Piekne zdjęcia,piękne kwiatuszki.Będę się/jesienią/ rozglądała za tulipanami.Zrobię eksperyment i w tym roku nie wykopię.A Ty Marysiu wykopujesz?Co słychać w lilijach?Wróciłam od lekarza,dopadło mnie.Ale nie daję się.
Ja jestem leniuch i czasami wykopuję a czasami nie. A tak naprawdę to bardzo lubię wykopywanie tulipanów, suszenie i oczyszczanie cebulek. One mają taki fajny kształt i są przyjemne w dotyku.
Myślę, że jesienią dokupię nowe cebule, bo mi przez zimę różne pomysły poprzychodziły do głowy. No i na pewno kupię białe tulipany na wymarzoną białą rabatkę
Masz rację Mario coś w tym jest -ja też bardzo lubię wykopywać cebule,
sprawdzać ile ich przybyło ,rozdzielać ,pakować w siatki...
Gorzej potem -to wszystko jesienią z powrotem umieścić w ziemi
Tego aż tak bardzo nie lubię.
Ja dzisiaj dostałam wiązankę białych pięknych tulipanów.Będziemy Marysiu jesienią szukać,a może wiosna na targach czy to wystawa w Renku.Nie wiem czy jeszcze są te wystawy.
Ja nic nie sieję do skrzynek,wszystko ma wyrosnąć na działce.Marysiu wypróbuj te bratki,zobaczymy.Szkoda, że nie mogę pojechać na działkę,mam tydzień wolnego, ale mnie znowu połamało.Bilans na ukończeniu.Zamierzam kupować dużo prymulek a potem do gruntu.W domu cieszy oko a potem na działce pięknie kolorowo pod drzewami.
Mario, obejrzałam wizytówkę Twojego ogrodu i zachwyciłam się rabatami jakie stworzyłaś. Pięknie dobrane rośliny, gratuluję i zazdraszczam. U mnie to taki misz-masz