Ogród Gosi
- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Pozwolę sobie poprzeć Olę. Ja też zakupiłam w tym roku canny. Lubię je nawet jeśli nie mają pięknych kwiatów. Liście też przecież zdobią. A do irysów Gosię namawiam. Pozdrawiam. Kasia
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witam was wszystkie moje drogie koleżanki
Halinko Bardzo, ale to bardzo cieszę się, że zajrzałaś do mojego ogródka. Ja po Twoim chodziłam po cichutku i podziwiałam jak można stworzyć tak piękny zakątek na tak malutkim obszarze. W dodatku oglądając Twoją działeczkę nie widać, że to jest ogródek pod blokiem. Bardzo mi się Twój raj podoba.
Aniu dziękuję
Basiu to nie trzmielina tylko ligustr. Ja lubię łączyć różne kolorki.
Fabi ja myślę, że może te przepowiednie o długiej zimie się nie spełnią. Niektórzy widzieli nawet bociany, a mnie wczoraj zdawało się, że słyszę taki wiosenny śpiew ptaków.
Bożenko ja ostatnio zaczęłam chorować na irysy japońskie i syberyjskie, może ze względu na to, że mają podobne liście do liliowców.
Kasiu niestety do kann się chyba nie przekonam. Miałam kilka i trochę się zawiodłam Popieram tutaj Bożenkę. Już nie mogę doczekać się dostawy.
Halinko Bardzo, ale to bardzo cieszę się, że zajrzałaś do mojego ogródka. Ja po Twoim chodziłam po cichutku i podziwiałam jak można stworzyć tak piękny zakątek na tak malutkim obszarze. W dodatku oglądając Twoją działeczkę nie widać, że to jest ogródek pod blokiem. Bardzo mi się Twój raj podoba.
Aniu dziękuję
Basiu to nie trzmielina tylko ligustr. Ja lubię łączyć różne kolorki.
Fabi ja myślę, że może te przepowiednie o długiej zimie się nie spełnią. Niektórzy widzieli nawet bociany, a mnie wczoraj zdawało się, że słyszę taki wiosenny śpiew ptaków.
Bożenko ja ostatnio zaczęłam chorować na irysy japońskie i syberyjskie, może ze względu na to, że mają podobne liście do liliowców.
Kasiu niestety do kann się chyba nie przekonam. Miałam kilka i trochę się zawiodłam Popieram tutaj Bożenkę. Już nie mogę doczekać się dostawy.
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu a ja właśnie za sprawą mojego męża przeprosiłam się z cannami w tym roku.
Nawet nie protestował gdy przy stoisku z cebulowymi przebierałam,wybierałam i zastanawiałam się co kupić.Stanęło na tym,że ja wybrałam pretorię a mąż wayoming.Skupiłam się tym razem na cannach pomarańczowo kwitnących,bo taki kolor wymyśliłam sobie do kompozycji rabatki przed domem.
Nawet nie protestował gdy przy stoisku z cebulowymi przebierałam,wybierałam i zastanawiałam się co kupić.Stanęło na tym,że ja wybrałam pretorię a mąż wayoming.Skupiłam się tym razem na cannach pomarańczowo kwitnących,bo taki kolor wymyśliłam sobie do kompozycji rabatki przed domem.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Margo2

Bardzo lubię kolor pomarańczowy i nawet Mati wstawił swego czasu fotkę takich, które mi się podobały nie tylko z kwiatów, ale i koloru liści, ale jakoś u mnie canny źle rosły i w dodatku zmarzły mi w zimę. I dlatego odpuściłam sobie.
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Gosiu, Canny się wykopuje tak jak dalie
Miały prawo zmarznąć 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Margo2

Wiem Olu, ale zmarzły mi w garażu. Nie mam ogrzewanego. Inne kwiatki jakoś przetrwały, a canny nie. Zresztą naprawdę słabo mi kwitły. Mam fioła na punkcie tylu roślin, że przynajmniej kilku nie muszę mieć w swoim ogródku. Chociaż się nie zarzekam, bo tak samo mówiłam jeszcze parę lat temu o irysach i powoli mi się odmienia 
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z cannami jest tak, że z roku na rok pięknieją, to ma związek z przyrostem kłącza, nie da rady pierwszego roku mieć pięknych roślin, jeśli kłącze było małe, trzeba poczekać, zresztą lilie też tak mają i wiele innych roślin. Tylko nie wyrzucaj kłączy, one są po prostu jeszcze młode i nie zdążyły pokazać całej swojej urody. Można je posadzić gdzieś na uboczu, byle by miały światło, a zobaczysz, jak się odwdzięczą.Margo2 pisze:Bardzo lubię kolor pomarańczowy i nawet Mati wstawił swego czasu fotkę takich, które mi się podobały nie tylko z kwiatów, ale i koloru liści, ale jakoś u mnie canny źle rosły i w dodatku zmarzły mi w zimę. I dlatego odpuściłam sobie.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A Ty ich nie wykopałaś jesienią ?????????????????
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj Małgosiu!
Ja też odpuszczam sobie canny. Jakoś nie pociągają mnie te kwiaty. Dobrze, że jest forum, można sobie pooglądać u innych
Piękne zdjęcia liliowców i lilii.
Życzę
i niech ta zima idzie już do morza
Ja też odpuszczam sobie canny. Jakoś nie pociągają mnie te kwiaty. Dobrze, że jest forum, można sobie pooglądać u innych
Piękne zdjęcia liliowców i lilii.
Życzę
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
A ja w ubiegłym roku kupiłam 2 kłącza canny Picasso. Jedno wsadziłam do gruntu, pędy ukazały się bardzo późno, zakwitła w końcu sierpnia pięknymi centkowanymi żółtymi kwiatkami. Drugie kłącze dałam sąsiadce i powędrowało do donicy. Kanna w doniczce kwitła półtora miesiąca wcześniej, miała więcej pędów i ogólnie była o wiele ładniejsza od tej w ziemii.
Wniosek-Moja w tym roku pójdzie też do donicy i to już w najbliższym czasie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Basiu , dobra rada
Moje w takim razie do donicy
I tak przecież trzeba będzie je przechować, to może i prościej. Potem z donicą do pomieszczenia.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Margo2

Witam dziewczyny
Tak tu dyskutujecie o tych cannach, że powoli zaczynam się zastanawiać. Podobno kobieta zmienną jest. Tylko dlaczego ja w takim razie tyle lat z jednym chłopem
Bardzo mi miło Mambo, że zajrzałaś do mnie
Tak tu dyskutujecie o tych cannach, że powoli zaczynam się zastanawiać. Podobno kobieta zmienną jest. Tylko dlaczego ja w takim razie tyle lat z jednym chłopem
Bardzo mi miło Mambo, że zajrzałaś do mnie
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Witaj u mnie całkiem na odwrót niż u Ciebie Basiu . Ja miałam canny w doniczce małe mizerne, ale musze przyznać , że nie nawożone niczym, a ten sam gatunek u mojej mamy posadzony w gruncie miały około 180 cm. nie wspomnę o pięknych liściach.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Gosiu, wszystko przed Tobą
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak posadzić cannę najpierw do doniczki, potem ewentualnie do gruntu.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Witaj Gosiu
Piękne lilie
Canny mam i sadzę koło oczka ale też się do nich nie przekonałam, ale
z drugiej strony też są piękne
Pozdrawiam cię cieplutko
Piękne lilie
Canny mam i sadzę koło oczka ale też się do nich nie przekonałam, ale
z drugiej strony też są piękne
Pozdrawiam cię cieplutko
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam