Diety

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Diety

Post »

Przepis na szybkie chudnięcie:

Obrazek

sory ale przez to białe za oknem... szukam szczęścia w necie ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Asiu-gratuluje tylu kilogramów mniej.Ja zaczęłam tę diete od wczoraj i na razie musze się rzeczywiście przestawić na jedzenie tylko tych produktów co można.Też masuje moje cialo na pasie wibracyjnym, mam go już od dawna i moge tylko polecić. Po porodzie pozbyłam sie brzydkich dołków na udach, pomaga także na bóle kregosłupa, które mi bardzo dokuczają.Też mam zamiar schudnąć ponad 20 kilogramów, zobaczymy czy przetrwam :roll: na razie czytam różne fora na temat tej diety, bo musze poczekać na książke, którą zamówiłam pare dni temu.Zycze wszystkim powodzenia i silnej woli.Pozdrawiam.
Aneta
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Haim pisze:Alinko, pierwsze trzy dni na białkach w I fazie były najgorsze.
Czułam zmęczenie, ból głowy, osłabienie, ale przetrwałam ;)
To dlatego, że organizm walczy i nie chce się dostosować do nowych "zasad", które mu narzucamy.
Moje ciężkie dni comiesięczne akurat trafiły na I fazę i dodatkowo byłam chora, więc doznania miałam spotęgowane.
Nawet mój M. chciał abym zrezygnowała na czas choroby ale stwierdziłam, ze jeśli teraz przerwę, to nie wiem, czy z powrotem będę chciała wrócić do diety. Trzeba dużo samozaparcia. Udało się :D

Teraz jestem w II fazie, tzw. naprzemiennej 5/5, czyli 5 dni białek, 5 dni białka z warzywami i czuję się świetnie.
Nie odczuwam już zmęczenia, no chyba, ze po ćwiczeniach, czy machaniu łopatą przy odśnieżaniu ;)

Zapomniałam dodać, że podczas naprzemiennego prysznicu myję się szorstką częścią gąbki, czyli przy okazji robię sobie taki mały masaż a to w efekcie z zimną wodą pobudza krążenie, złuszcza stary naskórek i nasza skóra wtedy lepiej przyswaja wszelkie balsamy, czy kremy antycellulitowe.

To chyba na razie na tyle ;)

Pozdrowionka :wit
Witaj
Dziękuję...
Ja dzisiaj mam 3 dzień uderzeniowej i czuję się świetnie-zważywszy ,że waga leci :)
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anaka pisze:Nieprawda :!:
Otrebów można tylko dwie łyżki dziennie.Jest to wyraźnie napisane na początku książki ;:7
Właściwie to 3, 2 owsianych i 1 pszennych....
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Andzia1 pisze:
Anaka pisze:Nieprawda :!:
Otrebów można tylko dwie łyżki dziennie.Jest to wyraźnie napisane na początku książki ;:7
Właściwie to 3, 2 owsianych i 1 pszennych....
Hahaha- mam obie książki :)
I jest tak w starej pisze w sumie 3 łyżki dziennie, w nowej jest 2 :;230 :;230
Ja z otrębów piekę chlebek- i zjadam połowę ( połowę mąż,czyli około 1,5 łyżki ) :heja
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I niech Ci ta dodatkowa łyżka wychodzi na zdrowie :;230
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Anaka pisze:I niech Ci ta dodatkowa łyżka wychodzi na zdrowie :;230
Nie wiem czy na zdrowie-ale na przygody porcelanowe na 100 % :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Dziewczyny... coś cisza nastała w dietach naszych... Chwalcie się sukcesami, albo "psioczcie" na zastoje :wit
U mnie niestety teraz to drugie. Jakos nie mogę minąć magicznej granicy 8 kg zrzuconych. Zaczęłam pić ocet jabłkowy, podobno wspomaga odchudzanie, cóż... zobaczymy ;:7
regulamin Andziu
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu, ja już napsioczyłam w tym drugim wątku...
A może by tak je połączyć, bo to sensu nie ma,żeby ciągnąć dwa o dietach :roll:

A czy w trakcie diety Dukana możesz wspomagać się octem?
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu masz rację... dobrze byłoby je połączyć. Przecież chętnych do odchudzania jest niemal tyle ile diet :P Trzeba poprosić Adminka miłego o to...

A Ty w którym psioczyłaś? bo chyba nie zaglądałam tam jeszcze ... :;230

Ja zrezygnowałam ze stosowania ścisle Dukana, bo źle się czułam na samych białkach niestety. O occie jabłkowym czytałam kilka artykułów, odnajdę je i wstawię tutaj linki. Myślę, że w Protalu można go stosować, tym bardziej że pije się go po 2 łyżki 3 razy dziennie, więc jak lekarstwo... Poza tym do sałatek można używać octów winnych w każdej diecie, to i w tej na pewno też.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Andzia1 pisze:Hej Dziewczyny... coś cisza nastała w dietach naszych... Chwalcie się sukcesami, albo "psioczcie" na zastoje :wit
U mnie niestety teraz to drugie. Jakos nie mogę minąć magicznej granicy 8 kg zrzuconych. Zaczęłam pić ocet jabłkowy, podobno wspomaga odchudzanie, cóż... zobaczymy ;:7
Witam
Mam 2 dzień PW( system 5/5) i jestem w szoku..mam już 7,8 mniej w tak krótkim czasie i miłej diecie :)
Muszę dużo kombinować dietkuję razem z mężem , więc...nie mogę napić się kefirku i z głowy...ale dobrze- są efekty!!
Wiem ,że na początku leci się mocno.później mniej-dobre i to :)
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Gratuluje super spadku!Ja jestem na osatnim dniu uderzeniowki i na razie 3,2kg mniej,ale dobre i to.Mam nadzieje,ze wkrotce bedzie wiecej :wink:
Aneta
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu, ja też nie mogę Dukana stosować, bo mam niekorzystne objawy.Zachowuję dietę częściowo :wit

Alima, wydaje mi się,że tak duży spadek wagi /jeżlei masz sprawną wagę/ , w tak krótkim czasie jest niepokojący.Dietetycy zwracają na takie zjawiska uwagę, jako źle rokujące dla zdrowia :lol:
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Zaczęliśmy dietę Dukana wczoraj. Na razie jakoś idzie, Piotr (BMI=31), który jest wielkim łasuchem na razie nie podjada. Staram się robić dla niego większe porcje, ale ogólnie nie mówi, że jest głodny(co się rzadko zdarza).
Wczoraj i dzisiaj przygotowywałam obiady na cały tydzień i zamroziłam. Wszystko dlatego, by miał co jeść, gdy mnie nie będzie.
Chętnie je wszelkie chude sery, jaja, naturalne jogurty i mięso w każdej postaci.

Co gotowałam? Szaszłyki z kurczaka lekko przyprawione i zapieczone w piekarniku, podudzia drobiowe bez skóry zapiekane w rękawie (2 porcje), paseczki wołowiny w sosie musztardowym, tak samo przygotowany kurczak był dziś na obiad, kurczak a'la gyros (2 porcje) też w rękawie foliowym, do tego kopytka z otrębów (2 porcje) i lekki rosół. Upiekłam chleb, ale mi nie wyszedł (miał zakalca) i placuszki otrębowe z patelni (pyszne). Zrobiłam majonez, sos czosnkowy z ziołami, oraz na deser- ptasie mleczko.Nie wspominam o jajecznicach, gotowanych jajach i litrach płynów.
Jutro robię drugie podejście do chleba, makaron i pastę z makreli, upiekę też sernik i otrębowe cini minis. Może jeszcze jakąś galaretkę np. z pepsi. Mam też mięso mielone i szukam pomysłu na nie.

Niestety dieta protal wymaga zmiany myślenia w kuchni, do tej pory gotowałam chudo, ale z mnóstwem warzyw, zawsze z odrobiną oleju. Ciężko bez nich, ale już się ciesze na fazę naprzemienną :)

Więcej napiszę jak P. się zważy, na razie planuje to robić co tydzień.

Trzymam kciuki za Wasze "dietowanie"!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ja po uderzeniowce mam cale 4 kg dzisiaj mniej i rzeczywiscie II Faza daje wiecej urozmaicenia, mam dzisiaj wlasnie drugi dzien.Uwazam, ze ta dieta jest super, czuje sie taka lekka jakbym juz 10 kg schudla.Napisalas, ze zrobic chcesz galaretke?Moglabys mi napisac jak ja robisz?będę wdzieczna.Zycze powodzenia.
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”