Pozdrawiam Tomek
KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Geniu witaj, bardzo lubię floksy kojarzą mi się z beztroskim dzieciństwem, babcią i domem z ogródkiem w którym się wychowałem, to mile wspomnienia. Geniu czy każdy kolor floksów inaczej pachnie, czy może ich zapach jest jednakowy? U mnie też floksy atakuje mączniak ale odpukać kwitną bardzo obficie. Fajnie że pokazałaś takie wspaniałe kwiatki, dziękuje za możliwość podziwiania ich
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu,Margo witajcie .Mam nadzieję Margo że do wiosny Ci się przechowają . Czy potem wsadzisz do ziemi w ogrodzie ,czy będziesz trzymać w doniczce ?
Witaj Tomku szkoda że one chorują , dobrze że chociaż pięknie kwitną .
Nie wiem czy floksy pachną jednakowo czy każdy inaczej ,nigdy nie zastanawiałam się nad tym .
Powiedz jakie masz kolory floksów?
Witaj Tomku szkoda że one chorują , dobrze że chociaż pięknie kwitną .
Nie wiem czy floksy pachną jednakowo czy każdy inaczej ,nigdy nie zastanawiałam się nad tym .
Powiedz jakie masz kolory floksów?
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Gieniu floksy piękne
Ja jeszcze chciałam się zapytać o tę gipsówkę...czy ją siałaś z nasonek, czy kupiłas gotową rozsadę ?
W ubiegłym roku siałam i jakoś mi nie wyszła
Ja jeszcze chciałam się zapytać o tę gipsówkę...czy ją siałaś z nasonek, czy kupiłas gotową rozsadę ?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Chciałam w doniczce, ale zobaczymy, boję się, że jak posadzę w ziemi to znikną wśród innych kwiatów.
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Geniu my mamy różowe chyba takie jak u Ciebie na pierwszym miejscu, pachną bardzo mocno, zwłaszcza pod wieczór. Ten mączniak woli chyba osiadać na łodygach i liściach
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, floksy jak malowane
Masz sporo ciekawych odmian. Mam nadzieję, że i u mnie będzie przybywać floksów, bo bardzo je lubię.
A dziś zafundowałem sobie kalijkę, którą kiedyś pokazywałaś u siebie i bardzo mi się spodobała - fioletowo-biała
A dziś zafundowałem sobie kalijkę, którą kiedyś pokazywałaś u siebie i bardzo mi się spodobała - fioletowo-biała
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Gieniu ja w zeszłym roku wzbogaciłem się o kilka odmian floksów, są przepiękne takie jak Twoje, mam słabość do tych "wsiowych" kwiatków.
- e-genia

Witaj Jolu gipsówkę te kupowałam na alegro kłącze , kupiłam 3 w różnych miejscach ale tylko ta była o pełnych kwiatkach , kiedyś miałam taka wysoką i coś mi zżarło ,białą o pełnych kwiatkach też 2 lata temu , jestem ciekawa czy do wiosny ta przetrwa .jollla500 pisze:Gieniu floksy piękne![]()
Margo nie zginą one rosną dość wysokie
Tomku żeby tak znaleźć skuteczny środek na mączniaka na floksach to była by pełnia szczęścia .
Jacku jakieś tam odmiany floksów pewnie już masz , a teraz łatwiej kupić wiosna w sklepach ogrodniczych za małe pieniądze sporo pięknych odmian .
Mateusz ja też je bardzo lubię tylko u mnie jest dość mało miejsca i co roku przekopuje je w inne miejsca .Mam nadzieje że w tym roku zostaną już jak je posadziłam .
Genia
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Geniu śliczne floksy ja już dwa razy kupowałem sadzonki bo chciałem mieć inne kolory niż te z przed wojny biały różowy i fioletowy i za każdym razem nie trafiłem a Tobie się udało, w tym roku też juz zamówiłem może będzie wreszcie czerwony i pomarańczowy. Pozdrawiam.
- e-genia

Przemku teraz już jest lepiej w tych ogrodniczych , można rzeczywiście kupić różne odmiany
Myślę że teraz będziesz zadowolony , jak nie to pomyślimy jesienią nad tym problemem .
Wiem co to jest , ja wydałam mnóstwo pieniędzy na żółtą piwonię i jak do tej pory nie mam mimo że innym udaje się kupić żółtą . Płaciłam po 40 - 89 zł za jedną sadzonkę . Jeżeli jeszcze w tym roku nie będzie żółta to przestanę kupować inne mnie nie interesują więc powydawałam .
Genia
Myślę że teraz będziesz zadowolony , jak nie to pomyślimy jesienią nad tym problemem .
Wiem co to jest , ja wydałam mnóstwo pieniędzy na żółtą piwonię i jak do tej pory nie mam mimo że innym udaje się kupić żółtą . Płaciłam po 40 - 89 zł za jedną sadzonkę . Jeżeli jeszcze w tym roku nie będzie żółta to przestanę kupować inne mnie nie interesują więc powydawałam .
Genia
-
Katarzynka
- 500p

- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu przekopałam część Twoich watków i nie mogłam natrafić na zdjęcia canny
wyczytałam u Pawła, że sprawiaja tyle kłopotu (przechowywanie) a szczególnie to ich czyszczenie, ja jeszcze nigdy ich nie miałam a w tym roku chciałabym się pokusić i posadzić w donicy, może na jesień całą donicę hop i do piwnicy? zda cos takiego egzamin ? doradź kochaniutka.
Wyglądasz cudnie w tej zimowej scenerii
Wyglądasz cudnie w tej zimowej scenerii
-
tengel27

- Od: 6 sie 2007, o 17:54
U mnie canny zdechły w zeszłym roku. Najgorsze było to, że przechowały się pięknie, a po posadzeniu prawie nic nie wylazło. Pierwsze liście pokazały się w czerwcu dopiero i rosły jakoś marnie. Więcej tego paskudztwa nie kupuje, a te co zostały to się okaże co z nimi będzie. 
Dawid
- e-genia

Witaj Katarzyno ja nigdy nie zostawiałam kann w donicach , ale moje obie sąsiaidki tak robią.
Mimo to wiosna będziesz musiała kanny z tej donicy wyrzucić i klacze podzielić i oczyścić , dać nowa ziemię i ponownie posadzić .
Więcej informacji uzyskasz Janusza- drozd . Ma wątek o kannach jest niedługi więc możesz go przejrzeć .
Na głównej stronie wejdź w Byliny ,trawy i zioła a potem na którejś pozycji jest Canna -Paciorecznik -drozd .
Przemku przykro mi ja jak do tej pory nie miałam większych problemów a kwitły mi zawsze nadzwyczajnie , jest oczywiście z nimi dużo pracy .
Genia
Mimo to wiosna będziesz musiała kanny z tej donicy wyrzucić i klacze podzielić i oczyścić , dać nowa ziemię i ponownie posadzić .
Więcej informacji uzyskasz Janusza- drozd . Ma wątek o kannach jest niedługi więc możesz go przejrzeć .
Na głównej stronie wejdź w Byliny ,trawy i zioła a potem na którejś pozycji jest Canna -Paciorecznik -drozd .
Przemku przykro mi ja jak do tej pory nie miałam większych problemów a kwitły mi zawsze nadzwyczajnie , jest oczywiście z nimi dużo pracy .
Genia
-
Katarzynka
- 500p

- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Bardzo ładne floksy, a najpiękniesze dla mnie są białe. Pokazuj więcej kwiatków Geniu i pisz ich nazwy, jeśli mogę prosić. Znam nazwy tych najbardziej popularnych, ale cały czas wielu nie potrafię nazwać. Fajnie, że można u Ciebie zobaczyć wiele kolorów tego samego gatunku.