Mój świat - Tamaryszek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój świat - Tamaryszek

Post »

Obrazek

WITAM WSZYSTKICH PO POWROCIE Z ZIMOWYCH WAKACJI !

FELA ? dziękuję ! Byłam w Alpach austriackich, w Soelden. Pogoda była dobra, kilka dni z błękitnym niebem. Wyjeździłam się wspaniale ! ( 8 dni ) Trasy , jak zwykle świetnie przygotowane, co mnie cieszy bo nie jestem zwolenniczką ekstremalnych warunków na stoku. Ale powiem Ci, że uważam , że najlepsze trasy narciarskie są we Francji. Szczególny sentyment mam do Tignes- Val d?Isere...Kiedy byłam tam pierwszy raz , było 5 m śniegu !!! W Soelden byłam pierwszy raz ? jest gdzie pojeździć, nie powiem...

KARINA ? dziękuję, odpoczynek był aktywny ? co dzień jazda od 10 do 16 . Tak lubię !

SYLWESTE ? śniegu , Sylwek , było mnóstwo, to wysokie góry i lodowiec. Jestem bardzo zadowolona, uwielbiam jeździć na nartach !
Jeśli chodzi o lilie ? chciałabym mieć ich więcej, ale trochę się boję czy będą dobrze rosły w moim ogrodzie i to chyba mnie powstrzymało przed większymi zakupami. Jeśli się ładnie przyjmą , za rok kupię następne. Poza tym na mojej liście priorytetów jest tyle roślin... Wiesz, że mam braki w podstawowych nasadzeniach, nie to co u Ciebie !

KATARZYNKA ? Kasiu, miło mi ,że zaglądasz ! Wyjazd był bardzo udany.

GORYCZKA ? Krysiu, liliowce to jedne z moich ulubionych kwiatów...

ELSI ? wiesz, Elu, nawet w tym katalogu Lilypolu znalazłam sporo pięknych lilii w moich kolorach...Ale udało mi się powstrzymać. Wzięłam za to dwie białe odmiany do Białego Ogrodu, kwitnące w różnych terminach.
Martwię się, co będzie ze strumieniem w czasie roztopów...Na pewno będzie duża woda...
Dzięki za informację o serduszce ! ? podoba mi się ? muszę kupić !

PRZEMEK ? witaj Przemku, tej wiosny to na pewno będzie rwący potok, jak pójdą śniegi z pól ! Czy lilie z Lilypolu miałeś już wcześniej i Ci się sprawdziły ? Czy to pierwsza próba, jak u mnie ? Na pewno będą piękne !

KALMIA ? dziękuję, Łano, tak właśnie się spełniło !

MONIA - Moniko, było wiele wrażeń ? bo i jazda w słońcu po gładzi na czarnych trasach ( co lubię ) i jazda we mgle po muldach ( z tym trochę gorzej ). A po nartach ? basen ( w pensjonacie , do naszej dyspozycji ). Powiedzmy, że to dobra zaprawa przed wiosennymi pracami w ogrodzie !

MATEMAX ? witaj i dziękuję ! Czy to ?tytoniowa gwiazdka? ?

HALINA ? dziękuję za odwiedziny w moim ,osieroconym czasowo, ogrodzie !

D-M ? jestem już z powrotem, cała i zdrowa i , jak wszyscy, stęskniona wiosny... A tu w Warszawie śniegu nie mniej niż w górach !

MALGOCHA ? witaj Małgosiu (?) ! Ty pierwszy raz u mnie, a tu gospodyni nie ma ...Jak miło jest słyszeć pochwały...dziękuję ! Mam nadzieję, że będziesz mnie odwiedzać !

JAROZONE ? z przyjemnością witam Nowego Gościa ! Zdążyłam Cię już odwiedzić, widzę, że mamy upodobanie do podobnych w stylu donic. Mam nadzieję, że podzielisz się doświadczeniami ze swojego białego zakątka ! U mnie róże tam , niestety, nie mają szans, ale są inne kwiaty ( i będzie więcej !). Białe ogrody mają romantyczny nastrój... Jakie wiersze lubisz ?

DODAD ? witam, Dorotko ! Z wyjazdu jestem bardzo zadowolona. Śniegu ( na szczęście ) było wystarczająco. Ale to już połowa lutego minęła, więc myślę, że wiosna tuż, tuż...

VITA ? cześć Wiktorio ! Byłam w Austrii ? zima wszędzie, a w drodze powrotnej było więcej śniegu, niż w tamtą stronę ! Wiosny nie spotkałam...
Mnie się podobało, wiesz, że lubię zimę, ale też już myślę o wiośnie...
Jeździliśmy i wśród takich bajkowych drzew i wyżej, wśród skał tylko.

RENI ? witam po powrocie ! Było fajnie ? na szczęście są tam na lodowcu tak szerokie trasy, że mogłam bezpiecznie poszaleć ?karwingowo?.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Erik
100p
100p
Od: 30 sty 2010, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj po feriach!
Zwiedzałem,zwiedzałem i wreszcie trafiłem do Ciebie.
To było TO,pierwszy angielski ogród w jakim zagosćiłem na tym forum.
Fantastycznie wykonany strumyk,można powiedziec"wydarty naturze." ;:138

POZDRAWIAM!
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Tamaryszku, gratuluję wspaniałego wyjazdu i udanych nart. Podzielam twój zachwyt nad Tignes-Val d'Is?re.
Też bardzo mi się tam podobało, doskonałe tereny narciarskie i bardzo urozmaicone. A teraz niestety zdrówko
już nie pozwala na takie wyjazdy, więc chociaż nacieszyłam oczy twoimi zdjęciami.
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj po wakcjach ;:7
Ale mieliście pogodę :shock: No i warunki pierwsza klasa :)
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Iza, wróciłaś cała i zdrowa, to najważniejsze :) pogodę trafiłaś rewelacyjną, zdjęcia wyglądaja niesamowice, ale takiego szronu, lodu, śniegu na moich iglaczkach nie chciałbym zobaczyć :D :D u nas jak się okazuje zima taka sobie :;230 :;230 dziś za to tez piękne słoneczko, z sopli za oknem w pracy - kap, kap, kap, więc bliżej wiosny o kolejny dzień :) a liliami myslę, że spokojnie możesz się bawić, sadzić w wolnych miejscach, bo nie taka strzaszna ich uprawa i zobacz jak są wspaniałe :)
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

:wit Ależ wspaniałe zdjęcia! Lśniące w słońcu stoki, mgły w dolinie, uśmiechający się narciarze :lol:
W takich okolicznościach o zimie myśli się entuzjastycznie. Też się staram, ale póki co, przykre doświadczenia.
W wolnej chwili skocz do OBI. Biała serduszka, biała echinacea, białe miniaturowe dalie, jest w czym wybierać.
Też martwię się roztopami...ale, co będzie! Wiosna tuż!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Izo, widoki wspaniałe.My jeździmy w góry Polski, ale ja tylko na spacery, więc trasy mnie nie interesują. :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Witaj kochana po zimowym wypoczynku ;:196 Prawdziwie zazdroszczę widoków, które miałaś posobność podziwiać :uszy Zdjęcia cudne, a widać, że i Ty się doskonale bawiłaś ;:108 Wypoczęłaś pewnie nieziemsko, gdzie tam nasze góry przy takich trasach zjazdowych ;:224 A teraz jak widzisz wszyscy czekamy na wiosnę ;:3
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Izoooo jesteś! ;:138
Wspaniałe zdjęcia,krótka relacja i Twoja mina świadczą o Twoim przygotowaniu do wiosny.
Wprawdzie jej nie spotkałaś jak piszesz ale ona prawdopodobnie wyznaczyła Ci spotkanie tutaj - w Twoim wątku,ogrodzie i domu....
Dziś słońce ostro grzeje... będą roztopy co mnie również poniekąd cieszy.
Nareszcie,nareszcie :heja tylko co odkryjemy pod śniegiem? Jak przeżyjemy "napór pośniegowej wody"?
Okaże sie i mocno wierzę,że juz niebawem śnieg pójdzie w zapomnienie.
Pozdrawiam serdecznie :tan
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

ERIK ? witaj Eriku! Dziękuję, miło mi , że Ci się podobało . Zapraszam ponownie !

ABEILLE ? Wiesiu, witaj , czasem trzeba zrezygnować z niektórych pasji...Dobrze, że mamy inne ! Wiesz, był z nami ojciec kolegi ? 80 lat !!! ? i dotrzymywał nam kroku ! Coś niesamowitego, chciałabym mieć taką kondycję w jego wieku...

RISPETTO ? witaj Pawle ! Tak, tak , wyjazd był bardzo udany...

SYLWESTE ? Sylwek, jak widać taki las wygląda niezwykle pięknie... U mnie dziś znikł śnieg z sosen ! Po prostu go nie ma ! Muszę szybko wkleić ostatnie zimowe zdjęcia ogrodu.

VITA ? Wiktorio, zima w górach ma więcej uroku niż w mieście...Będąc tam, nieustannie powtarzałam sobie : jak pięknie, jak pięknie...
Mam nadzieję ,że u mnie w OBI też to będzie, spróbuję kupić.

IGA ? dzień dobry Igo! Polskie góry też piękne, chodzić lubię szczególnie jesienią. A trasy narciarskie...niestety, nie ma porównania.

PAMELKA ? Witam, witam ! Rzeczywiście, ktoś nie jeżdżący na nartach w zasadzie nie dociera w takie miejsca, a jest tam co podziwiać...

KARO ? Krysiu, wypoczęłam wspaniale, nacieszyłam się zimą i jestem gotowa do wiosny ! Co prawda, ogrodu w zasadzie nie widać spod śniegu ( a jak dziś runęło z dachu...! ), ale na naszej uliczce woda ! i jest + 6 !

Dziś coś się u mnie wyraźnie zmieniło !
- śnieg osunął się z dachu
- z drzew znikły czapy śniegowe
- na naszej uliczce widzę asfalt
- zaspy śniegowe jakby osiadły
- w powietrzu czuje się wilgoć

OFICJALNIE OŚWIADCZAM , że wklejam OSTATNIE ZIMOWE zdjęcia ogrodu !!!

Tu "nie ma " strumyka...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tamaryszku ;:167 Twój ogród w szacie zimowej, to po prostu POEZJA !!!
Pozostaje mi tylko pozazdrościć Ci takich cudnych widoków ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Tamaryszku, zdjęcia bardzo piękne zarówno te z gór jak i te z Twojego ogrodu. Bardzo się cieszę , że nareszcie śnieg ustępuje, trzeba jednak uważać przechodząc pod domami. U mnie też robi się cieplej i dziś zbierałam śmieci w ogrodzie, bo zawsze wiatr trochę nawieje przez zimę. Sześć godzin na nartach, to Ty tamaryszku masz niezłą kondycję. No, ale jak się jedzie na narty to normalne, choć widziałam takich co to częściej przy barze ich się spotyka, niż na stoku. Sama nie jeżdżę na nartach, ale mój M szusował raz w Tignes-Val d?Isere i też mu się podobało.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witaj Izo. Piękne te górskie widoki. A moje lilie z Lilypolu sadziłem wiosną ubiegłego roku, latem ślicznie kwitły a ta zima to ich pierwsza u mnie i jeszcze taka, jesienią je przykryłem, ale dopiero wiosna będzie wiadomo co z nimi.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Izo!
Zima na Twoich zdjęciach cudowna. Ogród też wygląda cudownie cały w śniegu.
I było by miło gdyby ta zima tak długo nietrwała.
Izo odpowiadając na Twoje pytanie, nie mam niestety skrawka trawy.
Kącik wypoczynkowy mam ale bardzo mało z niego korzystam /tylko wtedy gdy
jem posiłki/.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Cześć :wit
Piękne fotki z gór i z ogrodu :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”