Nałogowiec storczykowiec ;-)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p
Od: 6 lis 2009, o 23:18

Re: Nałogowiec storczykowiec ;-)

Post »

Witajcie po chwilce nie obecności :wit

Muszę się pochwalić ( lub poskarżyć ) ,że od pierwszego wejścia na forum moja kolekcja urosła do 42 storczyków ( 4 Cambrie , 1 Cymbidium i 37 Phalenopsisów ) , są to wszystko pokaleczone-bezkwiatki (z wyjątkiem może 5 szt.) biedaki z przecen po 5zł , z allegro po 6zł i pozbierane sieroty od znajomych noszących cechy zabójców roślin :wink: 8-) Parapety dzięki tej brygadzie ,wyglądają jak dworzec metra w godzinach szczytu w Nowym Jorku :lol: Dobrze ,że gwaru nie słychać :;230 A oto część adoptowanej bezdomnej dworcowej braci :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak ,tak moje otwarte serce przygarnia wszystko , ale to zacne duszyczki i mam nadzieję że niedługo doczekam się kwitnącego wyrazu wdzięczności za wikt i opierunek .... Ten jako pierwszy postanowił mi podziękować , nawet nie wiem kim jest , niecierpliwie czekam aż się przedstawi...Podejrzewam ,że to wysoki młodzieniec rasy białej , ciekawe czy piegowaty , czy może zarumieniony .. No już niedługo zobaczymy ... ;:3
Obrazek

Cambrie też zaczęły współpracę , choć słabo się znamy -to już powolutku zaczynają zagadywać do mnie nowymi przyrostami.... :lol: Tylko jedna jeszcze twardo śpi ,może jakaś babcia bo taka ususzona jak 100letnia staruszka-sądzę że na nią najbardziej warto czekać bo jak wiadomo im starsza tym mądrzejsza i ciekawsza ...
Obrazek

A to paru starych druhów z początków epoki storczykowej ...szczęściarze , którzy nigdy nie zaznali męki przelania, czy przesuszenia ..zawsze dopieszczani ... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwitną?ce piękne, a storczyków już dużo nazbierałaś.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kolekcja wspaniale Ci urosła :) a kwitnące są urocze, szczególnie podoba mi się ostatni :)
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

PHOENIX
:D nie skarż się - 42 to wynik galopującej infekcji ,taki jak przystało na określenie w temacie :D
piszesz
Parapety dzięki tej brygadzie ,wyglądają jak dworzec metra w godzinach szczytu w Nowym Jorku Dobrze ,że gwaru nie słychać
-powiem,ze jak dojdziesz do dywizji :heja to....niewiele się zmieni. Zawsze, tak dziwnie składa się ,ze ilość zieleni przerasta .

Niektórzy mówią :P "sama sałata" /wrrr :evil: nie lubię tego określenia/.
Ale ja widzę jednak w tym pozytyw.
Nie tylko edukacyjny aspekt ale serducho litościwe /boszzz...skąd to znam :wink:/.To odruch przygarniania :P .
Sam fakt, że rośliny kiedyś tam zakwitną jest obiecujący.
To daje przewagę storczyków nad roślinami zielonymi, które prawie nigdy nie kwitną .

Pociechą, niech będą te kwitnące z dopieszczalni.

Gratuluję rozpęęęęęęęędu i stosownych zmagań ;:211.

;:24 Nie wiem czy ostrzeganie byłoby skuteczne :D

pozdrawiam JOVANKA
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kolekcja nieźe się powiększyła...Śliczne parapety... ;) Wnet tam będzie kolorowo przy Twojej dobrej opiece zapewne zakwitną ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Prędkość rozrastania się Twojej kolekcji jest iście kosmiczna - podziwiam zapał. Przestrzegać nie ma co, bo na to juz zdecydowanie za późno :;230
Teraz pozostaje tylko czekać aż to całe towarzystwo zacznie się rewanżować za opiekę pieknymi kwiatami ;:65
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p
Od: 6 lis 2009, o 23:18

Post »

No to teraz czas rozproszyć troszkę , ten dzisiejszy pochmurny, szary dzień :lol: Wykonałam małe pstrykanko bez lampy błyskowej paru moim podopiecznym , którzy jako jedni z nielicznych ukazują jeszcze swe wdzięki ..za co wielkie dla nich składam podzięki , bo umilają mi zimowej szarugi męki :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na koniec demoniczne -nieco chlorofiliczne ,spojrzenie mojego kociego sterczyka Demonka , który dzięki swojemu upodobaniu do podpijania wody podlewanym storczykom, niedługo chyba sam zacznie wypuszczać korzonki ... :wink: I będzie przeze mnie uprawiany w ramach eksperymentu ,na podkładce z kanapy -już i tak mało się z niej rusza :lol:

Obrazek Obrazek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Ło matko,jaki on piękny!!Oczywiście KOT!!!A zdjęcia pupili - piękne robisz.Czemu nie takie nie wychodzą?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczyki piękne, a ten kotek... Cudo. Pięknie wyszedł na zdjęciach.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Piękne storczyki kwitną U Ciebie- niech jeszcze długo Ci kwitną. Phal.ten z dużą ilością bordowych maźnięć na 3 i 4 fotce jest bardzo orginalny. Jeszcze takiego nigdzie nie spotkałam. Piękny.
A ten ,storczyk' :wink: z zielonymi oczkami istne cudo i taki miękko kosmaty, że chce się go tylko głaskać i głaskać.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Storczyki piękne ;:1 a sterczyk uroczy - dostojnie spogląda i pilnuje. ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kociak boski pasuje do tych pięknych kwiatków jakie nam pokazałaś :)
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Piękne, szczególnie te pieguski, a kot to chyba olbrzym :P
Awatar użytkownika
Cissydy
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 lut 2010, o 10:13

Post »

Sylki3 pisze:storczyki sliczne ale kociaczek najpiękniejszy! ja w niedzielę niestety przeżyłam śmierć mojego pupilka- była to kotka i miała 17 lat (lat ludzkich a nie kocich) tak więc dozyła sędziwego wieku, pomimo wszystko strasznie mi jej żal i się pozbierać nie mogę :(
Trzymaj się ciepło!

Co do Twej kolekcji Nałogowcu to jest śliczna. Aż pokazałam wszystkie zdjęcia siostrze :P Może także ją zarażę tą manią :) I jeszcze co do opisów... Powinnaś się w jakiś wolny dzień skusić i napisać 'esej' a nie książkę, każdy kwiatek z opisem i 2 fotkami :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale różnorodność kształtu i kolorów ;:108 :wink:
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ