Czy tego hibiskusa zimujesz pierwszy raz ?
Bardzo jestem ciekawa w jakiej kondycji będzie na wiosnę.
Te pstrokate są chyba bardziej wrażliwsze na mrozy a w tym roku temperatury nas nie rozpieszczają
MAJECZKO DALU ,obie odmiany sadźca mam od zeszłego roku.Ten o bordowych listach pięknie się krzewi i kwitnie na biało .Z zielonymi listkami kwitnie na różowo ,jest wyższy i chyba o ten Ci chodzi ,bo ponoć podziwialiście go we Wrocławskim OB .Nie wiem jak u nich z zimowaniem i rozrastaniem ,zobaczymy wiosną . WIOLU ,dla tego hibiskusa ,to już 2 zima .Zeszłą przeżył bardzo dobrze .Zobaczymy co będzie teraz . Cyprysik groszkowy,,SNOW
Joluś, dziękuję za odwiedziny i piękne zdjęcia Twój staw jest niesamowity
Podobają mi się Twoje sadźce, niecierpliwie więc czekam na wiosenną relacje o ich stanie.
Ponieważ poza sniegiem nie mam wody- dla Ciebie
Jolu, rosa na kwiatach wspaniała rosa, może po deszczu, nie wiem, ale wygląda to bajecznie, zwałaszcza na liliach Cyprysik groszkowy SNOW ma bardzo ładny kolor wiosennych przyrostów
Witaj Jolu-u Ciebie niezawodnie..lato
Ja też hibiskusa zostawiam w gruncie-w sumie już 4 zimę . Wczoraj byłam zobaczyć są całkowicie po śniegiem-co dobrze wróży- mają igloo
Kwitną bardzo obficie ( co prawda kilka w tym roku obgryzł mi Kacperek-ale tylko je wzmocnił )
Pozdrawiam
Jolu mnie zauroczyła ta skąpana w deszczu różyczka-śliczne roślinki pokazujesz dzięki nim łatwiej nam dotrwać do wiosny a...podobno świstak zobaczył swój cień?
Jolu, jak długo masz sadziec i jak on Ci się sprawuje ?
Mam go na liście chciejstw ale bardzo się zastanawiam bo on podobno potrzebuje dużo wody a u mnie raczej jest sucho.
Hebe masz prześliczne, miejmy nadzieję ,że zima nie dała im w kość