WITAM WSZYSTKICH PO POWROCIE Z ZIMOWYCH WAKACJI !
FELA ? dziękuję ! Byłam w Alpach austriackich, w Soelden. Pogoda była dobra, kilka dni z błękitnym niebem. Wyjeździłam się wspaniale ! ( 8 dni ) Trasy , jak zwykle świetnie przygotowane, co mnie cieszy bo nie jestem zwolenniczką ekstremalnych warunków na stoku. Ale powiem Ci, że uważam , że najlepsze trasy narciarskie są we Francji. Szczególny sentyment mam do Tignes- Val d?Isere...Kiedy byłam tam pierwszy raz , było 5 m śniegu !!! W Soelden byłam pierwszy raz ? jest gdzie pojeździć, nie powiem...
KARINA ? dziękuję, odpoczynek był aktywny ? co dzień jazda od 10 do 16 . Tak lubię !
SYLWESTE ? śniegu , Sylwek , było mnóstwo, to wysokie góry i lodowiec. Jestem bardzo zadowolona, uwielbiam jeździć na nartach !
Jeśli chodzi o lilie ? chciałabym mieć ich więcej, ale trochę się boję czy będą dobrze rosły w moim ogrodzie i to chyba mnie powstrzymało przed większymi zakupami. Jeśli się ładnie przyjmą , za rok kupię następne. Poza tym na mojej liście priorytetów jest tyle roślin... Wiesz, że mam braki w podstawowych nasadzeniach, nie to co u Ciebie !
KATARZYNKA ? Kasiu, miło mi ,że zaglądasz ! Wyjazd był bardzo udany.
GORYCZKA ? Krysiu, liliowce to jedne z moich ulubionych kwiatów...
ELSI ? wiesz, Elu, nawet w tym katalogu Lilypolu znalazłam sporo pięknych lilii w moich kolorach...Ale udało mi się powstrzymać. Wzięłam za to dwie białe odmiany do Białego Ogrodu, kwitnące w różnych terminach.
Martwię się, co będzie ze strumieniem w czasie roztopów...Na pewno będzie duża woda...
Dzięki za informację o serduszce ! ? podoba mi się ? muszę kupić !
PRZEMEK ? witaj Przemku, tej wiosny to na pewno będzie rwący potok, jak pójdą śniegi z pól ! Czy lilie z Lilypolu miałeś już wcześniej i Ci się sprawdziły ? Czy to pierwsza próba, jak u mnie ? Na pewno będą piękne !
KALMIA ? dziękuję, Łano, tak właśnie się spełniło !
MONIA - Moniko, było wiele wrażeń ? bo i jazda w słońcu po gładzi na czarnych trasach ( co lubię ) i jazda we mgle po muldach ( z tym trochę gorzej ). A po nartach ? basen ( w pensjonacie , do naszej dyspozycji ). Powiedzmy, że to dobra zaprawa przed wiosennymi pracami w ogrodzie !
MATEMAX ? witaj i dziękuję ! Czy to ?tytoniowa gwiazdka? ?
HALINA ? dziękuję za odwiedziny w moim ,osieroconym czasowo, ogrodzie !
D-M ? jestem już z powrotem, cała i zdrowa i , jak wszyscy, stęskniona wiosny... A tu w Warszawie śniegu nie mniej niż w górach !
MALGOCHA ? witaj Małgosiu (?) ! Ty pierwszy raz u mnie, a tu gospodyni nie ma ...Jak miło jest słyszeć pochwały...dziękuję ! Mam nadzieję, że będziesz mnie odwiedzać !
JAROZONE ? z przyjemnością witam Nowego Gościa ! Zdążyłam Cię już odwiedzić, widzę, że mamy upodobanie do podobnych w stylu donic. Mam nadzieję, że podzielisz się doświadczeniami ze swojego białego zakątka ! U mnie róże tam , niestety, nie mają szans, ale są inne kwiaty ( i będzie więcej !). Białe ogrody mają romantyczny nastrój... Jakie wiersze lubisz ?
DODAD ? witam, Dorotko ! Z wyjazdu jestem bardzo zadowolona. Śniegu ( na szczęście ) było wystarczająco. Ale to już połowa lutego minęła, więc myślę, że wiosna tuż, tuż...
VITA ? cześć Wiktorio ! Byłam w Austrii ? zima wszędzie, a w drodze powrotnej było więcej śniegu, niż w tamtą stronę ! Wiosny nie spotkałam...
Mnie się podobało, wiesz, że lubię zimę, ale też już myślę o wiośnie...
Jeździliśmy i wśród takich bajkowych drzew i wyżej, wśród skał tylko.
RENI ? witam po powrocie ! Było fajnie ? na szczęście są tam na lodowcu tak szerokie trasy, że mogłam bezpiecznie poszaleć ?karwingowo?.