosnę można przywolac na różne sposoby . Niestety nie znam zaczarowanych słów . Jeszcze poczekajmy ,jeszcze się nie spieszmy to równiez słowa piosenki .

KRYSIU nie wiem czy wszystko tak można ukorzeniac . Winorośle na pewno tak robiła w ubiegłym sezonie Dominika . Ja jeszcze tak daleko się nie zapuszczałam u mnie . Jutro jak będzie ładna pogoda to spróbuję coś powęszyć co pod śniegiem się odzywa

AGA obornik to najprawdziwsze złoto dla ogrodnika . W pierwszym rzędzie dostaną go królowe a potem reszta . Już nie mogę się doczekać tej wyprawy z reklamówkami :;230

DOMINIŚ każdy strój dozwolony . Już zacieram ręce na tę wyprawę :heja . na razie u mnie zmieniają torowiska ,wiec niewiadomo kiedy te nasze tramwaje ruszą . W razie czego syn ma samochód ,więc nie ma sprawy a pojemniki również sie znajda . Juz jestem rozradowana .

Spróbuję wysłać zdjęcia . Wczoraj mi sie nie udało ,wiec zobzczę co dzisiaj będzie niestety i nie wiem jak . Pisze mi ,że nie mam uprawnien na tym serwerze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj sąsiadko moja ;)

tak czytam tu o tym oborniku w reklamowce i śmieje się sama siebie.Bo przypomniała mi się przygoda mojej znajomej :D Wzieła slozbowe auto z firmy i pojechałysmy do Zbrosławic do stadniny po Obornik. Załadowałysmy całe wiadro i postawiła to w bagażniku. Wszystko było ok do czasu gdy zacioł się zamek od bagażnika i za nic nie szło go otworzyć ;)) Upal był 30 st Musiałybyscie widzieć minę mechanika gdy otworzył bagażnik ;)))))) On miał wszystkie kolory na twarzy;))))) auto miesiąc się wietrzyło ;)

Napisz z jakiej dzielnicy jesteś,znam w Bytomiu ludzi trzymających konie,może nie będziesz musiała tramwajem jechać ;)))))

W Miechowicach jest gospodarz hoduje konie,za furmankę końskiego obornika z dowozem pod działkę bierze 50 zł a jeśli zabierasz sama to za darmo ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

:;230 :;230 :;230 Historia z obornikiem zatrzaśniętym w aucie rewelacyjna :D To jest nauczka - obornik należy wozić tylko swoim samochodem, i najlepiej w środku, a nie w bagażniku (nawet jeśli jedne drzwi się zatrzasną, to nadal mamy szanse :wink: ).
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj JADZIU! :wit
U nas piękne słoneczko i roztopy. Za chwilę wychodzę do sklepu ogrodniczego
za nasionami.
Miłego dnia ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam porannie . Czekam na brata gdyż mamy pojechac do OBI pooglądać co tam ciekawego .

KRYSIULKO u mnie równiez świeci słoneczko ,więc byłam poogladać w ogródku co tam ciekawego . Zauważyłam ,że delosperma zaczyna sie zielenic pod szybkami :heja . Chodnik również zyje nie rozleciał sie :heja a tak się martwiłam . Z ciekawosci musiałam z niego odgarnąc śnieg . Jest jeszcze 1/2 metrowa warstwa a w niektórych miejscach i więcej ale gdzieniegdzie tylko trochę . ;:196

DOMINIKO nie chciałabym być w roli tego mechanika wyobrażam sobie jego minę :;230 jak otworzył samochód . Dobrze jak jeszcze można od przodu wejśc .

MONIKO z Miechowic do mnie to kawał drogi . Nawet zapłaciłabym te 50 zeta za przewóz . U nas też ma jeden gospodarz konie ,ale on ma jeszcze pole także nie mam szans . Lepszy jest mieszany chociaż koński fajnie grzeje . Najlepszy pod truskawki
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

JAKUCH pisze:Witam porannie . Czekam na brata gdyż mamy pojechac do OBI pooglądać co tam ciekawego .
Jadzia na pewno coś kupi zielonego Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu i jakie efekty " oglądania " :?:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Jadziu, dawno mnie nie było i po mału nadrabiam zaległości, a lubię sobie poczytać co tam u was się dzieje więc troszkę to zajmuje :)

Pisałaś, że jak nie znałaś forum to twój ogródek była dla Ciebie ładny a teraz wiele przydałoby się w nim zmian ... to chyba jak u każdego... przynajmniej u mnie na pewno :) z jednej strony to fajnie, bo ogromna mobilizacja, wiele pomocy, pomysłów i na prawdę można upiększyć swój ogród :) a z drugiej strony...boję się że przez to nigdy nie będę do końca zadowolona ze swojego ogrodu....to tez nie jest za dobre...póki co staram wszystko robić się z umiarem :)

Podziwiam Twoja wycieczkę do kopalni... to musiały być niesamowite... ja jak byłam w sztolniach to jakoś tak czułam się nieprzyjemne a co dopiero tak głęboko...

I również jestem pod wrażeniem ramek do zdjęć, pięknie Ci to wychodzi :) i wspaniale sobie radzisz z komputerem... chyba lepiej ode mnie :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:wit
U mnie przy blokach powoli pokazuje się trawa. Zielona!!! A w ogródku głęboka zima.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, oj trzeba było siedziec w domu :;230 . 120 wypłynęło a towaru tyci ,tyci . Gdybym chciała kupic to wszystko na co miałam ochotę hmmmmmmm :!: :!: :!: Kupiłam paczke kolorowych mieczyków i dalii,czerwoną Nerine i Ismenę . Potem same nasionka kwiatków .

BASIU u mnie na podwórku jeszcze śniegu multum .

ALUTKO najpierw nauka a potem przyjemnosć . Dlatego czekalismy na Ciebie cierpliwie . Jak pokarzesz dyplom Inżyniera to dopiero wszyscy będą sie cieszyc włącznie z Tobą . Wszystko w swoim czasie .

OLU miałam siedzieć w domu wtedy i pieniądze siedza bezpiecznie :;230

MATI zadnych zielonych nie kupiłam . Były tylko ciemierniki po niecałe 14 zeta . Dwa badylki + kwiatek to trochę za drogo . Kupiłam tylko 1 prymulkę za 1,99. Jak obrobię zdjęcia to Wam pokaze co kupiłam
zasyłam wszystkim ;:196
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

JADZIU!
Ja też byłam na zakupach ale nic nie kupiłam. Uparłam się na pierwiosnki auricula,
ale ich nie było. Jest też cała masa cebulkowych i klączy ale ja już się nie podpalam,
bo potem przy przechowywaniu je tracę. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU kupiłam sobie Goryczkę bezłodygowa Gentiana Acaulis ale nasionka . Ciekawe czy wykiełkują wys. 10-15 cm . Niestety pisze ,żeby ją dopiero wysiac na przełomie IX-X do inspektu . Poczekam na razie udało mi się tylko tyle wysłać Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”