Ogród 2010 - Priam cz.3
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Witaj Iwo ;)
Stwierdziłem, ze podsumowanie 2009 będzie fajnym wstępem przed 2010 rokiem. Na razie mamy mnóstwo śniegu wiec niewiele się dzieje.
Krwawniki najlepiej sadzić w kępkach po 3 sadzonki. Wysokość dorosłej rośliny może dochodzić do 60cm, ale na kwitnienie często trzeba czekać do lipca.
Jeśli masz dobrą ziemię to Red Velvet szybko Ci się rozrośnie i zacznie zajmować nowe powierzchnie.
Co do cebule.pl to zauważyłem, że ich wiosenna oferta ciągle rośnie. Na początku mieli tylko 3 podstrony teraz już 5. Zamówiłbym u nich obrazki włoskie ale trochę nie opłaca mi się koszt przesyłki.
Stwierdziłem, ze podsumowanie 2009 będzie fajnym wstępem przed 2010 rokiem. Na razie mamy mnóstwo śniegu wiec niewiele się dzieje.
Krwawniki najlepiej sadzić w kępkach po 3 sadzonki. Wysokość dorosłej rośliny może dochodzić do 60cm, ale na kwitnienie często trzeba czekać do lipca.
Jeśli masz dobrą ziemię to Red Velvet szybko Ci się rozrośnie i zacznie zajmować nowe powierzchnie.
Co do cebule.pl to zauważyłem, że ich wiosenna oferta ciągle rośnie. Na początku mieli tylko 3 podstrony teraz już 5. Zamówiłbym u nich obrazki włoskie ale trochę nie opłaca mi się koszt przesyłki.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Przemku zamawiałeś już w Cebulach Pl , jest już wiosenna oferta ?.
Genia
Genia
- Priam
- Przyjaciel Forum

Geniu - w tym roku jeszcze nie zamawiałem, ale z jesiennych przesyłek byłem bardzo zadowolony. Cebule były duże i zdrowe. Fajnie zapakowane a odatkowo do każdej paczki dodawali nawóz do cebulowych ;)
Najnowsza ich oferta jest tutaj: http://www.cebule.pl/cat-pol-1214553779-WIOSNA.html
W tym roku zamówiłbym u nich dwie sadzonki obrazków włoskich, ale w stosunku przesyłki ten zakup mi się nie opłaca
może po sesji jeszcze nad czymś pomyślę. Na ten moment zależy mi tylko na nich.

Później kupię gdzieś również hosty ;)
Najnowsza ich oferta jest tutaj: http://www.cebule.pl/cat-pol-1214553779-WIOSNA.html
W tym roku zamówiłbym u nich dwie sadzonki obrazków włoskich, ale w stosunku przesyłki ten zakup mi się nie opłaca

Później kupię gdzieś również hosty ;)
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zobacz PW
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
Grzegorz B
Cześć Przemku, widać, że ubiegły rok był bardzo udany, widać, że masz masę fajnych roślin, oczywiście dominują cebule, ale dobrze pamiętam, że to twoje ulubione rośliny. Jestem pewien, że ten rok będzie o wiele lepszy 
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witaj Przemku... jakoś mi się zgubiłeś, ale juz Cię znalazłam.
Kurcze, ta kępa jagodowca jest cudna... myślałam że to Twoja.
Ja mam dwuletniego, ale gdzie mi tam do tej od Oliwki.
Mam jednak nadzieję że i moja się kiedyś tak rozrośnie.
Ofertę "cebul" już oglądałam i podobają mi się niektóre liliowce... może zamówię.
Kurcze, ta kępa jagodowca jest cudna... myślałam że to Twoja.
Ja mam dwuletniego, ale gdzie mi tam do tej od Oliwki.
Mam jednak nadzieję że i moja się kiedyś tak rozrośnie.
Ofertę "cebul" już oglądałam i podobają mi się niektóre liliowce... może zamówię.
- Priam
- Przyjaciel Forum

Grzegorzu B - rzeczywiście masz rację- cebulowe to moje lubione rośliny. Mam nadzieję, że każdy kolejny rok spowoduje, że mój ogród będzie coraz chętniej przez Was odwiedzany. Mam nadzieję, że moje jesienne nasadzenia stworzą obraz jaki sobie wyobraziłem.
Gabrysiu - ja się Tobie zgubiłem a Ty mnie. A szkoda bo wiem, ze u Ciebie jest wiele pięknych zdjęć. Cały czas przed oczami mam Twoją wiosenną rabatkę - szczególnie to zdjęcie z grupą szachownic! Sam posadziłem już kilka cebul ale co roku kwitnie tylko jedna
Co do jagodowca to już się umówiłem z piterkiem, ze jesienią spotkamy się na targach w Chorzowie i pomoże mi wybrać fajną sadzonkę ;)
Gabrysiu - ja się Tobie zgubiłem a Ty mnie. A szkoda bo wiem, ze u Ciebie jest wiele pięknych zdjęć. Cały czas przed oczami mam Twoją wiosenną rabatkę - szczególnie to zdjęcie z grupą szachownic! Sam posadziłem już kilka cebul ale co roku kwitnie tylko jedna
- Priam
- Przyjaciel Forum

A oto moje wiosenne zakupy z cebule.pl (czekam na przesyłkę)
Do cienistego zakątka
FUNKIA Brim Cup
FUNKIA Gold Standard ------------ CIEMIERNIK biały

OBRAZKI WŁOSKIE -------------- PIERWIOSNEK Vialli -------------- TRÓJSKLEPKA

Na słoneczne rabaty
KRWAWNIK Red Velvet -------------- PUSTYNNIK Bungei -------------- TRYTOMA Uvaria

Niebawem wstawię ostatnie zdjęcia z podsumowania 2009 roku. A później zostanie oczekiwanie na wiosnę ;)
Do cienistego zakątka
FUNKIA Brim Cup
FUNKIA Gold Standard ------------ CIEMIERNIK biały

OBRAZKI WŁOSKIE -------------- PIERWIOSNEK Vialli -------------- TRÓJSKLEPKA

Na słoneczne rabaty
KRWAWNIK Red Velvet -------------- PUSTYNNIK Bungei -------------- TRYTOMA Uvaria

Niebawem wstawię ostatnie zdjęcia z podsumowania 2009 roku. A później zostanie oczekiwanie na wiosnę ;)
-
Grzegorz B
Przemku, ale żeś wytworne zakupy poczynił
, dla mnie ekstra, sam mam tylko dwie z nich, albo żadnej, bo się wyprowadziłem z domu, teraz czekam na moje pięć minut z ogrodem
.
- Priam
- Przyjaciel Forum

Grzesiu - ostatnio mówiłem sobie, że chwilowo daję sobie spokój z roślinami ale zakupy są silniejsze ode mnie! Niektóre z tych roślin miały bardzo kuszące ceny. Wszystkie poza obrazkami to 1 sztuka, bo chcę sprawdzić jak się zakilmatyzują w moim ogrodzie.
Szkoda tylko, że nie mam więcej host bo przydałyby się pod śliwkę węgierkę.
Szkoda tylko, że nie mam więcej host bo przydałyby się pod śliwkę węgierkę.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Przemku!
Serdecznie dziękuję za podpowiedź odnośnie zakupów. Chciałam tam
kupić piwonie.
Serdecznie dziękuję za podpowiedź odnośnie zakupów. Chciałam tam
kupić piwonie.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Przemku, z przyjemnością obejrzałam fotorelacje z czterech pór roku w Twoim ogrodzie. 
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Przemku, ładne zakupy...
Ja się zastanawiałam nad funkiami jeszcze, ale na razie odpuszczam sobie.
Ja się zastanawiałam nad funkiami jeszcze, ale na razie odpuszczam sobie.