Witam, jestem z Olkusza. Czy masz możliwość odstąpienia kilku sadzonek tej maliny?aniawoj pisze:Mam Polanę i Poranną Rosę w bardzo dużej ilości - nie mam nic przeciwko temu ,aby Ci odstąpić kilka sadzonek.Renata pisze:Posiadam malinę Polana, na wiosnę udało mi się kupić maleńką sadzonkę Porannej Rosy i powiedziano mi, że jest to odmiana powtarzająca, czyli do ścinania na zimę. W tej chwili sadzonka ma ponad metr wysokości i wypuszcza młode pędy. Zdobyłam ją ponad 100 km od miejsca zamieszkania - na pytania o Pokusę czy Polkę sprzedawcy wzruszają ramionami, a bardzo chciałabym zdobyć też sadzonki tych odmian.
Ja w zeszłym roku na wiosnę posadziłem poranną rosę, polkę i polanę, po ok. 5 krzaków każdej i po kilku miesiącach miałem trochę owoców z każdej. owoce tej pierwszej były zdecydowanie najsłodsze.GERTRUDA pisze:Witam . Od paru lat przyglądam się w rożnych ofertach malince Poranna Rosa i w tym roku chyba się na nią skuszę , ale z powodu ograniczonego miejsca wolałabym mieć pewność że warto [ czerwone malinki już mam ] . Może ktoś podzieli się informacjami , czy faktycznie owoce tej odmiany są słodkie i aromatyczne jak to zachwalają sprzedawcy i jak ze zdrowotnością ? Oraz czy owocuje na pędach jednorocznych czy dwuletnich ?Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie informacje i wskazówki![]()