Leszku, bardzo mi miło że podobał Ci się konkurs. Ty również go wygrałeś! Zauważ, że było Was tylko 2 odważnych... i jeden maleńki punkcik różnicy
Łano, u nas też jeszcze do prawdziwej wiosny daleko... To tak jakby Cię ktoś łaskotał pod noskiem czekoladką, ale nie dal jej zjeść...

Zaraz się przekonasz na zdjęciach. Niemniej jednak, zima i tak ma się już ku końcowi, jeśli nawet nie potrafi się z tym pogodzić. W ostatecznym starciu zwycięży wiosna, bo taka jest kolej rzeczy!
Kasiu, Brawo!

Rozszyfrowałaś enigmę! "Zasłużyłaś" na zdjęcie bramy!

(Jest eksponowana na samo południe, bez krzty cienia, dlatego bardzo szybko się niszczy, mimo, że M. co roku ją odnawia.)
Bedirko, fakt, że mieszkam w pięknych stronach i że widoki są tu prześliczne. Wielu się na tym poznało!

Jednak o tej porze roku, wszystko jest znacznie mniej malownicze niż w pozostałych...
Dziękuję za miłe słowa!
Gosiu, Te żaglówki to balsam na moje stęsknione do wiosny serce! Jeszcze tydzień temu na środku jeziora była kra. To rzadko spotykany tutaj widok!
Isiu, Przyznaję ,że konkurs nie był łatwy i wymagał trochę czasu... Sama brałam kiedyś udział w nieco podobnym ale "obszar poszukiwań" był nieco mniejszy i już wcześniej tyle tam szperałam, że znałam go prawie na pamięć

...
Dziękuję za słoneczne różyczki!
Oto brama dla Kasi:
A oto rezultaty szukania wiosny sprzed 3 dni:
Hiacyncik
Ktosik
Ozdobne czosnki
Bez
Kocimiętka
A oto zdjęcia wczorajsze:
Jedna ze stołówek ogrodowych
Forsycja