Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.1

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie.

Post »

Ależ ja wtedy też przeczytałam, ale nigdzie nie napisali, że tamaryszek potrafi urosnąć 1-1,5 m rocznie :lol: Na urośniecie 3m dałam mu z 10 lat( :;230 ), a o przycinaniu go nie miałam pojęcia. To naprawdę była nowość na naszym terenie. Do tej pory tamaryszków tutaj jest bardzo mało...
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polecam uformowanie tamaryszka na drzewko ;:108
Mojemu idzie trzeci roczek - jak przezimuje tą Syberię :?
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Teraz w swoim ogrodzie mam oczywiście tamaryszki. Tego sprzed wielu lat nie przesadziłam jednak. Nie martw się nic tamaryszkowi nie będzie - zniesie mrozy!
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Działkowe anegdoty

Post »

Witam, chciałabym opowiedzieć zabawne wydarzenia z działki, np raz kopię sobie grządkę, a tu patrzę - lis mi się przygląda. Gapi się i gapi, aż mi nieswojo się zrobiło, więc zdjęłam gumowe rękawiczki i poszłam sobie do domku. A lis tylko na to czekał - ukradł rękawiczki i uciekł. Po co mu były te rękawiczki, dotąd nie wiem.

Albo jak przejęłam działkę po starszych ludziach, którzy chyba nic w życiu nie wyrzucili na śmietnik, więc domek był pełen rupieci. Postanowiłam spalić te śmieci (wiem, teraz już wiem, że to nie był dobry pomysł ze względu na emisję szkodliwych substancji do atmosfery, ale wtedy nie pomyślałam o tym, zwykły brak wiedzy), najpierw przeglądałam worki (pełne np wkładek do butów lub zbutwiałych Trybun Ludu), potem rzucałam w ogień jak leci. Tylko że jeden worek zawierał ze 100 pustych dezodorantów ... Długo potem wspominano eksplozję.

Chciałabym poczytać o Waszych zabawnych sytuacjach w ogródku, na działce itp.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działkowe anegdoty

Post »

Cały worek wrzuciłaś z dezodorantami?
Waleria
mamba9991
1000p
1000p

Re: Działkowe anegdoty

Post »

No tak wyszło. Na szczęście nie wszystkie wybuchły. Nie miałam nikogo do pomocy i byłam zalamana tymi wszystkimi śmieciami, koszmar z tego wyszedł wtedy.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Mambo wiem coś o wybuchach tego typu, ja sprzatając po murarzach i cieślach paliłam wszystko , ścinki więżby , worki po cemencie no i oczywiście do ognia poszły pojemniki po piance :oops: nie dość , że HUK to jeszcze elewacja zapaprana resztką pianki, dzięki , że nic nam się nie stało. Do dziś sasiedzi wspominaja owe fajerwerki :oops: :oops: :oops: Dziś to wiem : nigdy wiecej !
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Katarzynko, dziś ja też taka mądra jestem, a wtedy myślałam, że co ja narobiiłam, pewnie domek wyleci w powietrze, najadłam się strachu.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

To ja opowiem o moim sympatycznym sąsiedzie, mam nadzieję, że nie pomyślicie, że Go wyśmiewam - bardzo sie lubimy i razem śmialiśmy sie z jego "wyskoku". Otóż obok nas budują się ludzie, którzy są bardzo gospodarni i pracowici, i już na początku budowy założyli sobie grządkę z warzywami i posadzili troszkę roslin ozdobnych. Kończy się pierwszy sezon, idę sobie do sklepu, witam się z sąsiadem, pytam co słychać, a on mi na to, że żona go przysłała, żeby trochę zaopiekował się działką, bo idą mrozy, i że kazała mu to wykopać, a tamto okręcić.

OK, mysle sobie i idę dalej. Wracam, patrzę, a mój sąsiad pokazuje mi z dumą swoje dzieło...wykopanego rózanecznika i starannie owinięte agrowłókniną pędy dalii :;230

Uświadomiłam sąsiada, pośmialiśmy się, i zakopał rózanecznika z powrotem, a dalie ściął i wykopał :-) Rózanecznik rośnie łądnie, dale też :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Nieźle! :D
Moja ciocia miała przepięknego hibiskusa. Urósł jej do niemal 2 m, corocznie mocno okrywała, dmuchała i całowała. W zeszłym roku stwierdziła, ze trzeba go odmłodzić. Teraz hibiskus ma 20 cm :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

To coś jak ja! Chciałam uformować hortensję w piękną kulkę. Ruszyłam w marcu z sekatorkiem - kulka wyszła, tylko jakie było moje zdziwienie kiedy nie zakwitła... :;230
Pozdrawiam, Monika
mamba9991
1000p
1000p

Post »

"OK, mysle sobie i idę dalej. Wracam, patrzę, a mój sąsiad pokazuje mi z dumą swoje dzieło...wykopanego rózanecznika i starannie owinięte agrowłókniną pędy dalii :;230"

A ja 2 lata temu zakupiłam bulwki krokosmii i chciałam je w domu podpędzić, żeby posadzić już wyrośnięte, no i czekam, czekam, a ze skrzynki nic nie wyłazi. Aż raz kot wywalił skrzynkę i co się okazało - posadziłam je "do góry nogami", one rosły, ale do wewnątrz. A najlepsze, że jak poleciałam i posadziłam na działce, to zakwitły. Podziwiam wolę trwania roślin, one to mają moc.
Esteci i łakomczuchy
ASAD
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 lut 2010, o 19:53

Post »

Mój królik też podjada bukszpan i nic mu nie jest.
przestępstwo
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Jak w temacie : drogi czytający : zabezpiecz swoje drzewka owocowe przeciw zającom oraz innym ogryzającym , nie będziesz musiał się denerwować i pomstować na swoje lenistwo ..... kiedy będzie już za późno. ;:223
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Ja opiszę swój nałóg nie błąd. Po tej okropnej zimie i ciągłym siedzeniu na tym forum, dzisiaj po włączeniu komputera zobaczyłam na onecie znak F1. Od razu kręgi w oczach - że coś o nasionkach - nie popatrzyłam nawet na rubrykę, kliknęłam i dopiero było moje zdziwienie, że to skrót od formuła pierwsza w rubryce sport. Mój mąż do tej pory się ze mnie nabija :;230 :D :;230
Pozdrawiam, Monika
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”