Moja familokowa oaza spokoju cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 3

Post »

żaża pisze:Witaj Jadziu, przeczytałam u Ani, że masz problemy z juką :), a właściwie z jej niekwitnieniem. Wystarczy ją dobrze karmić, a w kolejnym sezonie pięknie zakwitnie. Czyli każdego roku pracujemy na następny sezon. Powodzenia

Zapisałam :uszy
Tylko czym?
Tym dolomitem?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM WSZYSTKICH W SOBOTNIE POPOŁUDNIE . Przy sobocie po robocie można spokojnie zasiąść do ulubionych zajęć .

GABI a ja myslałam ,że to u nas sa takie drogie . Chyba jednak będe musiała się za nimi rozejrzec czyli za nasionkami .

KRYSIU u nas pada dzisiaj śnieg ,az nie chce mi sie patrzeć na to białe szalenstwo . I teraz własnie dochodzę do takiego wniosku . Duża kępa jest naprawdę ładniejsza

ELUŚ zobaczę ,czy ten mój wykiełkuje . Pierwszy raz dopiero go sieję i te nazwy mi sie pokićkały . Trzymom kciuki za Twojego pupila ,żeby sie znalazł Co ma byc to będzie .

ŻAŻA dziękuje za informację . Ja kazdego roku sypie wszystkie grzadki nawozem takim suszonym obornikiem . Może ona z tych bardziej żarłocznych

ROMCIU mnie one się równiez podobaja . Mam nadzieję ,że te cynie znów w tym roku zobacze . Nawet nie wiem czy te nasionka były z tych F1. Gdyby tak to będzie niewiadoma

OLU jak mogą przezyc to dlaczego traktowac ją jak jednoroczną roślinkę . Zobaczę ,czy zakwitnie i fajnie sie rozkrzewi

DOMINIS widzisz jaki masz kłopot z laikami . Czy te trociny to takie jakie się kupuje do chomika . Jak będę sie sciśle trzymała procedur to na pewno będę zadowolona . Zawsze myslałam ,że trzeba je duzo podlewac ,żeby były jędrne a tu czytam ,że nie . Tak to masz z takimi nieukami

ANIU nawet nie wiem . Ja im daję suszonego obornika tak jak i wszystkim kwiatkom ,ale na jesień wysypałam Dolomitem pod ciemierniki ,sasanki ach teraz już nie pamiętam . Mam dobrą ,ale krótką pamięc . Kurcze musze się dokształcic ;:224
ZASYŁAM WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM ;:196 ;:196 I życzę MIŁEJ SOBOTY .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu-to pamięć mamy podobną.... :;230
ja ostatnio u lekarza nie mogłam się wysłowić.... :;230 mówięto...no ...na... aten: na pamięć???? :;230
Ja jesienią potraktowałam cały ogródek kurzakiem....oby się dobrze przyjął i nie spaloł mi roślinek :twisted:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Jadziu
Tyle opisałyście się na temat heliotropu a ja czytam i .... ;:24 nie wiem co to za kwiat.
Czy on jednoroczny czy bylina i gdzie go będziesz sadowić :oops:
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja myśle, że on jednak jednoroczny ;:139
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Kochana, nie rozśmieszaj mnie :wink: Ja byłam takim samym nieukiem :;230 Po prostu gdzieś wyczytałam o ukorzenianiu w trocinach, przeanalizowałam, i wyszło, że ma to szansę powodzenia :wink: Spróbowałam na 2 sztobrach (1 w wodzie) i zadziałało :D

Trociny właśnie dla chomika, ja kupuję w markecie (tylko te bezzapachowe). Wystarczy jedna paczka, bo ich jest dużo, tylko są ściśnięte. W sumie to będziesz ukorzeniać wszystkie razem, więc na początek nie trzeba dużo miejsca. O wszystkim będę mówić, już niedługo. Więc póki co, jak będziesz miała okazję to zaopatrz się w trociny. Będzie też potrzebna pusta butelka po wodzie 5l, oraz ukorzeniacz.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOMINIS wiem ,że nie każdy jest alfa i omega ,ale lepiej sie pytac gdyż kto nie pyta to błądzi . Butelek u mnie dostatek ukorzeniacz również mam albo to musi być jakiś specjalny do zdrewniałych a chomiczkowy specjał tez sobie kupię . Teraz jak wiem to zaraz łatwiej . Dzisiaj zachciało mi sie pączków . Niestety mam fajne spóżnienie :;230 Snieg topnieje to w mojej głowie równiez :;230

MATI on jednoroczny ,ale zobaczę na wiosne gdyz go nie wyrywałam na jesieni . Wszystko przed nami .

HANIU on z jednorocznych . Ma piękny zapach i kwitnie na niebiesko . Gdzies parę stron do tyłu go pokazałam

GRAZYNKO nie martw sie co drugi z nas na to cierpi to tak zwany SKS :;230 . Nawet nasza młodzież już na to cierpi bardziej niż my . Te wszystkie sklepowe mixturki na pewno nie mają tak dobrego działania jak swój kurzak . Niestety jestem zdana na sklep . Zawsze na jesien tez go rozrzucałam na grzadki taki swój ,no ale sie skonczyło
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:wit
Jadzia, mam dostęp do obornika. Za darmo, musisz tylko mieć pojemniki i łopatę. No i samochód.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łał to przeciez droższe od złota . Pojemnik + samochód by sie znalazł :heja . Czy to może od krów czy koni . Jestes niesamowita to moje marzenie . W tramwaju nawet bym toto wiozła :;230 ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Moja siostra mówi na to MIÓD - konie i inne roślinożerne.
To jesteśmy umówione, jak śniegi spłyną :)
Do Ciebie tramwajem? Jeszcze trochę wody upłynie, zanim zobaczysz, jak wyglądają. :uszy
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jadziu ,a ja już sobie wyobrażam jak Ty z obornikiem w reklamówkach w tramwaju jedziesz
i widły przy sobie ,,,ale koniecznie musisz mieć gumiaki ,,bo bez nich ani rusz do gnoju ,, ;:108
a i chustka na głowie musi być pod szyja wiązana i okulary słoneczne :;230 :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Boguśko ,że nawet siebie tak już widze w gumiakach i z reklamówkami pełnymi obornika :;230 a w koło mnie nic tylko pustka :;230 i pustka a tramwaj sobie cichutko mknie po szynach .

BASIU no wiem ,że jeszcze dużo wody upłynie zanim te tramwaje rusza . Za to autobusem czemu nie ,ale żeby taki skarb przewieżść to niestety trza autem . Już sie ciesze jak dziecko bo u nas niestety wszyscy ,którzy mieli takie skarby zwinęli manele . Teraz nikomu nic sie nie opłaca robić .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Hanka 1 pisze:Witaj Jadziu
Tyle opisałyście się na temat heliotropu a ja czytam i .... ;:24 nie wiem co to za kwiat.
Czy on jednoroczny czy bylina i gdzie go będziesz sadowić :oops:
U nas najczęściej hodowany jako roslina jednoroczna, ale można pokusić się i spróbować przezimować w domu.
Ja nie próbowałam, bo nie mam warunków... :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sie zastanawiam czy w ogrodzie nie przezimuje . Raczej w to wątpie . Wszystko się okaze jak stopnieja sniegi . Ja go miałam 1 raz dlatego nie wiem może masz racje ,że w domu przezimuje . Ja w ubiegłym roku wzięłam sadzonki Gazanii i pięknie mi przezimowały na korytarzu . W tym roku nawet mi pelargonie pomarzły na korytarzu przez te mrozy .
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Jadziu, chętnie bym się na taką wyprawę po obornik autobusem czy tramwajem z Tobą wybrała (strój taki jak ktoś zasugerował) :lol: :lol: To by była przygoda :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”