Dzięki informacji od koleżanki z forum( Tujko - jeszcze raz dziękuję!) - udało mi się dzisiaj obejrzeć wystawę tulipanów.
Będę sukcesywnie wstawiać zdjęcia w tym wątku. Trochę to potrwa - bo zdjęć jest sporo a trzeba je pozmniejszać i na pewno niektóre będą wymagały obróbki.
Na początek widoczki ogólne
Jejku byle szybciej do wiosny i do takich widoków w ogrodach(u mnie niestety nie tak pięknych).A swoją drogą zauważyliście poganiamy tą zimę i poganiamy,a ona spokojnie robi swoje.
Gdyby nie nasze Forum to bym nawet nie wiedziała, że mam taką wystawę dosłownie 20 minut jazdy autobusem od domu.
A teraz zdjęcia poszczególnych odmian
Kto wie, jak wyhodować takie cuda w środku zimy? Czy możliwe, dysponując mieszkaniem w bloku i zimną piwnicą? Czy raczej odpuścić sobie i doskonalić się w hiacyntach, które są łatwiejsze?
.Akurat tak się złożyło że pasuje na jednym zdjęciu akcent.Połączyć śnieżnobiałe tulipany z krwistoczerwonymi.Ewentualnie białe z tym Armanim. Lubię takie połączenia.
Walerio ja jakbym miał gdzie(wolny jeden pokój)to bym sam spróbował.
Ciepła chałupa w kącie tulipanów pięknych kupa.
Marysiu - ale miałaś szczęście...
A my tak trochę zmarnowaliśmy część niedzieli-gdybym wiedziała,
to pojechałabym . Gdzie była ta wystawa -w jakiejś galerii?
Takie świeżutkie te tulipany -śliczne!
Piękne! Co jeden to ładniejszy, ale z tych pokazanych najbardziej przypadł mi do gustu Armani.
O wystawie było w piątkowej Wyborczej i w sobotnim Teleexpresie ją pokazali.
Pawle czekamy na Twoje fotki...przecież możecie zamieszczać je z Marysią równolegle. Wątek tylko na tym zyska tzn. my oglądacze zyskamy
Adrianie! Napisałam,że mam zimną piwnicę, bo to jest w bloku. W przeciwieństwie do ciepłych piwnic w blokach, gdzie rury c.o.nie są zbyt dobrze izolowane i temperatura jest prawie pokojowa. Ostatnio wyniosłam termometr do piwnicy, bo wydawało mi się,że chyba jest poniżej zera, a było coś około +10!
Proszę, napisz dokładnie, jak postępujesz ze swymi tulipanami,że Ci zakwitają w środku zimy. Po oglądnięciu takich zdjęć z pewnością znajdzie się wielu entuzjastów, którzy zechcą mieć wiosnę zimą.